Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste telefoons van januari 2012

Door ,

Elke maand zet GSMinfo.nl voor jou op een rijtje wat de beste telefoons van het moment zijn. Ook in januari hebben we weer drie winnaars in drie categorieën.

1. Topsmartphone: Apple iPhone 4S

Vorige maand dachten we nog dat Samsung's Galaxy Nexus misschien de Apple iPhone 4S van de troon zou kunnen stoten, maar helaas voor Samsung: dat is niet gebeurd. Hoewel Pieter in zijn Galaxy Nexus review zeer te spreken is over het toestel, is de 4S op veel gebieden nog altijd net wat beter. Waar de bijvoorbeeld Galaxy Nexus een camera van 5 megapixel heeft, heeft de 4S 8 megapixel. Ook op andere gebieden weet Apple net de concurrentie van Samsung te overtreffen. Maar uiteindelijk zul je met zowel de 4S als de Galaxy Nexus meer dan tevreden zijn, dat verzekeren we je. Check de keuzehulp voor meer topsmartphones!

2. Prijs-kwaliteit: Samsung Galaxy TXT

Ook deze maand heeft Samsung een ijzeren grip op het prijs-kwaliteit segment. De Samsung Galaxy TXT is één van de goedkoopste smartphones, maar biedt wel een volledige Android-ervaring. Zo wordt WhatsApp bijvoorbeeld ondersteunt, wat het een ideaal toestel maakt voor chatverslaafde jongeren. Het fysieke QWERTY-toetsenbord maakt het daarnaast wel heel makkelijk om tientallen, zo niet honderden berichtjes per dag te  versturen.

Ben je meer op zoek naar een groter touchscreen, dan is er de Galaxy Y. Die heeft een vergelijkbare prijs en beschikt over ongeveer dezelfde onderdelen, maar het toetsenbord is vervangen door meer ruimte voor een scherm. Andere prijs-kwaliteittoppers kun je terugvinden in onze keuzehulp.

3. Onder de 100 euro: LG C360

Verrassing: de LG C360 is ook deze maand weer ons favoriete toestel onder de 100 euro. De prijs ervan blijft zakken, en door de ondersteuning van Facebook en Twitter is het een erg handig toestel voor social network-verslaafden. Grote kans echter dat er volgende maand een ander toestel bovenaan staat in deze lijst: Nokia introduceert in januari een aantal Asha-toestellen die er veelbelovend uitzien.

Zo is er de Nokia Asha 200, met een compleet QWERTY-toetsenbord, en de Asha 300 met een krachtige processor en een prima camera. Maar het belangrijkste: ze ondersteunen beide niet alleen Facebook en Twitter, maar ook nog eens WhatsApp! Daarmee worden het de goedkoopste WhatsApp-mobieltjes. Grote kans dat je volgende maand een Asha bovenaan de keuzehulp ziet, dus.

Tot volgende maand!

Weinig verschuivingen in de maand deze lijst, maar er waren dan ook weinig nieuwe toestellen. Ook januari lijkt redelijk rustig te worden, al verwachten we wel de release van de Blackberry Bold 9790 en de Curve 9380. Twee nieuwe toestellen van RIM die allebei op Blackberry OS 7 lopen. Prima smartphones, maar je zult ze waarschijnlijk niet tegenkomen in onze lijstjes van februari. Wat we verder komende maand kunnen verwachten is vrij onzeker en mysterieus, dus check volgende maand onze keuzehulp opnieuw. Tot dan!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden