Vergelijk 2.487.555 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Ericsson in 2012: vooruitblik en verwachtingen

Door ,

In de laatste week van 2011 blikken we bij GSMinfo.nl alvast vooruit op 2012. Zo ook naar Sony Ericsson, dat zich komend jaar weer opsplitst en alleen verder gaat als Sony. Wat gaat Sony in 2012 alleen presteren?

Een wereldschokkend 2011 heeft Sony Ericsson niet gehad. Ze brachten prima toestellen uit, zoals de Sony Ericsson Xperia Arc S en de Xperia Neo, maar er zat weinig wereldschokkends tussen. Zo gaat het eigenlijk al langer bij Sony Ericsson: ieder jaar worden er weer prima toestellen geproduceerd, maar niets dat ervoor zorgt dat het bedrijf de koning onder de Android-fabrikanten maakt. Qua verkopen zit Sony Ericsson toch een beetje onder de grote jongens als Samsung en Apple, en daar leek maar weinig aan te veranderen.

Sony Ericsson

Maar in 2012 kan alles veranderen. Sony gaat zelfstandig verder, en dat brengt interessante kansen met zich mee. Ergens in de eerste helft van 2012 splitsen Sony en Ericsson definitief op, en gaat Sony zelfstandig verder op de mobiele markt. Het Zweedse Ericsson zou de interesse in mobiele telefoons grotendeels verloren hebben, en Sony wil zijn eigen producten meer in mobiele toestellen integreren. Reden genoeg om de joint venture stop te zetten.

Integratie Sony diensten: PlayStation, Walkman, meer

Eén van de voordelen van het feit dat Sony alleen verdergaat is de mogelijkheid om eigen diensten te integreren in Xperia-toestellen. Sony is een reusachtig bedrijf dat niet alleen smartphones maakt, maar ook achter de PlayStation, Walkman, en Bravia TV's zit. Ook hebben ze verschillende downloaddiensten voor muziek, films en games. In 2011 zagen we de launch van de Xperia Play, een smartphone die ook PlayStation-games kan spelen, en volgend jaar gaat die integratie een stuk intenser worden.

Zo weten we al dat Video Unlimited in 2012 naar Nederland komt, en dat de PlayStation Suite naar andere Android-toestellen wordt gebracht. Waar Sony Ericsson-toestellen vaak hooguit voorzien waren van enkele Sony-features als extra's, brengt volgend jaar ons waarschijnlijk de eerste Sony-smartphone die compleet doordrenkt is van Sony-diensten. Reken maar op een volledige integratie van zoveel mogelijk Sony-producten.

Alleen maar Android?

In december werd bekendgemaakt dat Sony alleen nog maar smartphones zal maken in 2012. Goedkopere toestellen, zoals de Sony Ericsson txt, leveren maar weinig geld op en worden in 2012 niet langer geproduceerd. Aangezien Sony volledig voor Android gaat en vooralsnog geen toestellen met Windows Phone 7heeft geproduceerd zal dat een flink aantal smartphones met Google's mobiele OS van Sony betekenen in 2012.

Een ramp hoeft dat niet zijn: zoals gezegd levert Sony goede smartphones af, van goede kwaliteit. Een pluspunt van Sony is ook dat ze relatief snel en volledig zijn met updates. Waar LG zijn Android 4.0-updates uitstelt tot ergens in de zomer van 2012, en Samsung amper toestellen update, zet Sony volledig in op Android 4.0. Alle smartphones die in 2011 uitgebracht werden, krijgen begin 2012 Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dat betekent Ice Cream Sandwich voor de Xperia Arc en Arcs S, Xperia Neo en Neo V, Xperia RayXperia Pro, Xperia Play én de Xperia Mini en Mini Pro in maart. Mooi nieuws, dachten wij zo.

Sony's Xperia Ion? Arc HD? Nozomi?

Maar ook op het gebied van nieuwe toestellen belooft 2012 een mooi jaar te worden voor Sony. We horen al een tijdje geruchten over een nieuw vlaggenschip-toestel van de Japanners dat op CES in januari of het Mobile World Congress in februari onthuld zal worden. De naam is nog wat onduidelijk: wat begon als de Sony Ericsson Nozomi wordt nu zowel de Xperia Ion als de Xperia Arc HD genoemd. Over de specificaties weten we al iets meer.

 

Zo wordt dit vlaggenschip waarschijnlijk een toestel met een 4,3 inch touchscreen met een HD-resolutie van 1280x720 pixels, en een 1,5 GHz dual-core processor. Pièce de résistance is de camera van maarliefst 12 (of 13) megapixel, waarmee je ongetwijfeld fantastische foto's zult kunnen maken. Het wordt vermoedelijk Sony's eerste toestel met Android 4.0. Binnen een maand of twee hopen we je meer te kunnen vertellen over dit toptoestel!

Morgen: Blackberry in 2012!

Het wordt al met al een interessant jaar voor Sony Ericsson. Laten we hopen dat ze, door zelfstandig verder te gaan, fantastische toestellen weten neer te zetten. Daar heeft iedereen baat bij. Nadat we vandaag vooruitblikten op Sony en 2012, en eerder op Samsung in 2012 en Nokia in 2012, kijken we morgen naar Blackberry in 2012. Weet RIM met Blackberry 10 zichzelf weer op de kaart te zetten nadat het lang en breed gepasseerd werd door Android en iOS? Morgen doen wij een duit in ons voorspellende zakje. Tot dan!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden