Vergelijk 2.000.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Visual Voicemail op de iPhone

Door ,

In Nederland zijn we gewend om een sms'je binnen te krijgen met de melding dat we voicemailbericht hebben. Vervolgens bellen we een vast telefoonnummer om het bericht af te luisteren. Maar het kan veel makkelijker en wel met Visual Voicemail. Hieronder lees je er alles over.

Visual Voicemail is een dienst op je iPhone die het overbodig maakt om naar een telefoonnummer te bellen alvorens je je voicemailberichten te horen krijgt. Met de applicatie luister je voicemails direct af en beheer je deze; allemaal vanaf je iPhone! De dienst wordt in Nederland alleen aangeboden door T-Mobile.

Hoe werkt Visual Voicemail?

Het komt regelmatig voor dat je net te laat de telefoon opneemt of dat je even niet in staat bent om de telefoon te beantwoorden. Normaal gesproken krijgt de beller dan de kans om de voicemail in te spreken. Jij krijgt hier een sms-bericht van, belt naar de voicemailbox en luistert het bericht af. Als je pech hebt, staan er nog wat oude berichten in en moet je die ook afluisteren. Erg omslachtig dus.

Met Visual Voicemail op je iPhone gaat het allemaal veel makkelijker. De dienst is geïntegreerd in het besturingssysteem van je telefoon waardoor je iedere keer dat je telefoon afgaat en jij niet opneemt, de beller automatisch naar de voicemail wordt doorgestuurd. Je krijgt vervolgens een melding van de voicemail waarna je de keuze hebt om deze direct af te luisteren (in willekeurige volgorde), terug te bellen of te verwijderen zonder te horen wat die persoon je had te vertellen.

Visual Voicemail

Verschillende features

De dienst heeft een aantal interessante features. Zo kun je een persoonlijke welkomstboodschap instellen. Verder is het mogelijk om een wachtwoord aan te maken waardoor mensen niet zomaar jouw persoonlijke berichten kunnen afluisteren.

Visual Voicemail is niet beschikbaar in het buitenland. Wel kun je je gewone voicemail beluisteren. Je krijgt dan je voicemailberichten te horen zoals je voorheen gewend was. Bel vanuit het buitenland naar 1233 of met een vaste lijn +31 6 2400 1233.

Let op: Je moet van tevoren in Nederland wel een wachtwoord hebben ingesteld. Dit kan niet vanuit het buitenland. Dus zorg dat je een keer vanuit hier naar 1233 hebt gebeld. Ook komen er extra kosten bij voor het bellen naar je voicemail.

Alleen bij T-Mobile

In de Verenigde Staten bestaat Visual Voicemail al een hele tijd en hebben verschillende partijen een zelfde soort dienst geïntroduceerd. In Nederland wordt het programmaatje minder gebruikt. Provider T-Mobile biedt de dienst als enige aan en alleen voor haar iPhone-gebruikers.

Dit leidt tot ergenis van veel KPN en Vodafone-klanten. Ook zij willen graag gebruikmaken van deze handige dienst. Hopelijk komt hier in de toekomst verandering in en wordt de dienst ook voor andere gebruikers van alle mobiele toestellen en netwerken beschikbaar.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden