Vergelijk 3.067.859 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vooruitblik MWC 2012: de nieuwste smartphones in aantocht!

Door ,

De komende week vindt in Barcelona het Mobile World Congress plaats, de grootste telecombeurs ter wereld! Veel smartphonefabrikanten onthullen er hun line-up voor de komende maanden, en GSMinfo.nl is erbij. Vandaag blikken we alvast vooruit op de verwachte aankondigingen.

Vanaf zondag barst het Mobile World Congress-geweld los in Barcelona. Meer dan 60.000 man verzamelen zich dan een weeklang in de Spaanse stad om het nieuwste op het gebied van mobiele telefoons te aanschouwen. Bijna alle grote smartphone-producenten zullen ook aanwezig zijn, en onthullen op het congres hun mobiele line-up voor de komende maand. Ook GSMinfo.nl is deze week in Barcelona om je het laatste nieuws en vele hands-ons te brengen. Voordat we daaraan beginnen blikken we eerst even vooruit op wat we van MWC verwachten, en welke aankondigingen er allemaal voor ons klaarstaan.

 

Sony

Een maand geleden moesten we het nog 'de Sony Ericsson MWC-presentatie' noemen, maar inmiddels is de Ericsson-tak van het bedrijf verdwenen en is het gewoon Sony Mobile geworden. De eerste smartphone die Sony Mobile zelfstandig uitbrengt is de Xperia S, een vlaggenschip-toestel dat vanaf 5 maart al te koop is in Nederland. Op Mobile World Congress zien we waarschijnlijk meer Xperia's van Sony, waaronder de Xperia U. Daarnaast gaan er geruchten dat het eerste Windows Phone-toestel van Sony ook zal opduiken op MWC. De rest van Sony's line-up is vooralsnog in nevelen gehuld.

Samsung

Samsung houdt het rustig dit jaar. Vorig jaar onthulde het Koreaanse bedrijf nog de Samsung Galaxy S II op Mobile World Congress, maar eerder deze maand maakte Samsung bekend dat de Galaxy S III pas later dit jaar getoond zal worden. Dat betekent niet dat Samsung helemaal niets meeneemt naar Barcelona: het bedrijf onthulde deze week al de Samsung Galaxy Mini 2 en de Galaxy Ace 2. Ook de Galaxy S Advance en de Galaxy Ace Plus zullen waarschijnlijk aanwezig zijn.

Het is lastig te zeggen of Samsung nog verdere verrassingen meeneemt naar Barcelona. Mogelijk zien we komende week een nieuw Windows Phone 7-toestel van Samsung, maar verwacht geen high-end supersmartphones. De grootste aankondigingen bewaart Samsung waarschijnlijk voor de onthulling van de Galaxy S III, later dit jaar.

LG

De afgelopen week onthulde LG al een flink aantal nieuwe smartphones, dus de kans is klein dat ze ons nog kunnen verrassen. Het bedrijf presenteert zondag zijn smartphone line-up, maar tenzij de Koreanen iets achter de hand hebben gehouden kunnen we je eigenlijk nu al alles vertellen over die line-up. Zo is er de LG Optimus 3D Max, de opvolger van de Optimus 3D Speed. De Max is een stuk lichter en smaller dan zijn voorganger, maar verder in veel opzichten identiek.

Dan is er ook nog de LG Optimus 4X HD, het nieuwe vlaggenschip van LG en misschien wel de krachtigste smartphone ooit gemaakt. De Optimus 4X HD beschikt namelijk over 1,5 GHz quad-core processor. Ook het scherm is indrukwekkend: 4,7 inch met een HD-resolutie van 720p. Veelbelovend! Ook zien we waarschijnlijk de Optimus Vu opnieuw, al is het onwaarschijnlijk dat dat toestel naar Nederland komt. Het is namelijk voorzien van LTE, een snellere vorm van mobiel internet die vooralsnog niet in Nederland beschikbaar is.

Heb je een wat kleiner budget, dan zul je het meeste uitkijken naar de LG L3, L5 en L7. Ze hebben een schermformaat van respectievelijk 3,2 inch, 4 inch, en 4,3 inch. De specificaties van die toestellen zijn nog onbekend, maar die krijgen we waarschijnlijk zondag wel te horen. Tot slot zal LG zeer waarschijnlijk een nieuw Windows Phone 7-toestel onthullen: de LG Miracle, ook wel de LG Fantasy genoemd.

 

HTC

Op Mobile World Congress introduceert HTC zijn 'One'-lijn van Android-toestellen. Het vlaggenschip daarvan wordt de HTC One X, een toptoestel voorzien van quad-core processor en 4,7 inch scherm. Om de line-up compleet te maken zullen ook de HTC One E en de HTC One S aanwezig zijn. De One E is waarschijnlijk een smartphone 4,3 inch touchscreen en dual-core processor, de One S heeft een 3,7 inch scherm en een single-core processor. Het is de opvolger van de HTC Wildfire S.

Huawei

Het Chinese Huawei timmert flink aan de weg de laatste maanden. Op Mobile World Congress presenteren ze de eerste toestellen die onderdeel uit gaan maken van de Huawei Diamond line-up, smartphones van de hoogst mogelijke kwaliteit. De Huawei Ascend D1 Q zal waarschijnlijk de eerste Diamond-smartphone worden. Dan is er ook nog de Huawei Ascend P1 S, een Android-toestel dat we vorige maand voor het eerst zagen op CES in Las Vegas en vermoedelijk ook op MWC weer getoond wordt.

 

ZTE

ZTE heeft flinke plannen voor Mobile World Congress. Het relatief onbekende Chinese merk brengt maarliefst 8(!) nieuwe smartphones mee naar Barcelona. Daaronder vallen in ieder geval de ZTE PF200 en de N910, twee smartphones met LTE. De rest van LTE's line-up is in grotendeels in nevelen gehuld, maar we kunnen zowel Windows Phone 7- als Android-toestellen verwachten, en minstens een van ZTE's telefoons beschikt over een quad-core processor.

Nokia

Nokia is de laatste maand goed bezig met Windows Phone 7. Het Finse bedrijf werkt innig samen met Microsoft en levert zonder twijfel de beste smartphones met Windows Phone 7 van het moment af. Op MWC verwachten we dan ook minstens twee nieuwe Windows Phone 7-toestellen te zien van de Finnen. De Nokia Lumia 610, een goedkoop instapmodel, en de Lumia 910, een Europese versie van de Lumia 900

Ook brengt Nokia waarschijnlijk de laatste nieuwe Symbian-smartphone naar het Mobile World Congress: de Nokia 803. Het zou de opvolger worden van de Nokia N8, een Symbian-smartphone met een fantastische camera. In enkele recente filmpjes geeft Nokia ons al een idee van 'Nokia PureView', mogelijk een verwijzing naar de ongetwijfeld erg goede camera in de 803.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden