Vergelijk 2.460.792 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Battle of the touchscreen phones: De 5 besten

Door , - 1 reactie

Druktoetsen raken uit, touchscreens zijn in! De markt voor touchscreen mobieltjes groeit enorm. GSMinfo.nl zet voor jou de vijf besten onder elkaar en vergelijkt ze!

De verkoopcijfers van touchscreentelefoons stijgen enorm. Steeds meer mensen schaffen een touchscreenmobieltje aan. Maar welke 'druktoetsvrije' telefoons moet je dan hebben. Hieronder volgt een overzicht van de vijf beste touchscreen mobieltjes.

LG Arena KM900

LG Arena KM900

LG brengt met haar Arena KM900 een telefoon uit die een goede combinatie is van gebruiksvriendelijkheid en stijl. Met de zelfontwikkelde 3D S-Class interface is dit een telefoon die ideaal is wanneer je jouw eerste touchscreenmobieltje wilt aanschaffen. Voor deze combinatie heeft dit model zelfs de begeerde iF Communication Design Award gekregen. De 3D S-Class interface is vormgegeven met een digitale kubus waarmee gemakkelijk van de ene naar de andere feature geschakeld kan worden.
De LG Arena KM900 pronkt daarnaast met haar 5MP autofocus camera met digitale zoom, GPS en 8 GB intern geheugen. Dit alles is te bekijken en besturen vanaf een 3" TFT touchscreen beeldscherm.

Samsung Star S5230

De Star S5230 is een goedkoop en sfeervol alternatief voor touchscreenliefhebbers. Hoewel het 'maar' een 2G toestel is, behoort hij door zijn lage prijs zeker tot de vijf interessantste toestellen. Het 3" dispaly biedt dezelfde TouchWiz gebruikeSamsung Star S5230rsinterface als de hogere klasse toestellen van Samsung, prima dus! De Star bezit de combinatie van een groot aanbod van functionaliteiten en stijlvol design.
De ingebouwde 3.2 MP camera is voorzien van gezichts- en glimlachherkenning. Deze telefoon biedt alles wat de moderne beller op zijn toestel moet hebben: MP3, FM-radio, Bluetooth en afspeelmogelijkheid van video's. We kunnen concluderen dat de Samsung Star S5230 een erg uitgebreide telefoon is voor de prijs die je er voor betaalt.

 

HTC Touch Diamond II

HTC Touch Diamond 2

Wie zoekt naar iets meer verfijnde touchscreens kan terecht bij HTC. De Touch Diamond 2 draait op Windows Mobile 6.1, tot op dit moment de modernste versie van Windows Mobile. Het is een compacte telefoon en ligt lekker in de de hand. Het 3.2" VGA beeldscherm is langer dan zijn voorganger, de Touch Diamond.
Onderaan het beeldscherm is een digitale 'zoom bar' aanwezig waardoor het beeld - bijv. webpagina's, foto's en tekst - gemakkelijk vergroot of verkleind kan worden. Daarnaast is het toestel voorzien van onder andere 3G connectivity, GPS en een 5 MP camera.
Omdat het mogelijk is nieuwere versies van Windows Mobile te downloaden raakt deze smartphone niet snel uit de gratie. Met de HTC Touch Diamond 2 kun je zorgeloos de toekomst in.

Nokia 5800 XpressMusic

Nokia 5800 XpressMusic

Zoals de naam het eigenlijk al zegt, is de 5800 XpressMusic de ideale touchscreentelefoon (3.2" met hoge resolutie) voor de muziekliefhebber. Je muziekselectie kan geüpload worden tot een maximum van 8GB en het geluid dat het toestel produceert is uitstekend. Maar hij kan meer!
De XpressMusic bevat 3G connectivity, Wi-Fi, een 3.2MP en Bluetooth. De icoontjes zijn groot genoeg, waardoor het indrukken van meerdere toetsen tegelijk niet snel voor zal komen.
Het combineren van oude degelijkheid en nieuwe technologie heeft geresulteerd in de gebruiksvriendelijke 5800 XpressMusic die bestuurbaar is door bijna iedereen. 

Apple iPhone 3GS

De bekenste van allemaal is wellicht de iPhone 3GS. In de opsomming van vijf beste touchscreenmobieltjes mag deze alleskunner dan ook niet ontbreken. De S in de naam staat voor 'Speed'. De verwerkingssnelheid van de 3GS is ten opzicht van zijn voorganger sterk verbeterd. De 3MP camera, video-opname, spraakherkenning en stembeApple iPhone 3GSsturing, allemaal werken ze sneller dan voorheen. De iPhoneformule is en blijft sterk!
De iPhone lijkt bijna een complete telefoon. Met de mogelijkheid om extra applicaties (meestal wel tegen betaling) te downloaden zorgt ervoor dat je jouw eigen functiepakket kan samenstellen.
De iPhone 3GS is absoluut één van de beste touchscreentoestellen van dit moment, maar de prijs ligt wel aardig hoog. Je moet het geld hebben, maar als je er dan één in bezit hebt, zal hij je ook niet snel teleurstellen. 

Conclusie

Zoals we zien is het aanbod van touchscreentelefoons op dit moment groots. Wie weet zal de telecombranche over een aantal jaar bijna alleen nog maar touchscreenmodellen presenteren. Als we zien wat ze nu al te bieden hebben, biedt dat veel perspectief voor de toekomst.

Wat vind jij belangrijk in de keuze voor een (touchscreen)telefoon? Plaats een reactie en laat het ons weten! 

Hieronder de vergelijking van de vijf geselecteerde toestellen. Voor een complete vergelijking bekijk je de GSM vergelijker.

Nokia 5800 XpressMusic LG Arena KM900 HTC Touch Diamond II Samsung Star S5230 Apple iPhone 3GS
Beeldscherm 3,20 inch 3,00 inch 3,20 inch 3,00 inch 3,50 inch
Resolutie 360 x 640 pixels 480 x 800 pixels 480 x 800 pixels 240 x 400 pixels 320 x 480 pixels
Pixeldichtheid 229 ppi 311 ppi 292 ppi 155 ppi 165 ppi
Besturingssysteem Symbian 9.4 - Windows Mobile 6.1 Professional - Apple iOS 3
Processor 369,0 MHz single-core 0,0 Hz single-core 528,0 MHz single-core 0,0 Hz single-core 600,0 MHz single-core
Werkgeheugen - - - - 256 MB
Interne opslag - - - 50 MB 32 GB
Camera 3,20 megapixel 5,00 megapixel 5,00 megapixel 3,20 megapixel 3,20 megapixel
Gewicht 109 gram 105 gram 118 gram 92 gram 135 gram
Stand-by tijd 406 uur 300 uur 500 uur 800 uur 300 uur
Spreektijd 525 minuten 230 minuten 300 minuten 600 minuten 720 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden