Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Top 3 Tough Phones: de stevigste mobieltjes!

Door , - 1 reactie

Echte stoere mannen en vrouwen hebben mobieltjes nodig die net zo stoer zijn. Die niet alleen tegen een paar druppels water, maar ook een flinke val kunnen. Of een flinke kras van iets scherps. Of zelfs een explosie. De mobieltjes in de top 3 van deze week kunnen bijna overal tegen.

3. Motorola Defy+

De Motorola Defy+ is de opvolger van de Motorola Defy, die sinds vorig jaar verkocht wordt. De Defy Plus biedt een betere processor en een nieuwere versie van Android, maar is verder in de meeste opzichten identiek. Het is een stevige smartphone die een flinke val wel overleeft, en omdat 'ie op Android loopt biedt de Defy+ wel alle smartphone-gemakken. WhatsApp en Angry Birds kan de Defy+ gewoon aan, en een uur in een plas water (van hooguit een meter diep) ook. Als dat geen ultieme combinatie is, dan weten wij het ook niet.

Losse Motorola Defy+ verkrijgbaar vanaf: 239 euro

2. Samsung Galaxy Xcover

Sinds deze week te koop in Nederland: de Samsung Galaxy Xcover. Het is de eerste stevige smartphone van Samsung, maar de Koreanen hebben al gelijk prima werk weten af  te leveren. De Galaxy Xcover heeft een IP67-certificaat, wat betekent dat hij bestemd is tegen zand, modder en stof. Hij is daarnaast waterdicht, en overleeft een half uur in een plas water zonder problemen.

Negeer je al die versteviging, dan is de Galaxy Xcover nog altijd een prima smartphone. Dit Android-toestel heeft een touchscreen van 3,65 inch, met achterop een camera van 3,2 megapixel waarmee zowel foto's als video's gemaakt kunnen worden. Omdat de Xcover op Android loopt worden apps als Google Maps, Gmail, YouTube en Facebook meegeleverd. Via de Android Market heb je nog eens toegang tot duizenden gratis en betaalde apps om je smartphone-ervaring compleet te maken. Voor als je zelfs onder extreme omstandigheden nog je vrienden wil kunnen WhatsAppen.

Losse Samsung Galaxy Xcover verkrijgbaar vanaf: 230 euro

1. Sonim XP3300 Force

Best leuke dingen, die Motorola en Samsung, maar als je een telefoon zoekt die écht overal tegen kan dan moet je toch echt de Sonim XP3300 Force hebben. Redacteur Erik mocht vorige maand de XP3300 uitproberen en onderwierp de telefoon aan allerlei tests. Maar of je deze Sonim-telefoon nou van de trap gooit, in een glas water legt, of er met een hamer op slaat, hij blijft het prima doen. De XP3300 heeft een IP68-certificaat en is bestand tegen zout, stof, water en zand. Hij werkt bij temperaturen van 100 graden celsius, en ook bij 25 graden onder nul. Het Gorilla Glass-scherm kan tegen een stootje, kras, of schok. En ook de accu is stevig: op stand-by gaat de XP3300 Force ruim 1500 uur mee!

Veel extra functies heeft de XP3300 Force helaas niet: bellen en SMSen gaat er prima mee, met de camera kun je nog net redelijke kiekjes maken, en internetten met GPRS is een wat ongemakkelijke ervaring dankzij het kleine scherm. Maar toch! Wil je een telefoon waar je zelfs in de meest extreme situaties nog op kunt rekenen hebben, dan is er geen betere keuze dan de Sonim XP3300 Force.

Losse Sonim XP3300 Force verkrijgbaar vanaf: 300 euro

Meer weten over tough phones? Interesse in andere stevige mobiele telefoons die overal tegen kunnen? Check de GSMinfo.nl tough phones keuze gids, waar we de belangrijkste features van tough phones en verschillende modellen voor je op een rijtje zetten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden