Vergelijk 2.473.888 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC in 2013: vooruitblik en verwachtingen

Door ,

Het is bijna tijd om afscheid te nemen van 2012. Voor het zover is blikt GSMinfo.nl alvast even vooruit naar 2013. Vandaag: HTC's plannen voor 2013, van Android tot Windows Phone.

HTC heeft zichzelf afgelopen jaar opnieuw uit weten te vinden. In 2011 was het assortiment van de Taiwanese fabrikant nog vrij rommelig, met soms weer een focus op Beats Audio-smartphones, dan weer wat Facebook-toestellen, hier een set Desire-telefoons, en ook nog een paar verschillende modellen voor de Sensation-lijn. In 2012 heeft HTC het een stuk simpeler gehouden: binnen de HTC One-lijn levert men fantastische toestellen met een stijvol design af zoals de HTC One X, terwijl er met de HTC Desire X en Desire C ook iets goedkopere toppers worden geboden.

Die strategie lijkt succesvol te zijn geweest, al is het maar op het gebied van kwaliteit. De HTC One X is in veel opzichten stiekem een stuk beter dan Samsung's Galaxy S III, en de HTC Desire X heeft een uiterlijk dat flink wat stijlvoller is dan de meeste concurrenten in zijn prijsklasse. Daarnaast heeft HTC samen met Microsoft volop ingezet op Windows Phone 8. Helaas lijken de verkopen van HTC afgelopen jaar een beetje te hebben tegengevallen, maar als het bedrijf in 2013 op hetzelfde kwaliteitsniveau doorgaat hebben we er alle vertrouwen in dat de Taiwanezen een succesvol jaar tegemoet gaan!

HTC Butterfly

HTC Butterfly

Wel, niet, wel, niet: het is onduidelijk wat nu precies de plannen zijn voor de HTC Butterfly, de meest indrukwekkende Android-smartphone die HTC op dit moment heeft. De Butterfly is namelijk de eerste smartphone met een Full HD-scherm, een 5 inch touchscreen met een 1080p-resolutie. Dat zorgt voor een zéér hoge pixeldichtheid, waardoor alles wat je op je smartphone ziet er razendscherp uit ziet. Ook de andere specificaties van de Butterfly zijn prima in orde: een krachtige quad-core processor en Android 4.1.

Buiten Europa wordt de HTC Butterfly al onder verschillende namen verkocht, maar of het toestel ook naar Nederland komt is nog altijd onbekend. Begin december beweerde een webshop het toestel in 2013 uit te zullen leveren, maar een week later werden alle pre-orders geannuleerd omdat HTC's plannen voor het toestel zouden zijn gewijzigd. GSMinfo.nl nam contact op met HTC Nederland, maar het bedrijf wilde geen commentaar geven op eventuele toekomstige releaseplannen voor de HTC Butterfly. Mocht de Butterfly tóch naar Nederland komen, dan lees je het komend jaar op GSMinfo.nl!

HTC & Android

HTC One SVMaar we kunnen nog meer Android-smartphones verwachten van HTC in 2013. Zo onthulde het bedrijf onlangs nog de HTC One SV, die vanaf februari in Nederland te koop is. De One SV is een prima middenklasser met een dual-core processor en een 4,3 inch scherm. De adviesprijs van het toestel is met 429 euro aan de hogere kant gezien de specificaties, maar vermoedelijk zal de HTC One SV na de release al snel een stuk goedkoper te vinden zijn bij veel webwinkels.

Daarnaast zal HTC eind februari op het Mobile World Congress ook zijn vlaggenschip voor het komend jaar presenteren. Afgelopen jaren werden de HTC One X en de HTC Sensation onthuld op het MWC, dit jaar is het waarschijnlijk de HTC M7 die de show zal stelen op HTC's stand in Barcelona. Het toestel moet kunnen concurreren met de Samsung Galaxy S IV, en krijgt een 5 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1080p. Dat scherm is voorzien van HTC's nieuwe SoLux-technologie, wat de kijkhoek en de leesbaarheid in de volle zon verbetert. Ook krijgt de M7 waarschijnlijk een krachtige quad-core processor mee, een 13 megapixel camera, en 2GB aan RAM-geheugen.

Vermoedelijk zal HTC daarnaast ook nog een aantal lager geprijsde Android-smartphones lanceren in 2013: onder andere een opvolger van de HTC Desire X moet er toch wel inzitten. Daarnaast wordt de samenwerking tussen HTC en Beats Audio nog altijd flink gepusht, en dus is de kans groot dat we in 2013 nieuwe smartphones van HTC met verregaande Beats Audio-integratie zullen zien. Specificieke details over HTC's verdere Android line-up voor komend jaar ontbreken helaas vooralsnog.

HTC & Windows Phone 8

HTC heeft dit najaar flink ingezet op Windows Phone 8, met de launch van de indrukwekkende HTC 8X: in sommige landen wordt het toestel namelijk als de Windows Phone 8X verkocht, waarmee Microsoft in feite lijkt te zeggen dat de 8X de definitieve Windows Phone 8-smartphone is. Daar kunnen we ons best redelijk in vinden: HTC's 8X is een uitstekende smartphone die zeker naar meer smaakt, en we zijn dan ook benieuwd naar HTC's Windows Phone 8-plannen voor komend jaar.

HTC houdt de lippen voorlopig echter stijf op elkaar: we weten alleen wat voor Windows Phone-toestellen we niet hoeven te verwachten van het bedrijf. Onlangs maakte HTC namelijk bekend dat er intern aan een Windows Phone 8-'phablet' werd gewerkt, een smartphone met een groot scherm van 5 inch of meer. Dat project zou inmiddels echter zijn stopgezet, omdat Windows Phone 8 geen 1080p-resolutie ondersteunt waardoor het aantal pixels per inch op HTC's phablet wel erg laag zou zijn.

Morgen: LG in 2013!

Bij GSMinfo.nl blikken we in de laatste week van 2012 vooruit op 2013. Gisteren keken we al naar Samsung's plannen in 2013, morgen is het de beurt aan LG. Het bedrijf achter de Nexus 4 heeft in Nederland een beetje een verwarrend jaar achter de rug: weet LG in 2013 meer toptoestellen in Nederland te verkopen? Blijf ook de rest van de week GSMinfo.nl checken, voor meer info over Apple, BlackBerry, Sony en andere bedrijven in 2013!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden