Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: HTC One X Plus

Door ,

HTC maakte afgelopen week haar nieuwe vlaggenschip bekend: de One X Plus. Vandaag mocht GSMinfo.nl al met het toestel spelen. Kijk hieronder mee naar onze eerste ervaringen van het toestel.

Mark Moons, directeur HTC Benelux en Zuid-Europa, was zelf naar Amsterdam afgereisd om de nieuwe One X Plus te presenteren. De Plus is de grote broer van de HTC One X, het best verkochte toestel van HTC in 2012.

Moeilijk jaar

HTC heeft een moeilijk jaar achter de rug. 2011 was net niet goed genoeg volgens Moons. Met de One-serie zit het bedrijf weer in de lift. Sterker nog: De HTC One X won dit jaar een Graham Telecom Awards voor ‘Beste smartphone van 2012’. Daar kijken wij zeker niet van op.

HTC One X Plus Hands On Voorkant

Design

We beginnen natuurlijk bij het design. De One X Plus heeft niet voor niets een plusje achter haar naam. Het is een flinke telefoon met een groot 4,7-inchscherm. Het toestel is nog net met één hand te bedienen, mede dankzij een nieuwe coating die zacht aanvoelt. Hierdoor glijdt het toestel niet uit je handen.

Nieuwe Android-versie

Het nieuwe toestel is uitgerust met Android 4.1 (Jelly Bean). Tegelijkertijd heeft HTC er een nieuwe versie van Sense overheen gegooid: Sense 4+. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Op het eerste gezicht zie je niet veel verschil met Android 4.0. Wel merkten we tijdens het typen een leuk snufje. Swipe naar rechts over het toetsenbord en je krijgt het numerieke keyboard. Een handige en snelle manier om van toetsenbord te wisselen. Verder heeft HTC een nieuwe Galerij-app geïmplementeerd waarbij je op de smartphone mappen kunt aanmaken. Een waardevolle toevoeging waar we ongetwijfeld veel gebruik van willen maken.

Net een stapje hoger

De hardware heeft ook een leuke upgrade gekregen. Zo zit er in de One X Plus een andere chipset en is de cpu geklokt op 1,7 GHz (in plaats van 1,5 GHz). De Tegra 3+ chipset kan uiteraard prima met games omgaan en door de gpu is deze ook 25 procent sneller geworden. Daarnaast is HTC erin geslaagd om een sterkere accu van 15 procent) in dezelfde behuizing te plaatsen.

Het is moeilijk om te zeggen of hij veel sneller dan de HTC One X aangezien we deze niet bij de hand hadden, maar het toestel is inderdaad erg snel. Je vliegt door de menu’s heen en ook browsen gaat erg soepel. Android 4.1 helpt hier uiteraard ook een handje aan mee; de nieuwe OS-versie gaat weer stukken efficiënter met het systeem om dan Ice Cream Sandwich.

HTC One X Plus Hands On Zijkant

Spelletjes spelen

Gamers zullen een gat in de lucht springen bij de One X Plus. Dit is namelijk het eerste toestel na Sony dat Playstation Certified is. “Het is een behoorlijke gamemachine geworden”, aldus Mark Moons. Zo is het toestel dus Playstation Certified, heb je toegang tot EA-games en met de Tegra 3-chipset worden deze ook nog eens prima afgespeeld.

Andere snufjes

Het toestel heeft verder een 8-megapixelcamera aan de achterkant, een 1.6-megapixelcamera voorop en komt met de bekende Beats Audio-technologie waardoor muziek luisteren een nog prettige ervaring wordt. Hier komen tevens Bluetooth-speakers van op de markt die je via NFC kunt koppelen zodat je gemakkelijk de muziek van je toestel op de speaker overdraagt.

Beschikbaarheid

HTC gaat in Nederland alleen de 64-GB versie verkopen. Deze krijgt een adviesprijs mee van 675 euro mee. In de praktijk betekent dit dat een One X Plus zonder abonnement bij de Nederlandse webwinkels wel goedkoper te verkrijgen zijn. Het toestel is vanaf half oktober in Nederland te koop. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden