Vergelijk 2.016.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Sony Xperia T

Door ,

GSMinfo.nl was vandaag aanwezig bij de Nederlandse presentatie van de Sony Xperia T. De smartphone van Sony is het nieuwe vlaggenschip en de opvolger van de Xperia S. Lees hieronder onze eerste bevindingen over de Sony Xperia T.

De Sony Xperia T is tijdens de IFA in Berlijn wereldwijd aangekondigd, samen met de Xperia V en Xperia J. De Xperia T is het nieuwe topmodel van de Japanse fabrikant en heeft een aantal indrukwekkende features. Deze werden dan ook uitgebreid besproken in de presentatie die vandaag werd gegeven in Sony Sky Lounge te Badhoevedorp. We mochten het toestel uitgebreid bepotelen en waren onder de indruk van Sony’s nieuwste paradepaardje.

Strak design

Sony Xperia THet is lastig om alle letters uit elkaar te houden (P, S, T, U, V, J en ga zo maar door). Wel kunnen we qua design duidelijk verschil zien met de voorganger Xperia S. De doorzichtige strip aan de onderkant is verdwenen en de Xperia T is nu één groot zwart vlak. Niet onaardig, maar juist erg strak. We vragen ons echter af waarom Sony een klein opstaand randje om het display heeft gedaan. Hier blijven we regelmatig achter hangen als we fanatiek over het scherm aan het vegen zijn.

Aan de zijkant van het toestel zit een klepje waar je je SIM-kaart in kunt doen. Sony heeft er dit keer dus voor gekozen om weer een micro-sim te gebruiken. Daaronder zit de aan/uit-knop, de volumeknoppen en de cameraknop. Aan de linkerkant bevindt zich nog een MHL-poort waar je een HDMI-kabel of je oplader aan kunt hangen. De Xperia T is dus van alle gemakken voorzien.

Ultrahelder scherm

Sony zou Sony niet zijn als ze niet uitpakt met een indrukwekkend scherm. Het bedrijf stelt ons niet teleur en heeft ook bij de Xperia T een kraakhelder Bravia-display geïmplementeerd. Het 4,6-inch scherm van de Xperia T heeft een indrukwekkend hoge resolutie van 720 bij 1280 pixels en zelfs na een tijdje staren hebben we geen afzonderlijke pixels kunnen ontdekken. De kleuren zijn erg levendig en spatten van het scherm af. Het doet bijna pijn aan je ogen.

Scherp, scherper, scherpst

Je huidige digitale camera kun je wel inpakken. Met de 13-megapixelcamera op de Sony Xperia T maak je uitstekende kiekjes, zowel thuis als op vakantie. Ook met weinig licht zijn je foto’s nog mooi dankzij de speciale Exmor R-sensor. Aan de linkerzijde van het toestel zit een speciale knop waarmee je vanuit standby meteen foto’s kunt schieten. Zo ben je ervan verzekerd dat je nooit een goed fotomoment hoeft te missen. Daarnaast heeft Sony een aantal handige features toegevoegd in de Album-applicatie. Zo zoom je afbeeldingen gemakkelijk in en uit, draai je ze en bekijk je op een wereldbol waar de foto’s gemaakt zijn.

Nieuwe mogelijkheden met NFC

Volgens Sony is NFC de toekomst, en niet per se met mobiel betalen. Wij zetten daar onze twijfels bij, maar vinden het interessant dat de fabrikant van plan is om een NFC-chip in vrijwel al haar elektronische apparatuur te plaatsen. Zo werd er tijdens de presentatie van de Xperia T gedemonstreerd hoe je de smartphone via NFC aan een speaker of koptelefoon kunt koppelen zodat deze vervolgens dezelfde muziek als op het toestel afspeelt. Dezelfde truc zagen we ook eerder bij de Nokia-persconferentie van vorige week. Daarnaast wil Sony NFC-chips gaan implementeren in laptops, tablets, en zelfs camera's. De bekende gekleurde NFC-fiches van Sony zijn uitgebreid in functies en ook voor de Xperia T verkrijgbaar, al worden deze niet standaard meegeleverd.

Verkrijgbaarheid

De Sony Xperia T is vanaf 1 oktober officieel in Nederland verkrijgbaar voor de adviesprijs van 499 euro. Houd tevens de website in de gaten voor de volledige review van de Sony Xperia T!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden