Vergelijk 2.460.793 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De Samsung UltraTouch S8300 versus de LG Arena

Door , - 3 reacties

Zowel Samsung als LG hebben met trots hun paradepaardjes voor 2009 gepresenteerd. Welk toestel gaat de strijd winnen? GSMinfo.nl stelde een objectieve vergelijking samen.

Het formaatSamsung UltraTouch

De LG Arena is iets dunner dan de S8300, maar dan ook maar net! De dikte van de Arena is 12 millimeter, waar de Samsung UltraTouch het met 13 millimeter moet doen. Met dat gezegd te hebben, moeten we er wel bij zeggen dat de UltraTouch een slider mobieltje is met een numeriek toetsenbord verborgen achter het scherm. Had Samsung dit toetsenbord er niet opgezet, dan was de S8300 UltraTouch wellicht het dunste mobieltje ooit geweest.

Verder is de UltaTouch ook iets langer (110 vs. 105 mm) maar ook 3 millimeter minder breed (52 vs. 55). Tel hier het voordeel van een numeriek toetsenbord bij op, en je hebt een nipte winnaar met de Samsung S8300 UltraTouch.

Het gewicht

De LG Arena weegt 105 gram, de Samsung S8300 UltraTouch maar liefst 118 gram. Een fors verschil, hoewel beide toestellen voor moderne begrippen erg licht zijn. Al met al een duidelijke overwinning voor de Arena.

Het scherm 

De Arena beschikt over een 3 inch TFT touch screen, terwijl de S8300 het moet doen met een 2.8 inch krasgevoelig OLED touch screen. Een verschil van 0.2 inch is niet veel, zou je denken. Het verschil komt echter tot uiting in het aantal pixels: waar de UltraTouch 240 x 400 pixels levert, verdubbelt de LG Arena dit aantal met maar liefst 480 x 800 pixels! Het moge duidelijk zijn dat voor video's, foto's en soortgelijke eigenschappen de Arena gehakt maakt van de S8300. Daarnaast zal ook web browsen een stuk eenvoudiger zijn op de LG Arena, omdat hij meer van een pagina op het scherm kan laten zien. Toch kleven er ook voordelen aan het scherm van de S8300: de OLED display zorgt voor een mooier contrast en een haarscherp beeld. Zelfs in de zon.LG Arena KM900

De camera

De Samsung S8300 UltraTouch heeft bij de vorige categorie een flinke klap geïncasseerd, maar maakt dit ruimschoots goed op camera gebied. Met zijn 8 megapixel camera verplettert hij de 5 megapixel camera van de LG Arena. Bovendien mist de Arena een degelijke flitser, terwijl de S8300 een LED flitser aan boord heeft. Wel is de LG Arena in staat om filmpjes te maken met 120 frames per seconde, maar al met al wint de UltraTouch op dit terrein met een behoorlijke straatlengte voorsprong.

Batterij-duur

De Samsung S8300 heeft 50 uur meer aan standby-tijd en 10 minuten meer gesprekstijd dan de LG Arena. Het batterij gebruik hangt echter sterk af van de gebruiker zelf, dus deze categorie zullen we niet al te zwaar meewegen.

Geheugen

De LG Arena komt met maar liefst 8GB aan intern geheugen. De Samsung S8300 valt hier dan ook bij in het niet, met een magere 80MB intern geheugen. Beide toestellen ondersteunen echter geheugenkaartjes tot 16GB. Mocht je een media-freak zijn, dan moet je zo onderhand wel het verschil tussen beide toestellen gaan voelen. 

 

Bijzondere eigenschappen

LG propageert al maandenlang hoe goed het S-Class user interface wel niet is, en hoewel het zeker niet revolutionair is, komt het aardig in de buurt bij het gelikte interface van de iPhone

Voor de Samsung S8300 is het lastiger een bijzondere eigenschap te vinden. Deze telefoon moet je dan ook meer zien als een alleskunner. Een 8 megapixel camera, een alfanumeriek toetsenbord voor degenen die niet vol willen overstappen op een touch screen mobieltje, een sexy design en meer.

Conclusie

Het moge duidelijk zijn dat deze toestellen zeer aan elkaar gewaagd zijn. Ik durf het dan ook niet aan om een winnaar uit te kiezen. Het is de iPod-achtige ervaring van de LG Arena versus de alleskunner. De LG Arena doet een aantal dingen erg goed, terwijl de S8300 van Samsung nergens echt slecht in is. Overweeg dus eerst goed wat je precies van een toestel vraagt, voordat je een keuze tussen deze twee toppers maakt.

Wie zelf nog eens goed wil kijken doet er goed aan de LG Arena eigenschappen goed te vergelijken met de Samsung UltraTouch eigenschappen.

Specificaties vergelijken

LG Arena KM900 Samsung UltraTouch S8300
Beeldscherm 3,00 inch 2,80 inch
Resolutie 480 x 800 pixels 240 x 400 pixels
Pixeldichtheid 311 ppi 167 ppi
Besturingssysteem - -
Processor 0,0 Hz single-core 500,0 MHz single-core
Werkgeheugen - -
Interne opslag - -
Camera 5,00 megapixel 8,00 megapixel
Gewicht 105 gram 105 gram
Stand-by tijd 300 uur 350 uur
Spreektijd 230 minuten 240 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden