Vergelijk 3.298.088 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De beste telefoons van december 2011

Door ,

Elke maand zet GSMinfo.nl voor jou op een rijtje wat de beste telefoons van het moment zijn. Ook in december hebben we weer drie winnaars in drie categorieën.

Het grootste nieuws op telecomgebied van afgelopen maand: de release van de Nokia Lumia 800. Eindelijk ligt de eerste Nokia-smartphone met Windows Phone 7 in de winkels, en het is een prima toestel. Jeroen was in zijn review van de Lumia 800 wel te spreken over het toestel. Ook verscheen de Samsung Galaxy Note, de grootste smartphone óf de kleinste tablet van het moment, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Lees ook de uitgebreide Galaxy Note review van Niels. Weten deze nieuwe toestellen een plaatsje te veroveren in onze lijsten? Lees snel verder!

1. Topsmartphone: Apple iPhone 4S

Apple's iPhone 4S prolongeert deze maand zijn titel van topsmartphone, en is ook in december het beste toestel op de markt. Even leek het erop dat de Samsung Galaxy Nexus mogelijk Apple al van de troon zou stoten, maar op moment van schrijven is dit toestel nog niet te koop in Nederland en hebben we hem dus ook nog niet kunnen testen. Geen probleem: de iPhone 4S is een maand na de release nog altijd een topper. Krachtige dual-core processor, fantastische 8 megapixel camera, en een prachtig scherm. De iPhone 4S is ongetwijfeld de beste smartphone van het moment. Check de keuzehulp voor meer topsmartphones!

2. Prijs-kwaliteit: Samsung Galaxy TXT

Vorige maand stond de Samsung Galaxy Y nog op nummer één in deze categorie, deze maand gaat de toppossitie naar het broertje van die telefoon: de Samsung Galaxy TXT. Waar de Galaxy Y een flink touchscreen van 3 inch heeft, beschikt de TXT over een kleiner scherm van 2,6 inch. Daarentegen heeft de Galaxy TXT wel een compleet QWERTY-toetsenbord. Het is daarmee een ideaal instapmodel voor mensen op zoek naar een smartphone waar ze makkelijk en snel veel berichtjes mee kunnen verzenden. Deze smartphone loopt namelijk op Android, wat het mogelijk maakt om gratis WhatsApp te downloaden via de Android Market. In combinatie met de lage prijs is de TXT dus zeker een aanrader! Andere prijs-kwaliteittoppers, waaronder de Samsung Galaxy Y, kun je terugvinden in onze keuzehulp.

3. Onder de 100 euro: LG C360

De afgelopen maand bracht weinig verrassingen mee op budgetgebied. De LG C360 is dan ook nog altijd het beste toestel van minder dan 100 euro, en ook de rest van de top 3 is eigenlijk ongewijzigd gebleven. Daar is niks mis mee, want de C360 is nog altijd een prima telefoon voor erg weinig geld. Deze telefoon zit ruim onder de 100 euro, maar beschikt wel over een fysiek QWERTY-toetsenbord, Facebook en Twitter-integratie, én een 2 megapixel camera. Aanradertje! Andere budgetmobieltjes die we aan kunnen raden zijn in de keuzehulp te vinden.

Tot zover de beste toestellen van het moment. Wellicht dat we je in januari een compleet andere lijst kunnen brengen, want de decembermaand brengt enkele zeer mooie toestellen met zich mee. Allereerst de eerder genoemde Galaxy Nexus, die de iPhone 4S wel eens van de troon zou kunnen stoten. Daarnaast brengt Nokia de Asha 300 uit, een budgettoestel dat verrassend krachtig is. En dan hebben we nog niet eens de Blackberry Bold 9790 en Blackberry Curve 9380 genoemd. December wordt een topmaand!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden