Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG Optimus F5 en Optimus F7

Door ,

Met de LG Optimus F5 biedt de Koreaanse fabrikant uitstekende specificaties én 4G-ondersteuning voor een voordelige prijs. GSMinfo.nl probeerde de F5 vast uit op het Mobile World Congress in Barcelona.

GSMinfo.nl op het MWC 2013

De eerste 4G-abonnementen zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar, maar er zijn vooralsnog helaas weinig smartphones die het snellere mobiele internet ondersteunen. LG heeft in thuisland Korea al langere tijd ervaring met het ontwikkelen van 4G-producten, en ook in andere landen timmert LG al jaren flink aan weg met 4G-smartphones. Onlangs onthulde LG de Optimus F5 en de Optimus F7, twee Android-smartphones die 4G ondersteunen, prima specificaties hebben, maar niet té duur zijn.

LG Optimus F5

De LG Optimus F5 is voorzien van een 4,3 inch touchscreen met een qHD-resolutie van 540x960 pixels. Zoals we van LG gewend zijn heeft het toestel een IPS-scherm, een beeldschermtechnologie die over het algemeen voor een betere kijkhoek en een realistische kleurweergave zorgt. Het moet gezegd worden: het scherm van de Optimus F5 zag er uitstekend uit. Scherp, helder, en aandachtstrekkend. De Optimus F5 heeft verder ook nog een 1,2 GHz dual-core processor, 1GB aan werkgeheugen, en 8GB ingebouwde opslagruimte.

Daarmee is de Optimus F5 qua specificaties niet al te indrukwekkend. De Optimus F-serie is echter vooral bedoeld als instapmodellen, een manier om kennis te maken met de wereld van 4G. Sluit je een abonnement met 4G af, dan kun je met mobiel internet snelheden halen die vele malen hoger liggen dan bij 3G. 4G wordt op dit moment door alle providers uitgerold, en zou binnen iets meer dan een jaar overal in Nederland beschikbaar moeten zijn.

LG F5 Hand-on

Overigens is niet alleen het internet snel op de Optimus F5: in onze eerste ervaring op de beursvloer in Barcelona leken ook apps en het Android-besturingssysteem lekker vloeiend te lopen. Het toestel loopt op Android 4.1 Jelly Bean, maar LG heeft de Optimus F5 ook voorzien van enkele handige eigen apps. Zo werd onder andere Quick Translator gedemonstreerd: met deze vertaalapp kun je een foto maken van een tekst, en de LG vertaalt hem vervolgens in de taal van je keuze. Daarnaast is er QSlide (handige mini-apps die als widget over je geopende app zweven), Cheese Shutter (foto's maken door 'Cheeeese!' te roepen), en meer ingebouwd.

Het toestel heeft een accu van 2140 mAh, wat in theorie vrij flink zou moeten zijn. We hebben het toestel natuurlijk niet voor langere tijd kunnen testen, maar we gaan er voorzichtig vanuit dat je moeiteloos de dag doorkomt met de Optimus F5. En waar de totale lading van de accu bij bijna alle andere smartphones sfneemt naarmate je hem vaker oplaadt, belooft LG dat de accu van de Optimus F5 pas na meer dan twee jaar begint te 'degraderen'. Ondanks de relatief grote batterij is de Optimus F5 nog altijd een vrij dun en licht toestel, in een hoogwaardige en luxe aanvoelende behuizing.

De LG Optimus F5 is vanaf juni in Nederland te koop. Een Nederlandse adviesprijs kon LG nog niet noemen, maar deze zou ergens tussen de 300 en 400 euro komen te liggen. Laten we hopen dat de adviesprijs uiteindelijk dichter bij de 300 euro danbij de 400 euro zit, want dan heeft LG met de Optimus F5 een uitstekend instapmodel voor de wereld van 4G in handen.

LG Optimus F7

Op de LG-stand was ook de LG Optimus F7 aanwezig, een toestel dat tegelijkertijd met de Optimus F5 werd gepresenteerd. Vooralsnog zijn er vanuit LG geen plannen om de Optimus F7 in Europa uit te brengen, maar we hebben hem tóch even uitgeprobeerd. De Optimus F7 is het grote broertje van de Optimus F5, en weet vooral te imponeren met zijn scherm. Het toestel heeft een 4,7 inch IPS-scherm met een TrueHD-resolutie: groot, mooi en scherp. Met de Optimus F7 weet LG uitstekende specificaties te bieden, en prestaties die eigenlijk maar nét onder de Optimus G zitten.

LG F7 Hands-on

Helaas: de LG Optimus F7 komt voorlopig niet naar Nederland. Met de nieuwe Optimus L-serie, de de Optimus F5, en Optimus G heeft LG voorlopig genoeg smartphones om hier uit te brengen. Toch beviel de Optimus F7 in onze korte demotijd zeer goed: het toestel is snel, zag er érg mooi uit, en zat vol met allerlei extra functies die van pas zouden kunnen komen. Mocht LG van gedachten veranderen en de Optimus F7 alsnog in Nederland uitbrengen, dan is het zeker een toestel om in de gaten te houden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden