Vergelijk 3.330.365 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Top 3 Beste Smartphones van 2012

Door ,

We hebben de afgelopen week vooruitgeblikt op wat we in 2012 allemaal kunnen verwachten op telecomgebied; vandaag sluiten we af met een voorspelling van welke smartphones volgend jaar bovenaan onze lijstjes hebben gestaan.

BIj onze verwachtingen van Nokia in 2012, Samsung in 2012, Blackberry in 2012, Sony Ericsson in 2012 baseerden we ons nog zoveel mogelijk op de feiten, maar een beetje speculeren is ook leuk. In de top 3 van deze week, onze laatste top 3 van 2011, gokken we er dan ook flink op los. We reizen een jaar vooruit in de tijd, en brengen je de beste smartphones van 2012. Officieel bestaan onderstaande toestellen nog niet, maar je kunt er op rekenen dat ze ergens in 2012 zullen opduiken. En zeer waarschijnlijk ook positief ontvangen. Stap snel in onze tijdmachine en reis met ons mee naar 2012!

Beste telefoons 2012

3. Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900De Nokia Lumia 800 was een leuk begin voor de samenwerking tussen Microsoft en Nokia, maar met de Lumia 900 bewijzen de FInnen dat ze Windows Phone 7 helemaal beheersen. Het marktaandeel voor Windows Phone 7 verdubbelde in 2012, en dat komt goeddeels door de toestellen van Nokia.

De Lumia 900 heeft een beter en opvallender design dan alle Android-toestellen en zelfs de nieuwe iPhone 5. Het is het eerste Nokia-toestel met Windows Phone 7 Tango. Net als alle Nokia-toestellen is de Lumia 900 voorzien van een camera die fantastische foto's maakt, en op het heldere 4,3 inch touchscreen van deze smartphone zien al je kiekjes er goed uit.

2. Samsung Galaxy S III

Samsung in 2012?De Samsung Galaxy S II katapulteerde Samsung naar de top van de smartphonemarkt. De Galaxy S II stond maandenlang bovenaan in onze keuzehulp, en de Galaxy S III deed precies hetzelfde. Het toestel werd in februari onthuld op het Mobile World Congress in Barcelona, werd zeer positief ontvangen, en verbrak bij de lancering in mei vele verkooprecords. Terecht: met een quad-core processor en een 4,6 inch touchscreen is dit Android 4.0-toestel het krachtigste, snelste, en meest uitgebreide smartphone op de markt.

De opvallendste nieuwe functie van de Samsung Galaxy S III is het 3D-scherm. Waar het in de HTC Evo 3D en de LG Optimus 3D Speed een beetje nutteloos aanvoelde, heeft Samsung de 3D-functionaliteit volledig in de Galaxy S III weten te integreren. Samsung's eigen TouchWiz is voorzien van 3D menu's, wat (verrassend!) ervoor zorgt dat je niet alleen méér kunt zien in de menu's, maar dat het er ook nog eens een stuk overzichtelijker uitziet. 3D-films in de bioscoop mogen dan steeds meer een sof zijn, met de Galaxy S III bewijst Samsung dat er een toekomst is voor 3D op de mobiele markt.

1. Apple iPhone 5

Apple logo met vraagtekenDe nieuwe iPhone is een revolutie op smartphonegebied. Na de afgelopen jaren steeds kleine stapjes gemaakt te hebben met bijvoorbeeld de iPhone 4S maakte Apple dit jaar eindelijk een grote sprong voorwaarts. De iPhone 5 is Apple's eerste smartphone waar Steve Jobs niet aan meegewerkt heeft, en beschikt over een radicaal nieuw ontwerp.Het 3,5 inch scherm dat al jaren meegaat is eindelijk eens wat groter geworden, en ook de resolutie is omhoog gegooid. En dan hebben we het niet alleen over het design: de nieuwe versie van Apple's mobiele besturingssysteem, iOS 6, heeft een flinke make-over gekregen en is gebruiksvriendelijker dan ooit.

Ook de onderdelen hebben allemaal een mooie boost gekregen: een krachtigere processor, meer geheugen, en een betere camera stond op ons verlanglijstje, en Apple heeft het er allemaal gewoon ingestopt. Eigenlijk het enige wat nog mist aan die nieuwe iPhone 5 is de mogelijkheid om je smartphone je brood te laten smeren. Als Apple dat nou in de iPhone 6 stopt, is ons leven compleet.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden