Vergelijk 2.473.888 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 2.3-toestel van de week: Samsung Galaxy S2

Door ,

Komende week presenteert Google de nieuwste versie van Android, Ice Cream Sandwich. Wij schijnen nog even de spotlights op de beste Android-smartphone van het moment: de Samsung Galaxy S II.

Met de onthulling van de nieuwe versie van Android komende week komt voorzichtig een einde aan het tijdperk van Android 2.3 Gingerbread, hoewel in de komende maanden nog enkele toppers als de Samsung Galaxy Note en de HTC Sensation XL zullen verschijnen. Toch kan er maar één toestel de koning van Android 2.3 zijn, en dat is de Samsung Galaxy S II.

Beste smartphone, punt

De Galaxy S II is te koop sinds mei 2011, en is sindsdien iedere maand door ons gekozen als beste smartphone. Ook door een panel van Europese journalisten werd Samsung's vlaggenschip in augustus gekozen als beste mobiele telefoon van 2011. Dat een toestel dat ondertussen al bijna een half jaar oud is nog altijd zo indrukwekkend is, verdient zeker een compliment.

Waarom de Galaxy S II zo'n topper is? Het eerste wat je bij het oppakken van deze telefoon zal opvallen is het scherm. Dat is een 4.3 inch Super AMOLED Plus touchscreen met een resolutie van 480 x 800 pixels; groot en van hoge kwaliteit. Apps, video's en foto's zouden er allemaal helder en prachtig uit moeten zien op het scherm van de Galaxy S II.

Krachtige processor, Full HD-camera

Maar ook van binnen is de Galaxy S II behoorlijk indrukwekkend. De krachtige 1,2 GHz dual-core processor maakt het mogelijk om probleemloos een flink aantal apps tegelijkertijd open te hebben staan zonder dat ze gaan haperen. Ook moet de accu langer meegaan met een dual-core, zodat je minder hoeft op te laden. Bij gebruik gaat de Galaxy S II zo'n 520 minuten mee, op stand-by zelfs 610 uur.

Tot slot verdient ook de camera van de Galaxy S II nog wat aandacht. Op de achterkant zit een 8 megapixel camera, waarmee je niet alleen foto's, maar ook video's in full HD (1080p) kunt opnemen. Daarnaast zit er voorop nog een extra camera van 2 megapixel waarmee je prima moet kunnen videobellen.

Update voor Galaxy S II?

Het is nog onbekend of Samsung voor de Galaxy S II een update naar Ice Cream Sandwich zal brengen. Laten we het hopen, want hoe langer Samsung's vlaggenschip relevant kan blijven, hoe beter. En wij kunnen alvast niet wachten op de Galaxy S III, die waarschijnlijk begin 2013 wordt aangekondigd!

Een losse versie van de Galaxy S II is op dit moment al te koop vanaf 426 euro, met abonnement kun je deze toppers zelfs gratis meekrijgen. Gemiddeld geven bezoekers van GSMinfo.nl de Galaxy S II een 9; heb jij dit toestel ook, laat dan een review achter om te weten of je net zo positief bent over deze krachtpatser van Samsung.

Deze week: Android Ice Cream Sandwich

Komende week, in de nacht van dinsdag op woensdag onze tijd, organiseert Google een persconferentie in Hong Kong. Daar zal voor het eerst de nieuwste versie van Android worden gepresenteerd, die de codenaam Ice Cream Sandwich draagt. Samsung zal op die bijeenkomst ook de Google Nexus Prime tonen, een smartphone die het vlaggenschip van Ice Cream Sandwich moet worden en goed laat zien wat er met de nieuwste versie van Android allemaal mogelijk is.

Zo hoopt Google met Ice Cream Sandwich de smartphone- en tabletversies van Android samen te brengen. Op dit moment zijn voor deze platformen namelijk individuele versies van het besturingssysteem. Voor smartphones is er Android 2.3 Gingerbread, voor tablets is er 3.0 Honeycomb. Android 4.0 zou beide platformen ondersteunen, en bevat dan ook een interface die de beste elementen van Honeycomb en Gingerbread combineert.

Verder houdt Google zich erg stil over Ice Cream Sandwich, maar over een paar dagen komt al het nieuws dan eindelijk naar buiten. Je kunt vanzelfsprekend op woensdagochtend direct het laatste nieuws over de Google Nexus Prime en de nieuwste versie van Android op GSMinfo.nl vinden!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden