Vergelijk 3.498.403 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De Top 3 Samsung Smartphones

Door , - 1 reactie

Deze week bracht Samsung niet alleen de Omnia W uit - het Koreaanse bedrijf lanceerde ook het resultaat van de samenwerking met Google, de Galaxy Nexus. Vandaag zetten we de beste drie Samsung-toestellen van het moment op een rijtje voor je.

3. Samsung Omnia W

De Samsung Omnia W ligt sinds deze week in de winkels, en is het eerste Samsung-toestel met Windows Phone 7 Mango. Vorig jaar bracht men nog de Omnia 7 uit, maar voor de Omnia W heeft Samsung allerlei vernieuwingen uit de kast getrokken. Waar de Omnia 7 het met een 1 GHz single-core processor moest doen, heeft de Omnia W er eentje van 1,4 GHz. Dat is meer dan genoeg om de vele Windows Phone apps soepeltjes te laten lopen. Tel daar de 5 megapixel camera en het 3,7 inch AMOLED-touchscreen bij op en je hebt met de Omnia W één van de beste Windows Phone 7-toestellen in handen.

Losse Samsung Omnia W verkrijgbaar vanaf: 325 euro

2. Samsung Galaxy S II

De Samsung Galaxy S II is inmiddels al meer dan een half jaar oud, maar staat nog regelmatig bovenaan onze lijstjes van beste smartphones. Sinds zijn release heeft de concurrentie Samsung eigenlijk niet weten te kunnen overtreffen, wat betekent dat we je dit toestel nog altijd van harte kunnen aanraden. De kwaliteit begint al bij het design: de Galaxy S II is flinterdun (slechts 9 millimeter!) en heeft een prachtig Super AMOLED Plus-touchscreen van 4,3 inch.

Ook van binnen weet Samsung's Galaxy S II te imponeren. Ingebouwd zit een zeer krachtige dual-core processor van 1,2 GHz waar alle Android-applicaties moeiteloos op zullen kunnen lopen. Ook de camera is van de hoogst-mogelijke klasse, en beschikt over 8 megapixel. Daarmee kun je zowel foto's als HD-video's maken.

Losse Samsung Galaxy S II verkrijgbaar vanaf: 405 euro

1. Samsung Galaxy Nexus

Hoe goed de Galaxy S II ook is, hij kan eigenlijk niet tippen aan de Samsung Galaxy Nexus. De Galaxy Nexus is een samenwerking tussen Google en Samsung, en is de allereerste smartphone die loopt op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De nieuwe versie van Google's mobiele OS brengt een flink aantal  vernieuwingen met zich mee, waaronder een verbeterde interface, Android Beam, en Face Unlock. Op de Galaxy Nexus zul je Samsung's eigen TouchWiz-interface niet aantreffen, maar gewoon de pure onaangepaste Android-ervaring.

De Galaxy Nexus heeft een fors maar prachtig AMOLED-touchscreen van 4,65 inch, met een HD-resolutie van 1280x720 pixels. Foto's, video's en apps zouden er op die resolutie prachtig uit moeten zien. En dankzij de krachtige dual-core processor van 1,2 GHz zouden ze daarnaast snel en zonder gestotter geladen moeten kunnen worden. Het enige minpuntje is wellicht de camera, die over 'slechts' 5 megapixel beschikt. Daarmee kun je echter nog altijd video's maken met een riante HD-resolutie van 1080p. De Galaxy Nexus is niet alleen de beste Samsung-smartphone van het moment, maar ook nog eens één van de beste smartphones ooit, punt.

Losse Samsung Galaxy Nexus verkrijgbaar vanaf: 544 euro

Samsung Galaxy S II Samsung Omnia W Samsung Galaxy Nexus
Beeldscherm 4,30 inch 3,70 inch 4,65 inch
Resolutie 480 x 800 pixels 480 x 800 pixels 720 x 1280 pixels
Pixeldichtheid 217 ppi 252 ppi 316 ppi
Besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread) Windows Phone 7.5 (Mango) Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)
Processor 1,2 GHz dual-core 1,4 GHz single-core 1,2 GHz dual-core
Werkgeheugen 1 GB 512 MB 1 GB
Interne opslag 32 GB 8 GB 32 GB
Camera 8,00 megapixel 5,00 megapixel 5,00 megapixel
Gewicht 116 gram 115 gram 135 gram
Stand-by tijd 710 uur 490 uur 290 uur
Spreektijd 1100 minuten 840 minuten 1060 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden