Vergelijk 2.489.455 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Top 3 Sony Xperia-telefoons van de week

Door ,

Het is nu officieel: de overname van Sony Ericsson door Sony is goedgekeurd door de Europese Unie en kan doorgaan. Wij blikken nog even terug én vooruit op de beste Sony (Ericsson) Xperia's van het moment.

3. Sony Ericsson Xperia Play

Een erg goed voorbeeld van Sony-integratie is de Xperia Play. Op foto's lijkt het misschien een gewoon Android-toestel, maar onder het scherm zit een uitschuifbare gamepad waarop je echte PlayStation-klassiekers kunt spelen. Van Syphon Filter tot Crash Bandicoot, er is een flink aantal Sony-spellen verkrijgbaar voor dit 'PlayStation Certified'-toestel. Ook zijn er een flink aantal Android-games exclusief beschikbaar voor de Xperia Play. En eerlijk is eerlijk: met een paar fysieke knoppen game je toch een stuk lekkerder dan met alleen een touchscreen. Dat hebben ze bij Sony Ericsson duidelijk goed begrepen met de Xperia Play.

Losse Sony Ericsson Xperia Play verkrijgbaar vanaf: 249 euro

2. Sony Ericsson Xperia Arc S

Het vlaggenschip van Sony Ericsson op dit moment: de Xperia Arc S. Het is de opvolger van de Xperia Arc, ook al een fantastisch toestel. De Arc S is slechts 9 mm dik, en daarmee één van de dunste smartphones op de markt. Dat betekent echter niet dat de Arc S geen beest van een smartphone is: met een krachtige 1,4 GHz processor en een fantastische 8 megapixel camera kan het toestel mee met de beste smartphones van het moment.

Dat is indrukwekkend, want de Xperia Arc S is een stuk goedkoper. Waar topmodellen van HTC en Samsung 400 tot 500 euro kosten, heb je al een Xperia Arc S voor iets meer dan 300 euro. Minpuntje is de wat beperkte hoeveelheid interne opslagruimte: slechts een paar honderd MB. Dat valt echter gemakkelijk uit te breiden met microSD-kaarten, die tegenwoordig erg goedkoop worden verkocht en soms zelf gratis met je toestel worden meegeleverd. Laat dat je er dus niet van weerhouden om de Arc S eens uit te proberen!

Losse Sony Ericsson Xperia Arc S verkrijgbaar vanaf: 304 euro

 

1. Sony Xperia S

Je leest het goed: geen Ericsson in de naam dit toestel. De Xperia S wordt het eerste toestel dat de Japanners van Sony zelfstandig gaan uitbrengen. Als alles meezit ligt de Xperia S eind februari, begin maart in de winkels, en wij kunnen alvast niet wachten. Het nieuwe Sony Xperia-design ziet er prachtig uit, en ook aan de binnenkant heeft Sony flink wat indrukwekkende techniek in zijn toestel weten te verwerken. De Xperia S is een Android-toestel met een zeer krachtige 1,5 GHz dual-core processor en een prachtig 4,3 inch touchscreen met HD-resolutie.

Hoewel de Xperia S bij de launch nog op Android 2.3 zal lopen, belooft Sony een spoedige update naar Android 4.0, de nieuwste versie van Google's mobiele OS. Ook andere Sony-toestellen krijgen een Android 4.0-update later dit jaar, overigens. Al met al beschikt de Xperia S over alles wat we van een toptoestel verwachten, en wat ons betreft is het dan ook een vroege kanshebber op smartphone van 2012. Wij kunnen alvast niet wachten tot de Xperia S in de winkels ligt!

Losse Sony Xperia S verkrijgbaar vanaf: 459 euro

Sony Ericsson Xperia Play Sony Ericsson Xperia Arc S Sony Xperia S
Beeldscherm 4,00 inch 4,20 inch 4,30 inch
Resolutie 480 x 854 pixels 480 x 854 pixels 720 x 1280 pixels
Pixeldichtheid 245 ppi 233 ppi 342 ppi
Besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread) Android 2.3 (Gingerbread) Android 2.3 (Gingerbread)
Processor 1,0 GHz single-core 1,4 GHz single-core 1,5 GHz dual-core
Werkgeheugen 512 MB 512 MB 1 GB
Interne opslag 410 MB 1 GB 32 GB
Camera 5,00 megapixel 8,00 megapixel 12,00 megapixel
Gewicht 175 gram 117 gram 144 gram
Stand-by tijd 425 uur 460 uur 450 uur
Spreektijd 505 minuten 450 minuten 450 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden