Vergelijk 2.694.165 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De voordelen van een BlackBerry Bundel

Door , - 10 reacties

We ontvangen regelmatig vragen over de toegevoegde waarde van een BlackBerry Bundel op een mobiel internetabonnement. Welke voordelen biedt zo'n bundel nou eigenlijk? En zijn de voordelen inmiddels niet door de tijd ingehaald? GSMinfo.nl zocht het voor je uit!

Een BlackBerry? Dat betekent pingen! Berichtjes naar elkaar sturen, gratis! En masse zijn Nederlandse jongeren de afgelopen twee jaar van SMS-generatie ineens de Ping-generatie geworden. Iedereen tussen de 12 en de 18 lijkt wel een BlackBerry te hebben.

Maar de afgelopen maanden kwamen alle providers ineens met nieuwe abonnementen, waar bijna altijd mobiel internet al inzit. We ontvangen dan ook regelmatig de vraag wat nu de toegevoegde waarde van een BlackBerry Bundel is. En of je mobiel internet nodig hebt om van de speciale BlackBerry-diensten gebruik te maken. Hieronder lees je alle ins en outs van een BlackBerry Bundel.

Welke unieke diensten biedt een BlackBerry Bundel eigenlijk?

Een BlackBerry Bundel is gestoeld op twee diensten: Ping en Instant e-mail. Beide diensten zijn enkel te gebruiken via het speciale netwerk van BlackBerry.

  • Ping: Met Ping kun je gratis berichtjes sturen naar andere BlackBerry-gebruikers, via BlackBerry Messenger.
  • Instant e-mail: Instant e-mail ondersteunt bijna alle e-mailproviders en je kan tien verschillende accounts instellen op je toestel. Met deze optie krijg je meteen melding van een nieuwe e-mail.

Heb je mobiel internet nodig om een BlackBerry Bundel te gebruiken?

Ja! En als je verzekerd wilt zijn van een normaal tarief voor je data, dan is een abonnement met mobiel internet of een aparte internetbundel aan te raden. Heb je geen abonnement met mobiel internet of een aparte internetbundel, dan betaal je veel meer voor je dataverbruik: net als de MB's die je buiten de databundel gebruikt.

De gebruikte data door Ping en Instant e-mail gaan af van het datategoed van je abonnement. De BlackBerry-bundel biedt dus zelf geen 'extra' data. Daarbij hoort gezegd te worden dat het allebei geen functies zijn die ontzettend veel MB's vragen. De snelheid van een BlackBerry Bundel is ook afhankelijk van je abonnement. 

Kun je ook internetten zonder BlackBerry Bundel?

Veel gebruikers hebben het idee dat je een BlackBerry Bundel nodig hebt om van mobiel internet gebruik te kunnen maken. Dat is niet zo. Je hebt een abonnement met mobiel internet, dus je kan ook gewoon het internet op. De BlackBerry Bundel is alleen bedoeld voor de eerder genoemde extra diensten: Ping en Instant mail.

Hoe zit met de kosten van een BlackBerry Bundel?

De kosten voor het gebruik van een BlackBerry Bundel komen bovenop de kosten voor mobiel internet. Een overzicht van de grote providers in Nederland:

Voorheen was mobiel internet nog geen vast onderdeel van telefoonabonnementen. Bij de aanschaf van een BlackBerry Bundel zat daarom meestal automatisch mobiel internet, aangezien je zonder dat niet gebruik kan maken van de BlackBerry-diensten. Nu zit internet standaard in de meeste abonnementen en moet je extra betalen om ook nog te kunnen Pingen.

Wat is de toegevoegde waarde van een BlackBerry Bundel?

De toegevoegde waarde van een BlackBerry Bundel is - zeker na de introductie van de nieuwe abonnementen van KPN, T-Mobile en Vodafone - minder groot dan voorheen Je betaalt immers, bovenop normaal internet, extra om vervolgens 'gratis' te kunnen Pingen. Om te kunnen internetten heb je de bundel zelf niet nodig.

Het kosteloos sturen van berichten is bovendien al een tijdje niet meer alleen voorbehouden aan BlackBerry's: dankzij WhatsApp kunnen gebruikers van onder meer Android-toestellen en iPhones ook zonder extra kosten met elkaar berichten. En ook de automatische melding van een nieuwe e-mail is niet (meer) uniek voor BlackBerry's.

Maar de toegevoegde waarde is natuurlijk niet geheel verdwenen. Zeker niet wanneer je sowieso voor een BlackBerry gaat (en niet denkt aan andere toestellen). Als je van jezelf weet dat je heel veel berichtjes stuurt naar je vrienden, dan is Ping gewoon een mooie uitkomst. Of je er nou wat extra voor moet betalen of niet. Je chat onbeperkt met andere BlackBerry-gebruikers zonder al te veel data te verbruiken, dus je hebt niet perse een groot aantal MB's nodig.

Ik hoop dat ik je met deze informatie heb kunnen helpen. Het is nu aan jezelf om te beslissen of je een extra BlackBerry Bundel op je abonnement neemt!

Heb je nog vragen? Schroom dan niet ze te stellen!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden