Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Top 3 Nieuwe Telefoons op MWC 2012

Door ,

Mobile World Congress zit er nu toch echt op; na de afgelopen week tientallen nieuwe toestellen uit te hebben geprobeerd blikken we vandaag nog even terug. Wat waren de drie tofste nieuwste smartphones aanwezig op de beursvleur in Barcelona?

GSMinfo LIVE vanuit het Mobile World Congress 2012

GSMinfo.nl zat afgelopen week in Barcelona om daar het Mobile World Congress bij te wonen. Op die beurs worden ieder jaar de nieuwste smartphones getoond door bijna alle grote bedrijven. Dit jaar zagen we quad-core smartphones, 3D-mobieltjes, telefoons met 41 megapixel camera's, mobieltjes met een beamer(!) ingebouwd, en veel, veel meer. Om het Mobile World Congress van 2012 af te sluiten blikken we nog één keer terug.  Tijd voor een top 3 dus; wat waren de beste, interessantste, vernieuwendste smartphones van de voorbije week?

3. Nokia 808 PureView

Nokia wist de afgelopen week zeer veel aandacht te trekken met de onthulling van de Nokia 808 PureView: het bedrijf noemde het de eerste telefoon met een 41 megapixel camera. Natuurlijk klopt dat niet helemaal; de sensor die op de camera zit is er eentje van 41 megapixel, maar de foto's die je maakt zijn 5, 8 of 38 megapixel. Maakt allemaal niet uit: de Nokia 808 PureView heeft nog altijd by far de beste camera voor een smartphone. Wat voor foto's of video's je ook maakt, ze zien er verbluffend uit. De kleinste details worden vastgelegd door de camera van de 808 PureView. Maak een foto van een fontein, bijvoorbeeld, en je zult eindeloos in kunnen blijven zoomen om individuele waterdruppels nog helder en herkenbaar te zien.

Het is alleen een beetje jammer dat de 808 PureView loopt op Symbian, Nokia's eigen besturingssysteem. Het is één van de laatste Nokia's die gebruik zal maken van Symbian, en in vergelijking met andere besturingssystemen zijn er toch wat weinig apps voor verkrijgbaar. Ook is het nog onzeker of de 808 PureView uberhaupt in Nederland verkocht zal worden. Het afgelopen jaar bracht Nokia echter verschillende Windows Phone 7-telefoons uit gebaseerd op een Symbian-design, dus wie weet zien we over een jaar wel de eerste Windows Phone 7 met 41 megapixel camera en PureView-technologie opduiken.

2. Quad-core: LG Optimus 4X HD, Huawei Ascend D Quad, HTC One X

Het Mobile World Congress bracht een drietal Android-smartphones met zeer krachtige quad-core processors met zich mee: de LG Optimus 4X HD, de Huawei Ascend D Quad, en de HTC One X. Het belangrijkste verkooppunt van alle drie deze toestellen is de quad-core processor, en verder verschillen ze inhoudelijk ook maar weinig. Hoewel een quad-core processor op het eerste gezicht nog maar weinig lijkt toe te voegen, zou het de batterijduur moeten verlengen en indrukwekkendere games mogelijk moeten maken. En in de toekomst zullen er alleen maar meer apps zijn die gebruik maken van de vier cores.

Waarom alle drie deze telefoons op een gezamenlijke tweede plaats? Omdat we moeilijk tussen de drie kunnen kiezen. HTC's One X lijkt het mooiste design te hebben en is met Beats Audio en HTC's eigen Sense 4.0 UI voorzien van enkele extra foefjes. De afwerking van de Huawei Ascend D Quad is net wat minder luxueus, maar hij is waarschijnlijk wel voor een stuk lagere prijs verkrijgbaar. De Optimus 4X HD, tot slot, heeft een extra grote batterij waardoor hij nóg langer mee zou moeten gaan. Allen zijn het in ieder geval zeer indrukwekkende smartphones; de toekomst van Android is zeer veelbelovend!

1. Nokia Lumia 610

Nee, de Nokia Lumia 610 is niet de beste smartphone die we zagen op het Mobile World Congress. Leg hem naast een HTC One X, en het verschil is direct merkbaar. Toch vonden wij de Lumia 610 het interessantste nieuwe toestel dat we de voorbije week zagen. Met een adviesprijs exclusief btw van 190 euro wordt dit één van de goedkoopste Windows Phone 7-toestellen, en wellicht zelfs de eerste prepaidtelefoon met Microsoft's besturingssysteem. Dat terwijl de Lumia 610 nog altijd erg goed in elkaar zit.

Waar je bij een goedkoper Android-toestel soms wel eens moeite hebt om apps soepel te laten lopen, heeft Microsoft alles op alles gezet om Windows Phone 7 overal op te laten werken. De Nokia Lumia 610 heeft wat minder RAM-geheugen dan zijn grote broers, maar daar valt in de menu's niets van te merken. Ook populaire apps zoals WhatsApp, Nokia Drive en Spotify zouden gewoon goed moeten werken. Met de Lumia 610 kunnen Nokia en Microsoft eindelijk de concurrentie aan met Android op de budgetmarkt; dat komt goed uit, want stiekem vinden we Windows Phone 7 vaak een stuk prettiger om te gebruiken dan Android. Wij kunnen alvast niet wachten op de Lumia 610!

Tot volgend jaar!

En daarmee zit het Mobile World Congress 2012 er definitief op. Mocht je meer willen lezen over bovenstaande toptoestellen en alle andere smartphones die we op het MWC hebben uitgeprobeerd, check dan ook onze hands-ons. We hebben de afgelopen week zo'n tien artikelen geschreven waarin we onze ervaringen met bijna telefoons van de komende maanden delen. En mocht je nog vragen hebben over deze of andere smartphones, dan kun je die natuurlijk gerust kwijt in het reactieveld onder dit bericht.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden