Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Huawei Ascend P2

Door ,

De Huawei Ascend P2 is een dunne, lichte Android-smartphone die ook nog eens waterdicht is, maar wel verrassend krachtig. GSMinfo.nl probeerde hem alvast even uit op het Mobile World Congress in Barcelona.

GSMinfo.nl op Mobile World Congress 2013!

De Huawei Ascend P2 werd gisteren voor het eerst door Huawei aan de pers getoond, en is de opvolger van de Ascend P1 die het Chinese bedrijf vorig jaar uitbracht. Net als zijn voorganger valt de Huawei Ascend P2 vooral op door zijn dunheid: het toestel is slechts 8 millimeter dik en weegt zo'n 120 gram. Het uiterlijk is niet bijzonder spannend, maar is wél stof- en waterdicht. Een leuk stukje extra bescherming, dus. Daarnaast heeft Huawei de Ascend P2 voorzien van een flinke 2420 mAh-batterij, waardoor je het toestel lekker lang kunt gebruiken.

Huawei Ascend P2 hands-on

Specificaties: topper van vorig jaar

Van zijn specificaties moet de Ascend P2 het verder niet hebben. Het toestel heeft een 1,5 GHz quad-core processor, en een 4,7 inch touchscreen met resolutie van 720x1280 pixels. Daarmee biedt de Ascend P2 ongeveer hetzelfde als de topmodellen van vorig jaar, de Samsung Galaxy S III en HTC One X. Overigens verdient de 13 megapixel camera van de Ascend P2 wél nog een speciale vermelding: die is 13 megapixel en maakt niet alleen prima foto's, maar maakt ze ook razendsnel.

Emotion UI

Huawei heeft de Ascend P2 voorzien van zijn eigen Android-interface, wat het Chinese bedrijf de Emotion UI noemt. Die skin is niet zo uitgebreid zoals bijvoorbeeld met HTC Sense op de HTC One het geval is, maar kent wel enkele leuke extra's. Zo kun je sommige veelgebruikte instellingen allemaal direct onder elkaar zien, wat je veel tijd bespaart. Ook lijkt er geen sprake te zijn van een aparte app-lijst: snelkoppelingen naar gedownloade apps komen direct op nieuwe pagina's van je homescreen te staan, en niet in een apartmenu. De quad-core processor in de Ascend P2 lijkt méér dan krachtig genoeg te zijn om ervoor te zorgen dat alles soepel loopt, dus op dat gebied heb je in ieder geval niks te vrezen.

'Snelste telefoon op aarde'

Eén van de gebieden waarop de Ascend P2 zich verder nog weet te onderscheiden is de ondersteuning van razendsnel internet via 4G. Op deze nieuwe Huawei kun je in theorie een maximumsnelheid van 150 MB/s behalen, waarmee het (op het gebied van internet) de snelste smartphone op aarde is. Maar dat is in theorie, dus: je moet natuurlijk wel een 4G-verbinding in de buurt hebben die die snelheid aan kan bieden. De gemiddelde gebruiker zal hier vooralsnog dus weinig van merken.

Vanaf mei te koop

De Huawei Ascend P2 ligt als alles meezit zeer binnenkort al in de winkels: Huawei zegt het toestel vanaf eind mei in Nederland te gaan verkopen. De adviesprijs voor de Ascend P2 is 399 euro. Hoewel de specificaties wellicht niet uitermate indrukwekkend zijn, is het voor de prijs vooralsnog méér dan prima. Met de Ascend P2 heeft Huawei wellicht een zeer interessant mid-price model in handen, en een smartphone die we later dit jaar graag nog verder willen testen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden