Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Play helpt met thuisonderwijs

Achtergrond Google Play helpt met thuisonderwijs
Door ,

Werk je thuis met je kinderen om je heen? Dan zou het zomaar kunnen dat je af en toe even wat tijd nodig hebt voor bijvoorbeeld een videogesprek. Google heeft nu een tabblad toegevoegd aan Google Play die het makkelijker maakt om de juiste apps te vinden die je kinderen bezig kunnen houden.

Als je met je kinderen thuiszit tijdens de COVID-19 pandemie dan wil je ze uiteraard op de best mogelijke manier bijstaan in het maken van hun schooltaken of misschien heb je een videoconferencecall en heb je liever niet dat de kinderen naar de tv gaan kijken met het volume op standje oorverdovend. Dan is het wel zo prettig als je de kinderen toch even bezig kunt houden met iets wat pedagogisch verantwoord is. In de Google Play Store heeft Google met dat als doel een aparte sectie ingebouwd.

In het 'Familie'-tabblad vind je sowieso al een boel leuke apps die geschikt zijn voor jonge kinderen en wat oudere kinderen, en zelfs voor het hele gezin samen. Je kunt in de balkaan de bovenkant van de app om te beginnen al apps sorteren op leeftijdscategorie. Deze categorieën zijn '5 jaar en jonger', 6-8 jaar' en vanaf 9 jaar. Verder kun je hier ook nog diepere categorieën selecteren. De laatste categorie die we hier tegenkomen is 'Onderwijs'

Welke apps gaat het dan over?

Onder de noemer onderwijs worden bijzonder veel apps geschaard. De meeste apps zijn echter spelletjes met een educatief element. Zo kan je kind zich vermaken terwijl er spelenderwijs toch ook wat wordt bijgespijkerd. Naast minder bekende apps vind je hier ook de apps van Squla.nl, Kahoot!, Magister en TinyTap. Veel apps kunnen worden gebruikt om te rekenen, woordjes te leren of dierengeluiden te leren.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden