Vergelijk 2.474.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei gaat goed na tegenspoed

Achtergrond Huawei gaat goed na tegenspoed
Door ,

Eerder dit jaar kreeg Huawei een paar flinke klappen nadat het bedrijf door de VS op de Entity List werd geplaatst. Hoe is het bedrijf er onder? Huawei nam ons mee naar Spanje om ons op de hoogte te brengen.

Toen Huawei op 16 mei van dit jaar op de Entity List werd geplaatst door President Trump van de Verenigde Staten was er veel onduidelijkheid over de toekomst van het bedrijf. Nu is er nog steeds onduidelijkheid, maar wel een stuk minder dan een paar maanden geleden. Het grote probleem voor Huawei was niet zozeer dat het bedrijf geen smartphones in de Verenigde Staten mocht verkopen, zoveel Huawei-verkopen vonden er al niet plaats.

Waar het voor Huawei vooral problemen gaf, was in het productieproces. Hoewel Huawei een groot techbedrijf is, is het nog steeds voor een groot deel afhankelijk van de producten van andere bedrijven. Voor de hardware werkt het bedrijf samen met bijvoorbeeld Qualcomm, Intel en ARM terwijl er voor de software een samenwerking loopt met Google, de exploitant van het Android-besturingssysteem. Al deze bedrijven, en meer, volgde de wetgeving die door de Amerikaanse overheid werd uitgezet; een handelsverbod met Huawei.

Huawei P30 Pro wint prestigieuze Asia Mobile Award

Huawei P30 Pro wint prestigieuze Asia Mobile Award

4 jul 2019 - Huawei heeft een nieuwe prijs in the pocket. Op het Mobile World Congress, dat momenteel plaatsvindt in Shanghai, wonnen de Chinese een felbegeerde Asia Mobile Award in de categorie ‘beste smartphone’. De Huawei P30 Pro en diens broer de Huawei P30 lieten volgens de juryleden de concurrentie ver achter zich.

Entity List

Dat het bedrijf op de 'zwarte lijst' terecht kwam was uiteraard geen lekker nieuws voor Huawei. De nieuwspagina's kwamen vol te staan met roddels en geruchten over de toekomst van het bedrijf. Niet lang daarna kwam het bericht uit de Amerikaanse overheid dat het handelsverbod werd uitgesteld met 90 dagen. Dit is voornamelijk om lopende projecten af te handelen en om tegelijkertijd te kijken of een volledig handelsverbod niet van de kaart kan worden geveegd.

Op de G20 in Osaka afgelopen juni, spraken President Donald Trump van de VS en President Xi Jinping van China elkaar. Vanuit de Chinese overheid werd beloofd dat er meer landbouwproducten uit de VS zouden worden gekocht en in ruil daarvoor zou Huawei, onder bepaalde voorwaarden, weer producten van Amerikaanse leveranciers mogen aanschaffen. Er is technisch gezien dus nog niets veranderd, maar er wordt in ieder geval weer onderhandeld.

Huawei P30 Pro review

Huawei P30 Pro review

15 apr 2019 - Met de zomer op komst wil Huawei er voor zorgen dat je mooie plaatjes kan schieten op vakantie. Daarvoor is de Huawei P30 Pro ontworpen. Met meer camera's dan ooit op een Huawei toestel staat de verbeelding voorop, maar wat kan het toestel nog meer?

Flagship Stores

Huawei heeft te kennen gegeven nog lang niet klaar te zijn met de productie en verkoop van smartphones. Het bedrijf heeft naast toestellen ook nog een stel andere takken die het bijzonder goed doen. Zo loopt bijvoorbeeld de netwerktak op dit moment als een tierelier doordat steeds meer landen klaar worden gestoomd voor een uitrol van een 5G-netwerk. Huawei is namelijk wereldwijd de populairste leverancier van de zendmasten voor deze netwerken.

Om te laten zien dat deze netwerken doen wat ze beloven nam Huawei ons mee naar Madrid. Daar opende het bedrijf onlangs een Flagship Store midden in het centrum. In deze winkel kun je voor alles terecht dat met Huawei's mobiele technologie te maken heeft. Je kunt een hoesje aanschaffen voor je Huawei-smartphone en je kunt er zelfs met je eigen foto's een gepersonaliseerde case laten printen. Verder zijn er een fotostudio, een reparatiecentrum en een smarthome-ruimte aanwezig. In deze winkels wil Huawei laten zien waar ze toe in staat zijn.

Huawei

Tijdens de grote opening werden ook 4G en 5G met elkaar vergeleken. Dat gebeurde niet zozeer theoretisch alswel praktisch. Door middel van een snelheidstest met twee smartphones, één verbonden met een 5G-netwerk en de ander met het goede oude 4G, werd het verschil in snelheid aangetoond. Tijdens de test behaalde de 4G-smartphone een snelheid van 2,5 MB per seconde terwijl de 5G-smartphone uitkwam op ongeveer 87 MB per seconde, een gigantisch verschil dus.

Deze resultaten moeten wel met een korreltje zout genomen worden, er zijn namelijk nog niet heel veel toestellen aangesloten op het 5G-netwerk. Desalniettemin is het resultaat indrukwekkend te noemen. Tijdens de trip werd ons vanuit Huawei duidelijk gemaakt dat het bedrijf zeker niet van plan is om ermee op te houden en beslist van plan is om gemaakte beloftes waar te maken. Of dat gaat lukken zal de tijd uitwijzen.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 28,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 30,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden