Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Wat is Spotify?

Door ,

Je krijgt het bij de nieuwste Hi-abonnementen, je ziet het geregeld voorbij komen in de media, het is dat muziekprogramma met het groene logootje: Spotify. Maar wat houdt het programma nou precies in? Klopt het dat je 10 euro per maand betaalt zonder de muziek daadwerkelijk te bezitten?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is ja en nee. Maar voordat we toekomen aan het beantwoorden van die vraag is een korte uitleg van het programma misschien wel op zijn plaats.

Spotify: een korte uitleg

Spotify is een online muziekdienst waar je muziek via het streaming-principe kunt luisteren. Streaming houdt in dat je een nummer krijgt toegestuurd, maar tegelijkertijd al wordt afgespeeld. Je hebt keuze uit de Spotify-bibliotheek van ruim 8 miljoen nummers. Dat het een online dienst is betekent niet dat je Spotify niet zonder internet kunt gebruiken. Je kunt afspeellijsten opslaan en die offline beluisteren. Je hebt de mogelijkheid om bij Spotify een 'Premium Account' aan te maken, een 'Unlimited Account' aan te maken of het programma te gebruiken als een 'Free User'.

Spotify and Phones

Free User, Unlimited User of een Premium Account?

Hiervoor is eigenlijk heel kort door de bocht al antwoord gegeven op de vraag die eerder dit artikel werd gesteld. Je hebt drie manieren om Spotify te gebruiken. Dit is weer te scheiden in twee varianten: je kunt  er voor betalen of niet. In feite gebruik je nog steeds hetzelfde programma, maar als je een 'free user', of 'unlimited user' bent loop je tegen een aantal ongemakken aan. Zo kun je Spotify niet gebruiken op je smartphone als je geen 'Premium Account' hebt, en ben je als 'Free User' altijd gebonden aan de reclame-boodschappen die om de, ongeveer 5 nummers, automatisch worden afgespeeld. Uiteraard loop je niet tegen deze beperkingen op wanneer je wel de 10 euro per maand neerlegt voor een Premium account.

Waar is mijn muziek?

Dat is eigenlijk wel de hamvraag: heb je de muziek wel in bezit? Dit is een lastige vraag, aangezien je de muziek niet tastbaar in handen hebt, en ook niet als los bestand op je computer, wat je misschien nog gewend was van vroeger. Toch kun je wel stellen dat je de muziek in bezit hebt. Het neemt alleen geen ruimte in op je pc. Zie het als een online folder (Zoals Dropbox of Google Drive) waar je nagenoeg alle muziek ter wereld hebt opgeslagen, en Spotify is het programma waarmee je de muziek uit die folder afspeelt. 

Hoe krijg ik Spotify?

Wil je Spotify zelf gaan gebruiken? Dan is het ten eerste van belang dat je een Facebook-account hebt, anders kun je geen Spotify gebruiken. Een Facebook-account is eenvoudig aan te maken. Daarna dien je het programma te downloaden en een aantal gegevens in te vullen. Je zult moeten kiezen of je een Premium account, een Unlimited account of een gratis account wilt gebruiken. De voordelen van de duurdere accounts zie je hier.

Vervolgens kun je, mits je een Premium Account hebt gekocht, de Spotify app gaan gebruiken. De app is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. Zo voorzie je je smartphone altijd van Spotify, of je nu een iPhone 4S, HTC One X of een Nokia Lumia 800 hebt.

Nu 'gratis' bij Hi en MTV Mobile

Ben je overtuigd, en wil je Spotify graag hebben? Dit kun je nu voordelig combineren met een Hi of MTV Mobile abonnement. Als je een abonnement bij één van deze twee providers hebt besteld, kun je Spotify-bundel aan je abonnement toevoegen. Dan krijg je voor €10,- per maand beschikking over 500MB extra aan datategoed, en kun je kosteloos een Premium Account aanmaken op Spotify.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden