Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Playstation Phone van de Week: Sony Ericsson Xperia Play

Door ,

Gamen op je smartphone? Dat gaat verder dan korte potjes Angry Birds en Tiny Tower, zo bewijst de Sony Ericsson Xperia Play. Tijd om deze Playstation Phone in de spotlights te zetten.

Denk je aan gamen op je smartphone, dan denk je aan simpele, korte, goedkope spelletjes waar je hooguit een paar minuten per dag in stopt. Met de Xperia Play probeert Sony Ericsson daar verandering in te brengen. Maak je geen zorgen: dit is nog steeds een Android-toestel, dus populaire games als Angry Birds zijn gewoon (gratis) te downloaden. Daarbovenop biedt Sony Ericsson echter een flink aantal exclusieve games die je alleen op de Xperia Play zult kunnen vinden.

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan Minecraft: Pocket Edition, Lumines en Battlefield: Bad Company 2, en het sinds deze week verkrijgbare Lode Runner X. Allemaal games die (tijdelijk) exclusief voor de Xperia Play verschijnen. Deze smartphone is dan ook gebouwd voor games: in plaats van ingewikkeld een spel besturen met je touchscreen heeft de Xperia Play een veelvoud aan knoppen specifiek geplaatst om het spelen van spellen makkelijker te maken. Daarnaast worden zes spellen meegeleverd: je kunt direct met Bruce Lee Dragon Warriors, Tetris, Star Battalion, FIFA 10, The Sims 3 en Crash Bandicoot aan de slag zodra je deze Android-smartphone hebt aangeschaft.

Mocht je het 4 inch scherm van de Xperia Play niet groot genoeg vinden voor al die games, dan kun je gebruikmaken van de ingebouwde HDMI-poort om je telefoon aan te sluiten op je TV. Kun je je spellen ook probleemloos op groot formaat uitproberen! Overigens beschikt de Xperia Play over genoeg 'standaard' smartphone-features zodat je op dit gebied weinig moet missen. Zo is er een 5 megapixel-camera waarmee je zowel foto's als video's kunt maken, een ingebouwde MP3-speler, en alles wat je van Android 2.3 kan verwachten, zoals een browser, Google Maps, en allerlei andere nuttige functies.

Sony Ericsson Xperia Play
Beeldscherm 4,00 inch
Resolutie 480 x 854 pixels
Pixeldichtheid 245 ppi
Besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread)
Processor 1,0 GHz single-core
Werkgeheugen 512 MB
Interne opslag 410 MB
Camera 5,00 megapixel
Gewicht 175 gram
Stand-by tijd 425 uur
Spreektijd 505 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar

PlayStation Suite

Sony is daarnaast van plan zijn PlayStation Suite ook voor andere Android-smartphones te lanceren in de toekomst. Dit is een speciale gamestore waarin je vooral oude spellen voor de PlayStation 1 vindt op dit moment, maar in de toekomst ook  gloednieuwe games zou moeten kunnen vinden. Zo kun je nu al onder andere aan de slag met bijvoorbeeld Crash Bandicoot, Syphon Filter en MediEvil.

Vooralsnog werkt deze Suite alleen op de Xperia Play, maar andere (Sony-)smartphones volgen als het goed is nog in de toekomst. Onduidelijk is nog welke andere smartphones aan de slag kunnen met deze klassiekers, en welke spellen Sony nog meer voor ons in petto heeft, maar als het goed is volgt de officiële, platformwijde launch van de PlayStation Suite voor het einde van dit jaar. We hopen je dan meer te kunnen vertellen over deze dienst!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden