Vergelijk 2.686.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste telefoons van juli 2012

Door ,

Iedere eerste van de maand zet GSMinfo.nl op een rijtje wat de beste telefoons van het moment zijn. Ook in juli hebben we weer drie winnaars in drie categorieën.

1. Beste smartphone: Samsung Galaxy S III

Samsung Galaxy S III

Er valt eigenlijk niet over te twisten: de Samsung Galaxy S III is de beste smartphone van het moment. Geen processor is krachtiger dan de quad-core van de Galaxy S III, en geen touchscreen ziet er beter uit. Ook de camera levert fantastische foto's en video's af Samsung's topmodel kan alles doen wat je ooit van je smartphone zou verwachten, en méér. Lees onze Samsung Galaxy S III review voor een uitgebreidere indruk, maar samengevat: zoek je een supersmartphone, dan is dit zonder twijfel de beste keuze.

Eind juni lanceerde LG de Optimus 4X HD, ook een smartphone met quad-core processor en indrukwekkend scherm. Van die topsmartphone kun je zeer binnenkort een review verwachten, maar reken er maar niet op dat LG Samsung van de troon weet te stoten. Samsung's nieuwste lijkt net wat beter afgewerkt te zijn, en is over het algemeen ook ietsje sneller. Wel is de Optimus 4X HD zo'n 100 euro goedkoper, dus mocht je voor een dubbeltje op de eerste (quad-core) rang willen zitten dan is de Optimus 4X HD een uitstekende keuze.

2. Prijs-kwaliteit: Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710Microsoft onthulde deze maand Windows Phone 8, en maakte tegelijkertijd bekend dat huidige Windows Phone 7-toestellen (zoals de Lumia 710) geen update zullen krijgen naar dit nieuwe besturingssysteem. Toch geloven wij er nog altijd heilig in dat je met de Nokia Lumia 710 een uitstekende prijs-kwaliteit ervaring in huis haalt. Windows Phone 7 blijft het meest gebruiksvriendelijke besturingssysteem op de markt. En door de toevoeging van Nokia's eigen apps, waaronder GPS-applicatie Noka Rijden, haal je met de Lumia 710 een telefoon die barst van de functies.

Liever een prijs-kwaliteit toptelefoon met Android? Dan kunnen we je deze maand van harte de Sony Xperia U aanraden. Nog zo'n smartphone die verrassend krachtig is, en ook nog eens toegang biedt tot tienduizenden apps via Google Play. Voor een los toestel betaal je nog maar amper 200 euro, maar haal je wel een smartphone in huis die nét zo veelzijdig is als duurdere smartphones.

3. Beste telefoon onder de 100 euro: Nokia Asha 203

Ook onder de 100 euro vinden weinig veranderingen in de lijst plaats deze maand. De Nokia Asha 203 is alleen maar goedkoper geworden, maar blijft buitengewoon indrukwekkend. Voor een paar tientjes haal je met de Asha 203 een telefoon in huis die qua functies weinig onderdoet voor een smartphone. De Asha 203 heeft een touchscreen, een camera, en integratie van Facebook en Twitter. En tijdelijk krijg je er ook nog eens veertig gratis games bij van EA! Er zijn maar weinig budgettoppers die op kunnen tegen de lage prijs en de vele functies van de Asha 203 van Nokia.

Tot volgende maand!

Het zit er weer op voor onze kooptips voor de maand juli! Het wordt een relatief rustige maand voor nieuwe telefoons. Wellicht dat we de Sony Xperia Go volgende maand terugzien in de prijs-kwaliteit lijst, maar daar blijft het ook bij. Andere smartphones die (waarschijnlijk) in juli uitkomen, zoals de Nokia 808 PureView en de Motorola RAZR Maxx, zijn behoorlijk indrukwekkend maar op uitzonderlijke gebieden: respectievelijk de camera en de batterij. Het is dan ook nog maar de vraag of we ze 'overall' ook als supersmartphones kunnen bestempelen. Dat zien we dus volgende maand. Tot dan!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden