Vergelijk 2.000.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Samsung Galaxy Note 2 nu te koop!

Door ,

De Samsung Galaxy Note II is vandaag gelanceerd in Nederland. In deze hands-on lees je onze eerste bevindingen met deze superkrachtige 'phablet'.

De Samsung Galaxy Note 2 is een grote telefoon, dat staat buiten kijf. De discussie gaat vooral over of het een té grote telefoon is. Daar valt best wat voor te zeggen. Met 5.5 inch is het ruimschoots de grootste telefoon op de markt. Bij veel mensen zal hij niet of moeilijk in de broekzak passen. Samsung zefl geeft aan dat ze met deze telefoon vooral de jongere mannelijke gebruikers aanspreken, die verzot is op gadgets. Er wordt echte benadrukt dat die niet persé de doelgroep zijn. De Note II is ook op andere gebruikers gericht, wat wordt ondersteund door een aantal handigheidjes. We behandelen ze kort.

Samsung Galaxy Note II

Makkelijk als zakelijke gebruiker

Samsung Galaxy Note II toetsenbordAls stereotiepe zakelijke gebruiker doe je twee dingen: vergaderingen bijwonen en met je handen vol druk bellend door kantoor lopen. In de vergaderingen is het onbeleefd om met je telefoon bezig te zijn, en daarop heeft Samsung wat gevonden. Als de telefoon plat op tafel ligt, kan je met de hand er bovenlangs bewegen, De Note II zal dan kort oplichten en je laten zien hoe laat het is, of je nog gemiste oproepen of berichten hebt en hoe vol je batterij nog zit. Heel subtiel, heel handig. Voor dat andere standaardmoment, waar je met je handen vol loopt te bellen, SMS'en of mailen, heeft Samsung ook wat gevonden. Het toetsenbord kan links of rechts uitgelijnd worden, zodat je eenvoudig met 1 hand het gehele toetsenbord kan bedienen. Reuze handig, en zeker niet de enige optimalisatie die Samsung heeft gedaan die de zakelijke gebruiker van pas zullen komen.

Past precies in je handtas

Dat de Note II ook op vrouwen is gericht, is niet alleen gebaseerd op de roze beschermhoes die Samsung aanbiedt als accessoire. De Note II mag dan wel groot zijn, hij is zeker niet groter dan de eerste Note. Hij is zelfs iets smaller. In de hoogte is hij wel een klein beetje gegroeid, maar vooral de bezels hebben zich moeten opofferen voor het grotere scherm. Aangezien de originele Note ook onder vrouwen vrij populair was (er werden wereldwijd zo'n 10 miljoen stuks verkocht) verwachten we dat de Note II dat ook gaat zijn. Komt nog bij dat de eerste Note uitgefaseerd wordt, zodat straks alleen nog maar de Note II te koop zal zijn. Geen straf uiteraard, want de Note II is op zoveel punten verbeterd dat het de meerprijs meer dan waard is.

Note II in het café

Samsung Galaxy Note IIDe Note II is naast al deze eerder genoemde zaken ook een uitstekende telefoon voor party pics tijdens uitgaanavonden. De flitser zorgt uiteraard voor voldoende licht, maar je zal altijd zien dat er dan een iemand zijn ogen dicht heeft. Samsung heeft daar iets op gevonden, de 'Best Faces'-cameramodus. De Note II neemt vijf foto's, waarna je voor elk gezicht de meest flatteuze versie kan uitzoeken. De Note II 'photoshopt' de gezichten dan samen in de perfecte foto. Er is ook een 'burst mode' waarin je snel 20 foto's achter elkaar maakt, als je de camera-knop ingedrukt houdt. Mocht je tenslotte aan het eind van de avond ietwat aangeschoten je S-Pen kwijtraken, geen nood. De Note II geeft automatisch een alarm als de telefoon te ver wegraakt van de S-Pen. Geen garantie dat je hem terugvindt, maar je vergeet hem in ieder geval niet.

Nu te koop!

Dit was een korte blik op de nieuwe Note II. Binnenkort zal er echter een uitgebreidere review van dit toestel op GSMinfo verschijnen. Zie jij zo'n krachtige smartphone als de Galaxy Note II nu al wel zitten? GSMinfo.nl helpt je op weg. Zo krijg je al een gratis Galaxy Note II bij een abonnement vanaf 42 euro per maand. Liever een los toestel zodat je je eigen SIM-only kan kiezen? Een simlockvrije Galaxy Note II is verkrijgbaar vanaf 650 euro.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden