Vergelijk 2.418.254 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung breidt Galaxy-serie verder uit: Galaxy S2 en Galaxy Tab2

Door , - 2 reacties

Samsung is van plan om in korte tijd een flink aantal Galaxy-toestellen toe te voegen aan haar assortiment. De Galaxy S2 en Galaxy Tab2 springen het meest in het oog. Op MWC 2011 in Barcelona maken deze twee toptoestellen hun opwachting.

MWC 2011 Samsung GSMinfo

Van 14 tot en met 17 februari vindt in Barcelona het Mobile World Congress 2011 plaats. Dit is één van de grootste beurzen ter wereld met betrekking tot mobiele technologie. Vrijwel alle producenten van mobiele telefoons zullen hier ook aanwezig zijn. De traditie is dat het MWC gebruikt wordt als platform om nieuwe toestellen te presenteren of te lanceren. Dat zal ook dit jaar gebeuren en daarom zijn alle journalisten lijstjes aan het opstellen, agenda's aan het volschrijven met meetings en staan alle nieuwsradars op scherp voor verslag. Ook wij van GSMinfo.nl zijn van de partij van 13 tot en met 16 februari. Voorafgaand aan dit mega-event zullen we vooruitblikken op wat gaat komen en wat we verwachten. In dit eerste artikel uit de MWC 2011-serie staat Samsung centraal.

Samsung in 2011

Samsung logoWe verwachten veel van Samsung dit jaar. Een aantal toestellen die inmiddels al zijn aangekondigd zullen acte de presence geven, maar verwacht wordt dat ook enkele toestellen die nog niet bevestigd zijn gepresenteerd worden. De Koreanen hebben grote ambities. Eind december schreven we al een artikel waarin we deze ambities van Samsung in 2011 bespraken. Om een kader te scheppen voor MWC 2011 zetten we hieronder de belangrijkste punten onder elkaar:Google Nexus S

  • Uitbreiding Bada OS
  • 15 tot 20 Windows Phone 7 toestellen in 2011
  • Uitbreiding Android tablets & toestellen
  • Weinig concrete informatie over nieuwe WP7-toestellen
  • Opvolger Samsung Galaxy S staat klaar

Het is ook waarschijnlijk dat Samsung op het MWC 2011 zal gaan pronken met de Google Nexus S. Samsung is met recht trots op dit nieuwe toptoestel dat Android 2.3 Gingerbread introduceerde. Het is aannemelijk dat Samsung voor deze Google Phone een vitrine heeft gereserveerd.

Samsung Galaxy S2 I9100

Het nieuws over Samsung volgt zichzelf snel op. Inmiddels hebben we meer concrete informatie over nieuwe toestellen en ontwikkelingen. Samsung zal op de dag voorafgaand aan de opening van de beurs een persconferentie houden waarin de Samsung Galaxy S2 i9100 zal worden aangekondigd. Dit is inderdaad de opvolger van de originele Galaxy S. Wat betreft de specificaties hebben we al redelijk wat aanwijzingen. Bekijk daarvoor onze eigenschappenpagina van de Galaxy S2. Op 1 februari jl. verscheen al een teaser van dit nieuwe toptoestel. 

Samsung Galaxy 2 i9100

Uitnodiging presentatie Samsung Galaxy S2 i9100

 

Teaser Samsung Galaxy S2

Verdere uitbreiding Galaxy-serie

De Galaxy-serie van de Koreanen, met Android als besturingssysteem, zal centraal staan in Barcelona. Eind vorige maand kondigde men hiervoor drie nieuwe toestellen aan die bestemd zijn voor de Europese markt. De Galaxy Ace, Galaxy Gio en Galaxy Mini zullen we volgende week in het echt gaan zien. Hetzelfde geldt voor de uitgeklede versie van de Galaxy S: de Samsung Galaxy SL. Dit zijn instapmodellen met Android 2.2 Froyo, maar een Gingerbread-update in de toekomst is niet onwaarschijnlijk. Tegelijkertijd met de aankondiging van de Ace, Gio en Mini werd ook de Galaxy Fit (ook bekend als de Galaxy Suit) gepresenteerd, maar dit toestel komt helaas niet naar Nederland.

Samsung Galaxy Ace S5830Samasung Galaxy Gio S5660Samsung Galaxy Mini S5570

De Samsung Galaxy Ace, Gio en Mini 

Naast de Galaxy-serie is het zeer waarschijnlijk dat ook de Corby-serie een broertje erbij krijgt. Vandaag lekte namelijk de Samsung S3850 Samsung S3850 Corby IICorby II. Dit is de opvolger van de originele Samsung S3650 Corby. Dit origineel was in de eerste maanden al 3 miljoen keer verkocht en dus mag het een succesnummer genoemd worden. Met de nieuwe Corby hoopt Samsung op eenzelfde verkoop. Dat moet gebeuren met een toestel dat een schermverhouding (QVGA) heeft van 4:3. Veel andere specs zijn er nog niet, behalve dat het waarschijnlijk geen Bada OS heeft, maar Samsung's eigen besturingssysteem aangevuld met TouchWiz. De foto hiernaast (bron: GSMarena) geeft je een eerste blik op de Corby II. De verhoudingen van het toestel op de foto kunnen wat afwijken van de realiteit. Ook zou er sprake zijn van twee andere versies van dit toestel - voor verschillende markten - onder de naam S3850L en S3853, maar de verschillen zijn niet bekend.

Technologie, Galaxy Tab2 en besturingssystemen

Naast deze nieuwe Galaxy-toestellen zal Samsung ook haar nieuwe plannen bekendmaken met betrekking tot de processoren van haar nieuwe toestellen. Dat heeft men immers beloofd op CES in Las Vegas. Het is waarschijnlijk dat Samsung in de 3D-technologie stapt en hiervoor zou een nieuwe processor ingezet kunnen worden.
Daarnaast wordt gezegd dat Samsung MWC gebruikt voor de introductie van enkele nieuwe dual-core toestellen. Hiermee doelt Samsung waarschijnlijk op de al eerder genoemde Galaxy S2. Daarnaast zal op dezelfde persconferentie ook een tweede Android-tablet worden aangekondigd die in de lijn van de Samsung Galaxy Tab staat. Het is nog onduidelijk of dat je ook met dit apparaat kunt bellen. De aanwezigheid van Android 3.0 is aannemelijk. Dat de Galaxy Tab2 er gaat komen is vrijwel zeker, getuige het uitgelekte PR plan van Samsung (zie hieronder):
 

PR plan Samsung MWC 2011

PR plan Samsung voor MWC 2011

Vreemd genoeg hebben we nog weinig gehoord over nieuwe Windows Phone 7 toestellen van Samsung. De fabrikant liet eind vorig jaar weten 15 á 20 WP7-telefoons op de markt te brengen in 2011. Het MWC 2011 kan als prima podium dienen voor het uitdragen van deze ambitie. Maar helaas, na de Samsung Omnia 7 hebben we nog weinig concrete informatie over een volgende WP7-Samsung.

We hebben weinig verwachtingen van Bada OS. Hooguit zal ingegaan worden op uitbreiding van de appstore of krijgen we een aanwijzing voor een update van het besturingssysteem later dit jaar.

Conclusie

Met deze voorkennis vliegen we zondag 13 februari naar Barcelona toe. Ter samenvatting zetten we de toestellen nog even voor je op een rijtje. De volgende nieuwe smartphones hopen we op het MWC 2011 "in het echt" te zien:

Daarnaast zijn onze ogen gericht op Windows Phone 7-toestellen en dual-core toestellen. Stay tuned!

Heb jij ook specifieke verwachtingen van Samsung die relevant zijn voor het Mobile World Congress? Laat het ons weten en laat een berichtje achter!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden