Vergelijk 2.876.041 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zoek de verschillen: HTC One X vs. HTC One S vs. HTC One V

Door ,

HTC kondigde in februari een nieuwe lijn smartphones aan. De One-serie. Deze serie bestaat uit de HTC One X, de One S en de One V. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen die toestellen? GSMinfo.nl legt het je allemaal uit.

HTC One X, HTC One S, HTC One V

 

Uiterlijk:

De HTC One X (midden) en de HTC One S (links) lijken qua uiterlijk veel op elkaar. De ronde afwerking, de drie knoppen in de onderste balk en de dunne randen aan de zijkant van het toestel zijn bij allebei de toestellen aanwezig. Het is zelfs lastig om onderscheid te zien tussen de twee duurste toestellen van de serie, zeker als je alleen een afbeelding ziet. Je kunt wel zien dat de zwarte rand om de display aan de bovenkant bij de One S net iets groter is dan bij de One X, wat erop duidt dat het scherm van de One X wat groter is dan die van de One S. De One X is (maar) 8,9mm dik, de One S is nog net iets dunner: 8mm. Verder zijn er maar weinig verschillen waar te nemen.

De HTC One V (rechts)  lijkt daarentegen veel minder op zijn twee grotere broers. Aan de onderkant zie je het 'kinnetje' wat wel meer HTC-toestellen hebben. Dit versterkt de grip van het toestel. De One V heeft ook veel meer 'body'. Waar de One X, en in iets mindere mate de One S, voornamelijk uit scherm bestaat heeft de One V aan de boven- en onderkant meer behuizing. Daarbij is het toestel ook wat kleiner dan de One X en de One S. De One V is 9mm dik.

Scherm:

De One X heeft een 4,7 inch Super LCD-2 HD display met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Duidelijk is dus dat je alles haarscherp ziet op dit toestel, en ook nog eens in groot formaat. De One S heeft een Super AMOLED display van 4,3 inch met een resolutie van 540 x 960 pixels. Een prima display die op alle fronten net wat minder is dan de One X, maar niet zal tegenvallen. Je zult je afbeeldingen en webpagina's nog steeds duidelijk en in goed formaat zien. Allebei de toestellen zijn voorzien van het krasbestendige Gorilla Glass 2. De HTC One V moet het doen met een 3,7 inch Super AMOLED-display met een resolutie van 800 x 480 pixels. Het is wel duidelijk dat de One X het beste en grootste scherm heeft, de One S zeker geen slecht scherm heeft, maar wel onderdoet voor de One X, en de One V onderaan de ladder staat.

HTC One X

HTC One X

Hardware:

Qua hardware moet er in het speciaal worden gelet op de HTC One X. De One X draait ongetwijfeld mee met absolute top op het gebied van hardware in smartphones. De One X heeft een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, Android 4.0 ICS en een werkgeheugen van 1GB. Daarnaast heeft de One X 32GB aan intern geheugen. Het interne geheugen is alleen niet uit te breiden middels (bijvoorbeeld) een MicroSD. Je zult bij een tekort aan opslagruimte de oplossing moeten zoeken via een Cloud-dienst zoals Dropbox of Google Drive.

De One S heeft ook uiterst degelijke hardware aan boord. Net als de One X heeft de One S een 1,5 GHz processor, alleen is die aan boord van de One S een dual-core. Verder loopt het toestel eveneens op Android 4.0 ICS en heeft het een werkgeheugen van 1GB. Net als bij het scherm zijn de specificaties van de One S vergeleken met de One X net iets minder, maar zeker niet slecht. Hoef je niet op topsnelheid te multitasken, of zware programma's te laden? Dan zal de One S de klus zeker ook klaren.

Waar het verschil tussen de One X en de One S niet eens zo enorm groot is, is het verschil tussen de One S en de One V opzienbaar groter. De One V heeft een 1,0 GHz single-core processor. Dit is toch beduidend minder dan een 1,5 GHz dual-core. De One V loopt wel op Android 4.0 ICS, net als de twee anderen, maar zal minder soepel werken. Dat ook gezien het werkgeheugen van 512MB

HTC One S

HTC One S

Camera:

Ook bij de camera is het hetzelfde liedje. De One X en One S beschikken over een 8-megapixelcamera. De One X onderscheidt zich vervolgens door de tweede camera: een 1,3-megapixel aan de voorzijde aan het toestel. De One S heeft op die plek een 0,3-megapixelcamera zitten. Het zijn de kleine dingen die de One X doen onderscheiden van de 'gewone' high-end smartphone.

De One V heeft een 5-megapixelcamera en heeft geen tweede camera. Weer is het gat tussen de One S en de One V groter dan tussen de 'beste' twee. Dat neemt niet weg dat je met een 5-megapixelcamera eveneens goede, scherpe foto's zal maken. Wel zullen er een stukje minder spetterend uitzien als je ze op groot formaat laat afdrukken. Videobellen zal met de One V wel lastig worden, aangezien een camera aan de voorzijde ontbreekt. Als videobellen een belangrijk vereiste voor je is, zal je de One V van je lijstje af moeten strepen.

Geheugen:

De HTC One X heeft, zoals gezegd, 32GB aan intern geheugen. Dit geheugen is niet uit te breiden. Clouddiensten zoals Dropbox of Google Drive zorgen ervoor dat je bestanden 'in de lucht' kunt opslaan, via een internetverbinding. Daarnaast zorgen muziekdiensten zoals Spotify of Deezer ervoor dat je nu geen muziek meer als MP3 op je smartphone hoeft te zetten. Het is dus de vraag of je meer dan 32GB aan intern geheugen nodig hebt. Hetzelfde geldt voor de HTC One S, alleen heeft dat toestel geen 32GB, maar 16GB intern geheugen. Bij allebei de toestellen krijg je 2 jaar lang een gratis Dropbox account van 25GB.

De One V moet het in eerste instantie doen met 4GB aan intern geheugen, maar het interne geheugen is bij deze telefoon wél uit te breiden. Door middel van een MicroSD-slot kun je nog eens maximaal 32GB geheugen aan dit toestel toevoegen. Zo heeft de One V dus (mogelijk) het grootste interne geheugen van de drie!

HTC One V

HTC One V

Conclusie:

Al met al kun je zeggen dat de One X en de One S maar weinig van elkaar verschillen, en de One V wel veel verschilt met de andere twee. De One X onderscheidt zich met name van de One S vanwege de quad-core processor, en op andere gebieden vanwege de 1,3-megapixelcamera aan de voorkant en het grotere interne geheugen. Wel doen allebei de telefoons volop mee met de top van de smartphones. Het prijsverschil tussen de One X en One S ligt echter maar op een paar tientjes, dus het beste van het beste van HTC kost je niet eens zoveel meer vergeleken met de One S.

En dan heb je aan de andere kant de One V, deze doet veel duidelijker onder voor de andere twee toestellen, maar is wel veel goedkoper. Want waar je bij de HTC One X en de One S diep in de buidel moet tasten is dit toestel twee keer zo goedkoop. Gezien de prijs krijg je er bij de One V ook nog eens een hoop dingen voor terug. Want het toestel loopt wel op Android 4.0 ICS en heeft een 5-megapixelcamera. Het laden van grotere spellen zal wellicht wat minder snel verlopen, en je menu's zullen iets minder 'smooth' aanvoelen, toch heeft HTC met de One V een prima toestel afgeleverd.

HTC One X HTC One V HTC One S
Beeldscherm 4,70 inch 3,70 inch 4,30 inch
Resolutie 720 x 1280 pixels 480 x 800 pixels 540 x 960 pixels
Pixeldichtheid 312 ppi 252 ppi 256 ppi
Besturingssysteem Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Processor 1,5 GHz quad-core 1,0 GHz single-core 1,5 GHz dual-core
Werkgeheugen 1 GB 512 MB 1 GB
Interne opslag 32 GB 4 GB 16 GB
Camera 8,00 megapixel 5,00 megapixel 8,00 megapixel
Gewicht 130 gram 115 gram 120 gram
Stand-by tijd 360 uur 540 uur 430 uur
Spreektijd 765 minuten 617 minuten 420 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden