Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Top 10 apps voor Android

Door ,

De Google Play Store is een uitgebreide webshop voor al je apps op een Android-toestel. De duizenden apps zijn prachtig, maar zorgen er soms voor dat je niet meer weet waar je moet beginnen met downloaden. GSMinfo.nl zet de 10 leukste apps voor je op een rijtje.

Google Play Store

1. WhatsApp 

WhatsApp Logo

 WhatsApp staat terecht bovenaan deze lijst. WhatsApp is hét gratis alternatief voor SMS'en (afgezien van je datakosten, tenzij je gebruikt maakt van WiFi). Met WhatsApp kun je al je contacten die ook van WhatsApp gebruik maken berichtjes sturen die via je dataverbinding worden verzonden. Tevens kun je groepsgesprekken aanmaken, zodat je bijvoorbeeld met je hele voetbalteam of vriendengroep gesprekken kunt voeren. WhatsApp is behalve voor Android ook op iPhones en BlackBerry's te downloaden, dus de kans is erg groot dat je veel contacten via WhatsApp kunt bereiken. Je account wordt gekoppeld aan je telefoonnummer, zodat al je contacten ook automatisch in je 'WhatsApp-contactenlijst' komen te staan. Behalve berichtjes kun je ook foto's, video's en spraakopname's delen. In een gesprek met één iemand, of in een groepsgesprek!

Prijs: Gratis

2. Facebook for Android Facebook for Android

Dé app van de populaire site Facebook. Deze app kan eigenlijk alles wat de gewone site ook kan, maar is geoptimaliseerd voor mobiele gebruikers. Zo krijg je push-berichten als iemand je status heeft 'geliked', of je voor een evenement heeft uitgenodigd. Verder is de chat-functie in deze app geïntegreerd, dus je kunt ook gemakkelijk chatten met al je contacten. Ook is het handig als je deze app hebt geïnstalleerd dat je al je foto's en video's meteen kunt delen. Je moet simpelweg op de 'deelknop' te drukken die bij het menu van je foto zit, en dan het Facebook-logo aan te klikken. Als je de app net hebt geïnstalleerd hoef je alleen maar in te loggen met je Facebook-account, en daarna kun je ook op je smartphone gemakkelijk aan de slag met Facebook.

Prijs: Gratis

3. Twitter Twitter App

Dit is de officiële Twitter app. Met deze app kun je meerdere accounts toevoegen, dus kan je zonder uit te loggen tussen die accounts switchen. De app heeft een home-screen waar je je tijdlijn ziet die automatisch update (als je dat hebt ingesteld). Daarnaast heb je de connect-pagina waar je al je nieuwe followers en mentions ziet. Je hebt een discover-pagina waar je op hashtag's kunt zoeken. Een hashtag is dit symbool: #. Als je zo'n hashtag voor een bepaald woord of een gebeurtenis zet kunnen andere mensen daar weer op zoeken. Probeer het maar eens met #Euro2012, dan krijg je een lijst met tweets over het EK. Daarnaast heb je ook nog een profielpagina waar je je privéberichten kunt zien, je eigen tweets kunt teruglezen en je profiel kunt wijzigen. De app is redelijk eenvoudig, maar wel zeer efficiënt en mooi vormgegeven.

Prijs: Gratis

4. Instagram Instagram logo

Instagram is een app om je foto's mee te bewerken en te delen. Je kunt via de app overschakelen naar je camera om een foto te maken, of een foto uit je galerij kiezen. Je hebt dan 18 filters die je foto in een paar seconden 'opleuken'. Het komt er eigenlijk op neer dat je een redelijk eenvoudige foto er heel professioneel uit kan laten zien. Nadat je de foto hebt bewerkt kun je een tag toevoegen, en aanvinken op welke social media je de foto wilt delen. Je moet dan je Facebook- en/of Twitteraccount linken met je Instagram om de foto's automatisch te kunnen delen. Je kunt wel per foto aanvinken op welke platform je hem wilt delen. Je foto komt ook automatisch op je Instagram-pagina. Die pagina kunnen mensen ook weer volgen, en jij kunt ook je favoriete Instagrammers volgen.

Prijs: Gratis

5. 9292ov Pro 9292 Pro App

Reis je vaak met het openbaar vervoer? Dan is de 9292ov Pro-app eigenlijk wel een vereiste voor je app-collectie. Met deze app bekijk je alle vetrek- en aankomsttijden voor de trein, bus, metro, tram of zelfs de veerpont. Daarnaast kun je ook gemakkelijk je reis plannen. Vul je huidige locatie en je gewenste locatie in, en 9292ov combineert alle mogelijke openbare vervoersmiddelen om je zo snel mogelijk op de plek van bestemming te brengen. Je ziet dan meteen of je moet overstappen, en hoe vaak. Ook laat de app je zien hoeveel de reis je gaat kosten. Het is ook mogelijk om bepaalde vervoersmiddelen uit te zetten, als je bijvoorbeeld niet zo van de metro houdt. Dan laat de app die mogelijkheden gewoon weg. Verder kan de app je laten zien waar oplaadpunten voor de OV-chipkaart zijn, waar taxipunten zijn en of er vertragingen in het land zijn.

Prijs: Gratis

6. Dropbox Dropbox logo

Dropbox is een bekende cloud-dienst. Dropbox maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan, zonder dat het ruimte inneemt op je telefoon. Via je dataverbinding staat je telefoon in contact met Dropbox, en als je dan een bestand opslaat op Dropbox wordt dat bestand ergens op het internet bewaard. Door je verbinding met het internet kun je zo'n bestand weer ophalen, maar lijkt het alsof je foto, video of muziekbestand gewoon op je telefoon staat. Als je een gratis account aanmaakt bij Dropbox krijg je 2GB aan opslagruimte, en door te betalen kun je die ruimte uitbreiden. Eigenaars van de HTC One X of de Samsung Galaxy S III krijgen al gratis extra opslagruimte. De One X krijgt bijvoorbeeld 2 jaar lang gratis 25GB aan opslagruimte! Behalve de opslagruimte die je nu overhoudt, is het ook handig dat je via deze app je bestanden overal kunt bereiken. Want Dropbox is ook beschikbaar voor je laptop of je tablet. En als je een document bewerkt op één van die apparaten, synchroniseert Dropbox automatisch de folders op je andere apparaten.

Prijs: Gratis

7. Rumble Rumble logo

Rumble is een eenvoudig, maar erg verslavend woordspelletje. Je krijgt een raster met letters, en via die letters moet je woorden zoeken. Je sleept als het ware een woord bij elkaar. De enige voorwaarde is dat de letters in de goede volgorde tegen elkaar aanliggen, maar dit mag horizontaal, verticaal of diagonaal zijn. Je hebt ook dubbele en driedubbele woord- en letterwaardes. Zo kun je nog meer punten halen. Je hebt steeds twee minuten om uit een raster van 4x4 letters woorden te halen. Wel wisselen letters soms voor nieuwe letters tijdens het spel. Uiteraard kun je Rumble online tegen je vrienden spelen, of tegen een andere willekeurige speler. Een leuk verschil met andere populaire online spelletjes zoals Wordfeud en DrawSomething is dat je hier een race tegen de klok houdt. Dat maakt het spel wat actiever. Wel moet je voor deze game betalen.

Prijs: €2,50

8. Spotify Spotify logo

Spotify is een grote online muziekdienst met een bibliotheek van meer dan 13 miljoen nummers. Om van deze app gebruik te kunnen maken heb je wel een Premium Account bij deze muziekdienst nodig, maar het is zijn geld daarna dubbel en dwars waard. Je kunt vanaf dan via je internetverbinding alle nummers die de Spotify-bibliotheek heeft afspelen. Daarbij kun je afspeellijsten maken die je offline kunt beluisteren, zodat je niet al je data verbruikt. Wil je meer weten over Spotify? Lees dan ons uitgebreide artikel hierover!

Prijs: Gratis voor Spotify premium gebruikers

9. Google Goggles Google Goggles app

Google Goggles is een leuke app om informatie te vergaren. De app scant foto's die je hebt genomen om daar vervolgens informatie over te geven. De app herkent producten, beroemde monumenten, bedrijfspanden en kunstwerken. Als je dus een foto hebt van één van die eerder genoemde zaken, kun je de Google Goggles inzetten om er meer over te leren. De Goggles kan ook QR-codes scannen, en geeft je dan informatie over het product waarvan je de barcode hebt gescand. Hoewel de Goggles geen Nederlandse taal heeft, kun je vreemde talen zoals Russisch of Spaans laten vertalen naar het Engels door een foto van de tekst te maken! Het is een app die je misschien niet al te vaak zult gebruiken, maar wel erg leuk is om zo nu en dan eens te gebruiken om je vrienden, en jezelf mee te verbazen.

Prijs: Gratis

10. Shazam Shazam logo

Dit is een ontzettend handige app. Je zult jezelf vast wel eens hebben afgevraagd 'hoe dat ene liedje ook alweer heette', en Shazam geeft daar in een paar seconden antwoord op. Start de applicatie op, zorg dat de muziek luid genoeg staat en Shazam zoekt het nummer dat wordt afgespeeld. Je ziet het getagde nummer daarna in een lijstje met al je andere tags, zodat je het thuis gemakkelijk kunt opzoeken en dus niet vergeet. De app geeft ook informatie over de artiest, het album en biedt je de mogelijkheid het nummer meteen af te spelen in Spotify, of de YouTube video ervan te bekijken. Je kunt het nummer ook meteen kopen via de Amazon-knop die je onder de afbeelding ziet staan.

Prijs: Gratis

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden