Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Acer Liquid Z2

Door ,

De nieuwe Acer Liquid Z2 wordt door de fabrikant een uitstekende eerste smartphone genoemd. Met een bodemprijsje is het een interessant instapmodel; GSMinfo.nl probeerde het toestel alvast uit op het Mobile World Congress in Barcelona

GSMinfo.nl op Mobile World Congress 2013!

Acer weet al enkele jaren uitstekende budgetsmartphones uit te brengen, en bewijst met toestellen als de Acer CloudMobile dat een goede smartphone niet duur zijn. Onlangs introduceerde het bedrijf de Acer Liquid Z2, een Android-smartphone van iets meer dan 100 euro, nog altijd voorzien van een 1 GHz dual-core procerssor, een 3,5 inch scherm, en een 3 megapixel camera. Hoewel de buitenkant van de Acer Liquid Z2 wat goedkoopjes aanvoelt, moet je natuurlijk ook niet teveel verwachten voor zo'n bodemprijs.

Acer Liquid Z2 foto

Beter dan de budgetconcurrentie

De Liquid Z2 voelt én loopt in onze eerste ervaringen beter dan toestellen uit de prijsklassen van de concurrentie. Acer's nieuwste heeft een groter scherm dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Pocket 2 en LG Optimus L3 II, en ook de processor is net wat indruwekkender. Overigens ondersteunt de Liquid Z2 ook nog eens surround sound, waarmee het toestel stiekem verrassend goed is voor je favoriete muziek en andere media.

Android 4.1 Jelly Bean

De Acer Liquid Z2 loopt op Android 4.1, met een vrij lichte skin van Acer's eigen software eroverheen. Er zijn nauwelijks aanpassingen gedaan: Acer heeft een paar eigen icoontjes toegevoegd en er een aantal apps bijgedaan, maar al met al blijft de Liquid Z2 behoorlijk dicht bij de 'vanilla' Android-ervaring Google. Wel heeft Acer enkele features toegevoegd bij de camera: zo kun je bijvoorbeeld een set foto's maken terwijl je van links naar rechts draait of dichterbij het foto-object komt, en zo in feite een foto met diepte maken. Nadat je de foto hebt gemaakt kun je op het touchscreen die diepte opnieuw uitproberen. Niet meer dan een gimmick natuurlijk, maar toch leuk in zo'n budgettoestel.

Acer Liquid Z2 zijkant

Goedkoop

Acer's nieuwe Liquid Z2 is misschien niet bijster indrukwekkend, maar dat hoeft ook niet: de adviesprijs ligt op slechts 129 euro. Daarmee is het één van de, zo niet dé goedkoopste smartphone met Android 4.1. Voor iets meer dan 100 euro haal je een prima smartphone in huis met toegang tot meer dan een half miljoen apps, Google Now, en andere handige Google-diensten. De Acer Liquid Z2 is als alles meezit vanaf maart in Nederland te koop. De Acer Liquid Z2 Duo, een dual-SIM variant, is rond dezelfde tijd  beschikbaar.

Acer Liquid Z2

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden