Vergelijk 2.683.659 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG in 2013: vooruitblik en verwachtingen

Door ,

Het is bijna tijd om afscheid te nemen van 2012. Voor het zover is blikt GSMinfo.nl alvast even vooruit naar 2013. Vandaag: LG's plannen voor 2013, van Nexus 4 tot Optimus G2.

LG heeft een beetje een raar jaar achter de rug: het bedrijf wist in 2012 een aantal succesvolle smartphones te lanceren, maar het succes lag in Nederland op andere punten dan je wellicht zou verwachten. LG's vlaggenschip, de Optimus 4X HD, werd deze zomer gelanceerd maar al snel weer vergeten. Hoewel het een uitstekend toestel is, wist LG niet echt op te vallen tussen het concurrerende quad-core geweld van de Samsung Galaxy S III en de HTC One X. Wel succesvol: de nieuwe Optimus L-serie. Van de Optimus L3, Optimus L5 en Optimus L7 zijn wereldwijd al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.

En dan hebben we het grootste succes van LG het afgelopen jaar nog niet eens genoemd: de LG Nexus 4. Het was dit jaar LG's beurt om het vlaggenschip voor Android te ontwerpen, en dat deed LG met verve. De Nexus 4 is bijzonder krachtig, heeft een prachtig ontwerp van hoogwaardige materialen, en is ook nog eens verrassend goedkoop. De enige tegenvaller: dat de Nexus 4 vooralsnog niet in Nederland verkocht gaat worden. Het toestel is wereldwijd zo populair dat LG heeft besloten de Nexus 4 voorlopig niet naar Nederland te brengen. In andere landen is het toestel daarnaast zo snel uitverkocht dat importeren van de LG Nexus 4 lastig blijkt. Hopelijk worden de productieproblemen snel opgelost, en brengt LG de Nexus 4 begin 2013 alsnóg naar Nederland!

LG & Android

LG Optimus GLG's Android-plannen voor 2013 zijn een beetje onduidelijk: er zijn een aantal goede smartphones van het bedrijf die in de  rest van de wereld al te koop zijn, maar om de een of andere reden nog altijd Nederland niet bereikt hebben. Eén zo'n smartphone is de LG Optimus G, eigenlijk gewoon de Nexus 4 maar dan met een LG-jasje. Oorspronkelijk zou de Optimus G vanaf dit najaar in Nederland te koop zijn, maar LG heeft de release van het toestel om onbekende redenen teruggeduwd. Er zouden nu plannen zijn om de Optimus G begin 2013 alsnog in Nederland uit te brengen, maar aan de geloofwaardigheid van die berichten twijfelen we een beetje.

Begin 2013 onthult LG waarschijnlijk namelijk ook de LG Optimus G2, de opvolger van de Optimus G. De Optimus G2 zou vanaf mei in de winkels moeten liggen, en krijgt een 5 (of zelfs 5,5) inch scherm met  Full HD-resolutie van 1080p. Verdere specificaties van de LG Optimus G2 ontbreken vooralsnog, maar gezien het feit dat de release van dit nieuwe vlaggenschip mogelijk zeer nabij is lijkt de kans op een Nederlandse release van de eerste Optimus G vrij klein.

En dan is er ook nog de LG Optimus Vu 2. De Vu 2 is de opvolger van LG's eerste 'phablet', de Optimus Vu. De Optimus Vu werd in Nederland eigenlijk alleen op de grijze markt verkocht, door webwinkels die het toestel uit het buitenland importeerden. De nieuwe LG Optimus Vu 2 heeft meer RAM-geheugen, is smaller, en heeft een grotere batterij... maar is vooralsnog niet in Nederland te koop. Op de Aziatische markt wordt de nieuwe Optimus Vu al een tijdje aangeboden, maar het lijkt er op dat de Vu 2 niet naar Nederland komt. Welke Android-smartphones LG in 2013 wél naar Europa brengt hopen we eind februari te horen op het Mobile World Congress!

LG & 4G

Al ruim een jaar verkondigt LG trots tegenover ons dat het bedrijf ongekend succesvol is op het gebied van 4G-smartphones. 4G biedt nóg sneller internet voor je smartphone, maar is helaas nog altijd niet in Nederland beschikbaar. Maar er is goed nieuws voor LG (en fans van sneller mobiel internet): onlangs zijn de Nederlandse 4G-frequenties onder de hamer gegaan, en als alles meezit zijn de eerste 4G-abonnementen vanaf 2013 in Nederland verkrijgbaar.

LG Optimus 7LG zal daar zeer waarschijnlijk direct op inspringen met een aantal 4G-smartphones. LG biedt in buitenland namelijk al verschillende toestellen aan die 4G ondersteunen, en het bedrijf staat te popelen om die smartphones ook in Nederland uit te brengen. De hierboven genoemde LG Optimus G (of zijn opvolger) wordt vermoedelijk één van de eerste 4G-smartphones van Nederland, en niet veel later zullen ook andere 4G-toppers van LG volgen. Houdt het Koreaanse bedrijf dus in de gaten als je van plan bent een nieuw 4G-abonnement af te sluitein in 2013!

LG & Windows Phone?

Zet LG komend jaar volledig in op Android, of kunnen we van de Koreanen ook smartphones voor concurrerende besturingssystemen verwachten? Dat is nog even afwachten. De LG Optimus 7 was een redelijk succesvol Windows Phone 7-toestel, maar vooralsnog zouden er geen plannen zijn om voor Windows Phone 8 te ontwikkelen. LG zegt zich te willen focussen op Android, en met het succes van toestellen als de Nexus 4 is dat begrijpelijk. Mocht Windows Phone 8 verrassend succesvol blijken in 2013, reken dan maar op een LG Optimus 8. Maar tot die tijd blijft LG lekker bij Android hangen.

Morgen: Nokia in 2013!

Nokia logoBij GSMinfo.nl blikken we in de laatste week van 2012 vooruit op 2013. Tijdens de kerstdagen keken we al naar Samsung in 2013 en HTC in 2013, morgen is het de beurt aan Nokia. Het Finse bedrijf zet in 2013 nog altijd in op Microsoft en Windows Phone 8, en hoopt met zijn Asha-telefoons ook de budgetmarkt toe te eigen.  Blijf ook de rest van de week GSMinfo.nl checken, voor meer info over Apple, BlackBerry, Sony en andere bedrijven in 2013!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden