Vergelijk 2.435.259 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: OnePlus 8 & OnePlus 8 Pro

Achtergrond Hands-on: OnePlus 8 & OnePlus 8 Pro
Door ,

Gisteren presenteerde OnePlus haar nieuwe OnePlus 8-serie, ofwel de OnePlus 8 en OnePlus 8 Pro. Wij mochten alvast met de toestellen aan de slag je leest hier onze eerste bevindingen, later volgen nog onze uitgebreide reviews.

De serie toestellen bestaat in werkelijkheid maar uit twee smartphones. Dat zijn echter wel twee indrukwekkende telefoons. Het gaat om de OnePlus 8 en de OnePlus 8 Pro. Het zal geen verrassing zijn maar de twee toestellen lijken erg veel op elkaar. Zowel qua specificaties als qua uiterlijk. De beide telefoons hebben linksboven in het scherm een gaatje zitten dat op een perforatorgat lijkt en beide toestellen hebben een licht gebogen scherm en achterop drie camera's. We zullen het in deze hands-on echter vooral over de verschillen hebben tussen de toestellen en bespreken wat ze individueel te bieden hebben.

OnePlus

OnePlus 8

Zoals gebruikelijk beginnen we bij het 'gewone' toestel. Er is echter niet al teveel gewoon aan de OnePlus 8. De OnePlus 8 is qua uiterlijk heel herkenbaar afgeleid van de OnePlus 7T Pro, behalve dan het gaatje in het scherm ter vervanging van de uitschuifbare camera. Aan de achterkant vinden we nagenoeg dezelfde camera's als in de OnePlus 7T Pro. De OnePlus 8 ligt goed in de hand en de gebruikservaring is in onze eerste belevingen zeer strak, dat komt grotendeels door de software van het toestel.

De OnePlus 8 heeft een heel strak beeldscherm, dat wisten we al voor de lancering doordat het beeldscherm een prijs kreeg van DisplayMate. Het 6,55 inch beeldscherm is een oledpaneel met een verversingssnelheid van 90Hz waardoor je wat soepeler door je content scrolt en een voordeel krijgt tijdens het gamen. Alle technologische specificaties terzijde is het scherm mooi vormgegeven met een lichte curve en de kleuren komen mooi naar voren. We hebben het scherm nog niet in diverse lichtsituaties kunnen testen, maar dat gaan we zeker nog doen.

OnePlus

Power

Qua prestaties hebben we weinig te verlangen. De OnePlus 8 draait op een Snapdragon 865-processor van Qualcomm en dat is de nieuwste chipset ontworpen voor de absolute toptelefoons. Wat de snelheid betreft merken we het verschil niet zo goed met een Snapdragon 855 of 855 Plus, maar dat komt vooral doordat die al retesnel waren. De OnePlus 8 is lastig bij te houden, maar daar gaan we nog wel wat meer moeite voor doen.

Ook de camera heeft een sprongetje vooruit gemaakt. Die vergelijken we met de OnePlus 7T, technisch gezien de directe voorganger. Hoewel er qua specificaties ook wat is veranderd merken we vooral dat de software iets is aangepast. Zo is bijvoorbeeld  de kwaliteit van de macrolens op het oog iets verbeterd. Over het geheel maakt de OnePlus 8 mooie foto's, al moeten we ze nog wel een keer op een groter scherm bekijken om een beter oordeel te kunnen geven.

OnePlus 8 Pro

De OnePlus 8 Pro is het neusje van de zalm wat OnePlus-smartphones betreft. Vergeleken met de OnePlus 8 zijn er een paar verschillen, al is de basis hetzelfde. De OnePlus 8 Pro is een tandje groter met een scherm van 6,78 inch. Dat scherm heeft een verversingssnelheid van maar liefst 120Hz. Dat haalt de OnePlus 8 Pro zelfs in de hoogste QHD+-resolutie en dat ziet er te gek uit. De kleuren zijn diep en relatief warm, mocht je dat niet prettig vinden dan kun je de temperatuur nog wat aanpassen, maar ons zint het wel.

De OnePlus 8 Pro heeft dezelfde ti-ta-toverprocessor als de OnePlus 8 en daardoor kan er verbinding worden gemaakt met 5G-netwerken, ervanuitgaande dat de masten ooit geplaatst mogen worden zonder direct verbrand te worden. Waar je wel al gebruik van kunt maken is van Wi-Fi 6. Wat verder interessant is onder de motorkap is de MEMC-chip. Dat vindt niet iedereen boeiend maar wij wel.

OnePlus

More power

Deze chip zorgt er namelijk voor dat video's op bijvoorbeeld Youtube en Netflix met een hoger aantal beelden per seconde worden afgebeeld dan ze zijn opgenomen. AI maakt dat mogelijk. Het is nog niet gelukt om dit buiten Youtube en de galerij aan de gang te krijgen, maar we zijn vastberaden om het voor elkaar te krijgen. De camera maakt met een nieuwe IMX 689-sensor van Sony indruk bij de eerste shots. Net als bij de OnePlus 8 moeten we het de OnePlus 8 Pro nog wel een beetje moeilijk gaan maken in een langere test met wat uitdagendere lichtomstandigheden.

Dan is er nog iets wat de Pro wel heeft en de reguliere OnePlus 8 niet. Wij zijn van mening dat OnePlus met name hierdoor pas écht meedoet in het topsegment. De Pro kan namelijk draadloos opgeladen worden. Daarmee heeft de OnePlus 8 Pro echt alle features van een topper in 2020. Met OnePlus' eigen wireless chrager zou de 30 Watt behaald worden en op andere laders 10 Watt. Hoe snel het in de praktijk is gaan we op de proef stellen maar het is al heel wat dat het nu eindelijk mogelijk is.

OnePlus 8 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 29,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 32,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 43,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 8 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden