Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: HTC Desire 500

Door ,

De HTC Desire 500 is een middenklasser met een 4,3 inch scherm. Het toestel heeft een aantal functies die we ook bij de HTC One terugzien, maar dan voor een lager prijskaartje. De HTC Desire 500 staat op het punt om de winkels te betreden voor nog geen 250 euro. GSMinfo.nl mocht het toestel al even uitproberen op de IFA in Berlijn. Lees hieronder onze bevindingen.

GSMinfo.nl op IFA 2013

HTC kondigde de HTC Desire 500 begin augustus aan. Het toestel ligt zeer binnenkort al in de winkels en is verkrijgbaar in het wit/blauw (Glacier Blue Silver) en zwart (Lacquer Black). De prijs is aantrekkelijk zoals je van een middenklasser gewend bent; zo zal de HTC Desire 500 voor nog geen 250 euro te koop zijn. GSMinfo.nl is deze week aanwezig op de technologiebeurs IFA in Berlijn en had de HTC Desire 500 al even in handen.

HTC Desire 500 HTC Desire 500 HTC Desire 500 HTC Desire 500

Klein, maar fijn

HTC heeft bij de Desire 500 duidelijk twee designs samengevoegd. Het toestel heeft veel weg van de nieuwe One-serie, maar doet ons met zijn ronde vormen ook veel aan de oude Desire-serie denken. Het toestel is handzaam, heeft een goede kwaliteit en past gemakkelijk in je broekzak. Een kleine verademing na alle grote modellen die er momenteel gelanceerd worden. 

Het scherm meet 4,3 inch en heeft een resolutie van 480x800 pixels. Niet heel hoog, maar goed genoeg voor een wat kleinere telefoon. De zwarte interface van HTC Sense zorgt er daarnaast voor dat het er in zijn geheel goed uitziet. Aan de voorkant zit de bekende speaker die we ook bij de HTC One en de HTC One Mini zien. Onder het scherm bevinden zich de homeknop en de terugknop. Achterop zit nog de 8 megapixelcamera met ledflitser. Ook voorop heb je camera waarmee je bijvoorbeeld kunt videobellen.

HTC Desire 500 HTC Desire 500 HTC Desire 500 HTC Desire 500

Onder de motorkap

Het is verrassend dat HTC voor deze prijs een quad-core processor in de HTC Desire 500 heeft weten te krijgen. Samen met het 1 GB werkgeheugen zorgen ze voor een snelle bediening. De browser laadt pagina's lekker snel in en ook navigeren tussen homescreens en menu's gaat zonder haperingen.

Net als bij haar vlaggenschip beschikt ook de Desire 500 over Blinkfeed en Video Highlights. De eerste feature zorgt ervoor dat je al je nieuws en social media-updates op één scherm te zien krijgt. Video Highlights is een feature die een 30 secondenvideo maakt van je foto's. Vervolgens kun je zelf kiezen welke muziek je erbij wilt en het filmpje naar je vrienden sturen. We moeten toegeven dat de HTC Desire 500 ons positief verrast heeft. Het is een middenklasser met een goedkoop prijskaartje, maar biedt tevens een aantal interessante functies die je ook bij het topmodel ziet. Het beste van beide werelden dus.

HTC Desire 500

Beschikbaarheid

De HTC Desire 500 staat op het moment om verkocht te worden in Nederland. Je hebt daarbij de keuze uit zwart en wit/blauw. Met abonnement heb je de HTC Desire 500 al voor 16 euro per maand. Een losse HTC Desire 500 kost 243 euro.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden