Vergelijk 2.392.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Alcatel One Touch Pop-serie

Door ,

Alcatel kondigde vlak voor de IFA een nieuwe serie toestellen aan: De One Touch Pop-serie. GSMinfo.nl ging langs de stand van Alcatel en nam de C3, C5 en C7-versie op de proef. De bevindingen lees je hieronder.

GSMinfo.nl op IFA 2013

Alcatel kwam op de valreep voor de IFA in Berlijn nog met een aantal nieuwe toestellen op de proppen. Drie daarvan nam GSMinfo.nl iets uitgebreider onder de loep. De C3, C5 en C7 van de Alcatel One Touch Pop-serie zullen we hieronder kort bespreken. We beginnen bij het meest eenvoudige model van de drie, de Pop C3.

De Alcatel One Touch Pop C3

Met een 4 inch beeldscherm met WVGA-resolutie is het niet bepaald een indrukwekkende smartphone. Maar dat geeft ook niet, want de prijs is, als we Alcatel een beetje kennen, ook niet zo indrukwekkend. De dual-core processor is voldoende om de telefoon vlot te laten lopen, maar de 3.2 megapixelcamera vinden we eigenlijk iets onder de maat. We hadden liever een 5 of misschien wel 8 megapixelcamera gezien. Die zijn vrij gangbaar heden ten dage.

Alcatel One Touch Pop C3 Alcatel One Touch Pop C3 Alcatel One Touch Pop C3

Het ontwerp van de Alcatel One Touch Pop C3 is nauwelijks verrassend te noemen. We kunnen Alcatel sowieso nauwelijks betichten van gedurfd design. De afgeronde hoeken liggen desalniettemin prettig in de hand. Het compacte formaat speelt daarbij natuurlijk ook mee. De C3 heeft dezefde pastelkleurige widgets als de rest van de Pop-serie. Die bevallen ons eerlijk gezegd wel. Veel andere apps kan je overigens niet kwijt, want het interne geheugen is met 4GB wel wat krap, zeker omdat er maar 1,9 GB voor de gebruiker overblijft.

De Alcatel One Touch Pop C5

De Pop C5 is een stapje hoger dan de C3. Zo krijg je in plaats van een 4 inch een 4,5 inch beeldscherm, en is de camera geüpgraded naar 5 megapixel. Je krijgt er bovendien een flitser bij. Ook heeft de Alcatel One Touch Pop C5 een camera aan de voorkant. Het interne geheugen is met 4 GB echter net zo krap als zijn kleine broertje.

Alcatel One Touch Pop C5 Alcatel One Touch Pop C5 Alcatel One Touch Pop C5

Daarnaast zit je ook hier opgescheept met het standaard Alcatel-design. Dat houdt in dat de hoeken van de telefoon afgerond zijn, het toestel fijn in de hand ligt maar wel wat plastic aanvoelt. De achterkant is wat glad, maar ook hier geldt: dat valt voor alle Alcatel-telefoons te zeggen. Ook hier hangt de populariteit vooral af van het prijskaartje dat Alcatel eraan gaat hangen.

De Alcatel One Touch Pop C7

Het absolute topmodel uit de Pop-serie. Dat is zo ongeveer hetzelfde als het absolute topmodel van de Fiat Panda-reeks. De bekleding is wel wat anders, en de extra's zijn uitgebreider, maar in de basis blijft het weinig verschillen van het standaardmodel. Wat zijn die extra's dan bij de Alcatel One Touch Pop C7?

Alcatel One Touch Pop C7 Alcatel One Touch Pop C7 Alcatel One Touch Pop C7

Het topmodel heeft natuurlijk de beste motor, want onder het plastic van de C7 schuilt een heuse quad-core processor. Dat plastic is trouwens ook anders dan de andere Pop-modellen, want hier krijgt het een matzwarte finish, die een stuk minder glibberig is dan het plastic van de andere Pop's. Het interne geheugen is nog wel vrij basaal gebleven, met 4 GB, waarvan je er zelf 2 GB kan gebruiken. Het scherm is met 5 inch weer een slagje groter dan de C5. Vreemd genoeg komt de camera van de C7, in tegenstelling tot de C5, niet met een led-flitser. Om de Panda-analogie nog even aan te halen: het tussenmodel heeft led-dagrijverlichting terwijl het topmodel het moet doen met ordinaire H3-lampen. Het aantal megapixels blijft ook gelijk met 5.

De Pop-serie is nou niet bepaald een serie waar we 's avonds wakker van liggen. Dat betekent niet dat Alcatel niet heel succesvol met deze serie kan worden. Met de juiste prijs én de juiste marketing kunnen deze telefoons best hun weg vinden naar de consument, zeker de Nederlandse. Die houdt namelijk van veel kwaliteit voor weinig geld, maar nog meer van gemiddelde kwaliteit voor heel erg weinig geld.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden