Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung in 2012: vooruitblik en verwachtingen

Door ,

We sluiten het jaar af bij GSMinfo.nl met een vooruitblik op 2012. Vandaag kijken we naar wat we in 2012 allemaal kunnen verwachten van Samsung, van Galaxy S III tot ondersteuning voor Windows Phone 7.

Samsung heeft een topjaar achter de rug. Het Koreaanse bedrijf groeit de laatste jaren exponentieel, en wist in 2011 ruim 300 miljoen telefoons te verkopen. Ook de smartphone-divisie groeide dit jaar flink, mede door het ongelooflijke succes van de Samsung Galaxy S II. Met de release van die supersmartphone zette Samsung zichzelf definitief op de kaart in smartphoneland, waardoor ze nu jaarlijks meer smartphones verkopen dan welk ander bedrijf dan ook. De vraag is natuurlijk hoe Samsung dat succes in 2012 hoopt voort te zetten. Net als vorig jaar lijkt Samsung in te zetten op vele verschillende modellen, zodat er voor iedereen wel een gepaste Samsung smartphone te vinden is.

Samsung Galaxy S III

Opvolger Samsung Galaxy S II: sneller en krachtiger?In 2011 wist Samsung grote successen te behalen met de Galaxy S II. De in februari onthulde smartphone is te koop sinds mei en heeft sindsdien elke maand de lijst van beste Android-smartphone aangevoerd. Zelfs de Galaxy Nexus, pas sinds kort te koop, is amper beter. Begin 2012 zal Samsung de Galaxy S III onthullen, vermoedelijk in februari op het Mobile World Congress in Barcelona. Een release in het voorjaar ligt voor de hand. We weten er nog niet veel over, maar enkele details zijn al uitgelekt.

Zo wordt het waarschijnlijk een smartphone die loopt op Android 4.0 Ice Cream Sandwich, de nieuwste versie van Google's mobiele OS. Ook krijgt de Galaxy S3 een quad-core processor van 1,5 GHz, waarmee het direct de krachtigste smartphone op de markt zou zijn. Daarnaast zou 2GB RAM-geheugen ingebouwd zijn. Samsung lijkt de laatste tijd te experimenteren met steeds grotere touchscreens (zie bijvoorbeeld de Galaxy Note), dus een groter scherm dan de 4,3 inch van de Galaxy S II lijkt waarschijnlijk. Voor verdere details tasten we nog in het duister, dus blijf GSMinfo.nl de komende maanden in de gaten houden voor meer info over de Galaxy S III!

Samsung & Android

Samsung lanceerde in 2011 niet alleen de Galaxy S II, maar een compleet assortiment Android-toestellen met voor elk wat wils. In ons interview met Geert Mol, marketing manager bij Samsung Nederland, werd duidelijk dat Samsung ook in 2012 een zo breed mogelijk assortiment wil hebben. Zo ziet Samsung nog volop kansen voor Android op de prepaid-markt. In de eerste maanden van 2012 zal Samsung in ieder geval twee dual SIM-toestellen op de markt brengen, de Galaxy Y 2 Duos en de Galaxy Y Pro Duos. Ook zullen twee bestaande Samsung-toestellen in het voorjaar een gratis update krijgen naar Android 4.0: de Galaxy S II en Galaxy Note.

Samsung Wave 3, Wave M, Wave Y: Bada smartphones

Samsung & Bada

Maar Samsung heeft ook nog zijn eigen besturingssysteem: Bada OS. Eerder dit jaar verscheen de Samsung Wave 3, de eerste smartphone met Bada 2.0. Ook in 2012 bljft Samsung nieuwe Bada-toestellen uitbrengen, waaronder de Wave M en de Wave Y. Reken er maar niet op dat die toestellen hier met veel bombarie gelanceerd worden: in ons interview zegt Geert Mol dat Samsung in Nederland vooral zijn Android-toestellen promoot, en dat Bada populairder is in andere markten. Wat de toekomst voor Bada in Nederland zal bieden is dan ook moeilijk te zeggen.

Samsung & Windows Phone 7

Samsung Omnia WNog zo'n mysterie: Samsung's plannen met Windows Phone 7. Het bedrijf bracht in 2011 welgeteld één Windows Phone-toestel uit, de Samsung Omnia W. Een prima toestel, maar zonder veel interessante eigenschappen. Mol liet in ons interview weten dat dat is omdat Windows Phone nog niet echt populair is; meer toestellen volgen pas als Microsoft's OS in populariteit groeit. Aangezien de Nokia Lumia 800 eerder dit jaar vrij positief werd ontvangen kan 2012 wel eens een heel mooi jaar worden voor Microsoft, en de kans is groot dat Samsung dan ook aan boord zal springen met meer toestellen.

Morgen: Nokia in 2012!

Na het grote succes van 2011 ligt er veel druk op Samsung om dat succes te herhalen. Wij zijn er in ieder geval overtuigd dat Samsung die hoge verwachtingen waar kan maken, en kunnen niet wachten op de onthulling van de Galaxy S III. Morgen blikken we vooruit op de 2012-plannen van Nokia; tot dan!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden