Vergelijk 2.416.125 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste telefoons van september 2012

Door , - 1 reactie

Wat zijn de beste telefoons die je op dit moment kunt kopen? Iedere maand helpt GSMinfo.nl je op weg met een nieuwe editie van de keuzehulp. Ook deze maand weer een overzicht van onze aanraders.

1) Beste smartphone: Samsung Galaxy S III

De Samsung Galaxy S III is de beste smartphone van het moment. Punt. Daar is geen twijfel over mogelijk. Met een fantastisch scherm, een razendsnelle processor, een uitstekende camera, en een besturingssysteem dat door Samsung is voorzien van leuke extra functies is de Galaxy S III het beste wat je op dit moment kunt kopen op smartphonegebied. En nu bekend is dat het toestel binnenkort een update naar Android 4.1 Jelly Bean krijgt, én een heleboel nieuwe kleuren, is de kans groot dat de Galaxy S III ook één van de beste smartphones van dit najaar blijft.

Komende maand krijgt Samsung namelijk wel wat concurrentie te verduren. Zo wordt op 12 september eindelijk de Apple iPhone 5 onthuld, presenteert Nokia zijn Windows Phone 8-toestellen, en introduceert Samsung zelf de imposante Galaxy Note II. Allemaal érg veelbelovende smartphones. De Galaxy S III heeft zichzelf echter al bewezen als topper. Het is nog maar de vraag of bovengenoemde concurrentie tegen de kracht van de Galaxy S III op kan!

Samsung Galaxy S III nieuwe kleuren

2) Prijs/kwaliteit: Sony Xperia U

Sony Xperia UWe hebben een nieuwe nummer één: de Sony Xperia U. De afgelopen maanden heeft Sony flink aan de weg getimmerd met de Xperia Next-lijn, en het bedrijf weet nu uitstékende smartphones neer te zetten voor een behoorlijk betaalbare prijs. De Xperia U heeft een stijlvol ontwerp, een verrassend krachtige dual-core processor, en krijgt binnenkort een update naar Android 4.0. Waar de concurrentie van HTC en Samsung 250 tot 300 euro vraagt voor een toestel met vergelijkbare specificaties, kost een losse Xperia U je op dit moment slechts 200 euro. Goed bezig, Sony!

De afgelopen maanden stond de Nokia Lumia 710 bovenaan deze lijst. Hoewel de Lumia 710 nog altijd een fantastisch toestel is gezien de lage prijs, is dit geen goed moment om Windows Phone 7-toestellen te kopen. Deze maand worden de eerste Windows Phone 8-smartphones onthuld, en bestaande WP7-toestellen zullen helaas niet bijgewerkt worden naar de nieuwste versie van Windows Phone. Binnen een maand zien we waarschijnlijk niet alleen een verbeterde, vernieuwde versie van de Nokia Lumia 710, maar vermoedelijk óók een lagere prijs voor het huidige model.

3) Beste telefoon onder de 100 euro: Nokia Asha 203

Nokia Asha 203We kunnen er moeilijk omheen: wederom staat een Nokia Asha bovenaan deze lijst. Voor slechts een paar tientjes haal je namelijk al de Nokia Asha 203 in huis. Deze telefoon biedt eigenlijk alles wat je zou verwachten van een smartphone, maar dan voor een plezier laag budgetprijsje. Twitter, Facebook, WhatsApp, veertig gratis(!) games van EA, een prima camera achterop: de Asha 203 biedt een behoorlijk compleet pakket aan. En met een prijs van iets meer dan 50 euro voor een losse Asha 203 zal het nog wel even duren voordat iemand Nokia van de troon weet te stoten.

Op de nummer twee in onze beste budget mobiele telefoon-lijst vinden we deze maand wel een nieuw toestel: de Samsung Galaxy Pocket. De Galaxy Pocket is los verkrijgbaar  voor nét iets minder dan 100 euro, en is daarmee één van de goedkoopste Android-smartphones. En omdat het een Android-smartphone is, heb je ook toegang tot Google Play, waar je duizenden gratis apps kunt downloaden. Hoewel de Galaxy Pocket misschien niet de meest krachtige smartphone is, kun je er nog altijd prima mee internetten, WhatsAppen en Facebooken. En het voordeel van de Galaxy Pocket ten opzichte van de Asha 203: de Galaxy Pocket ondersteunt WiFi. Een aanradertje van Samsung, dus!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden