Vergelijk 2.589.882 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Huawei Ascend Mate

Door ,

Huawei hoopt de komende maanden in Nederland door te kunnen breken met enkele opvallende nieuwe modellen. Eén van die nieuwe modellen is de Huawei Ascend Mate, een Android-smartphone voorzien van een reusachtig 6,1 inch touchscreen.

GSMinfo.nl op Mobile World Congress 2013!

Huawei doet bij de meeste Nederlanders waarschijnlijk geen belletjes rinkelen, maar als het aan de Chinese fabrikant ligt komt daar de komende maanden flink verandering in. Het bedrijf introduceert begin 2013 verschillende smartphones die onderscheidend zijn. De onderscheidende factor van de Huawei Ascend Mate is direct duidelijk: het reusachtige 6,1 inch smartphone. Het is daarmee de grootste Android-smartphone van het moment, en met zo'n omvang is het stiekem meer een tablet dan een smartphone.

Huawei Ascend Mate

Groot, groter, grootst

Maar dat maakt niet uit: in de strijd van groot, groter, grootst is Huawei voorlopig de winnaar. Ben je van plan je smartphone te gebruiken als een mediamachine, dan is zo'n groot scherm wel zo handig als je van films en TV-series wil genieten. Waar Samsung met de Galaxy Note II zijn phablet vooral aanprijst omdat je er productief op kunt zijn met de meegeleverde stylus, laat Huawei de stylus achterwege. Je zult het op dit (forse) touchscreen met je vingers moeten doen, waardoor de Ascend Mate wellicht minder geschikt is voor de zakelijke markt.

Prima specificaties

Dat maakt eigenlijk niet eens zo heel veel uit, als je naar de adviesprijs kijkt: die is slechts 449 euro, bijna 200 euro goedkoper dan Samsung's Galaxy Note II. Dat terwijl de andere specificaties voor de Ascend Mate nog altijd prima zijn: het toestel heeft een krachtige 1,5 GHz quad-core processor, een flinke batterij van 4000 mAh, en is met een dikte van 10 millimeter nog altijd aan de dunne kant. De resolutie, van 720x1280 pixels, is een beetje teleurstellend voor zo'n groot scherm. We zien deze week in Barcelona verschillende smartphones die Full HD bieden, maar dat zat er bij Huawei helaas dus nog niet in.

Uiterlijk

Over het uiterlijk kunnen we eerlijk zijn: echt luxueus voelt het allemaal niet aan. De Ascend Mate heeft een achterkant van plastic die in ieder geval wel stevig aanvoelt, maar ook weer niet het idee geeft dat je met een dure smartphone te maken heeft. Al het geld lijkt naar het grote scherm te zijn gegaan, dat dan weer wél indrukwekkend is. Overigens voelde de Huawei Ascend Mate ook nog eens relatief licht aan: combineer dat met de relatief dunne body en met de lompheid van de Ascend Mate valt het ook nog eens heel erg mee.

Releasedatum en prijs

Daarnaast zet Huawei ook flink in op acties, extra service, en lage prijzen. Belangrijkste daarvan is de 3x3-belofte: bij Huawei-smartphones krijg je drie jaar garantie op elk toestel, binnen drie dagen een nieuwe telefoon bij problemen, en drie jaar lang wordt je data beschermd. De Huawei Ascend Mate ligt als het goed is vanaf het tweede kwartaal in Nederland in de winkels, waarschijnlijk rond dezelfde tijd als de Huawei Ascend P2: eind mei, begin juni. De adviesprijs van de Ascend Mate ligt zoals gezegd verrassend laag: slechts 449 euro. Huawei wordt in 2013 echt een merk om in de gaten te houden, dus.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden