Vergelijk 2.615.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Asus Zenfone 6

Achtergrond Hands-on: Asus Zenfone 6
Door ,

Asus kondigde in Valencia haar nieuwe topper aan. Met de Zenfone 6 doet Asus een nieuwe poging om de smartphonewereld over te nemen. In dit bericht werpen we een eerste blik op het nieuwe toestel met een bijzondere camera.

Asus is al jaren bezig met de productie van smartphones, ook in Nederland. Dat gaat met wisselend succes, het is misschien niet de eerste naam waar je aan denkt bij het shoppen naar een nieuw toestel. Toch is de Zenfone 6 absoluut het overwegen waard. Van tevoren is er opvallend weinig naar buiten gekomen over het toestel maar nu alles uit de doeken is gaan we er direct mee aan de slag.

Zenfone 6

Uiterlijk

Het uiterlijk is niet alles, maar als we eerlijk zijn is dat toch ook wel belangrijk. Het toestel moet bijvoorbeeld geen uitstekende bulten hebben zodat het niet meer in je broekzak of handtas past. Wat dat betreft  heeft Asus het goed voor elkaar. De Zenfone is aan alle kanten mooi glad en aan zowel de voor- als achterkant valt er iets op. Aan de voorkant ontbreekt de selfiecamera, in plaats daarvan is de hele voorkant scherm. Dat ziet er leuk uit, maar waar is nou die selfiecamera? Als je met een groepje eropuit bent wil je toch iedereen er even opzetten.

ezgif.com-video-to-gif

De selfiecamera komen we op de achterkant tegen, gek genoeg. Op de achterkant zitten twee lenzen, een 48-megapixelcamera en een 13-megapixelgroothoekcamera. Wanneer je in de camera-app de selfiestand selecteert komen die camera's naar de voorzijde van het toestel. Ze flippen van achter naar voren zoals hierboven te zien is. Vanzelfsprekend is de kwaliteit van de foto's aan de voor- en achterkant hetzelfde. Bij onze eerste testen momen de plaatjes er redelijk uit, maar daar gaan we in onze review nog dieper op in. Hieronder de eerste testshots.

Zennie Zennie Zennie

Innerlijk

Wat aan de binnenkant zit is minstens zo belangrijk als de buitenkant. In de ZenFon 6 draait een Snapdragon 855 op volle toeren, bijgestaan door minimaal 6GB werkgeheugen. Om de Zenfone 6 aan te houden heeft het toestel een flinke accu gekregen. Met een capaciteit van maar liefst 5000 mAh kun je de Zenfone een behoorlijke tijd gebruiken. De Zenfone 6 voelt snel en snappy aan en wanneer we het toestel later beter testen kunnen we beter bepalen hoelang de accu het volhoudt in combinatie met een relatief zuinige processor.

Zenfone 6

Conclusie

Op het eerste gezicht en na het eerste gebruik komt het toestel goed uit de bus. De camera heeft de volledige aandacht gekregen van Asus, Daarnaast zijn er nog een paar mooie aandachtspunten zoals de grote accu, het voorkantvullende scherm en de hoofdtelefoonaansluiting. Al met al zijn we voorlopig erg positief over het toestel, zeker gezien de vanafprijs van 499 euro. We zullen het toestel uitgebreider testen op al deze aandachtspunten en meer.

Asus ZenFone 6 officieel: vlaggenschip met kantelbare camera

Asus ZenFone 6 officieel: vlaggenschip met kantelbare camera

16 mei 2019 - Asus is niet meteen het eerste merk waar je aan denkt bij het horen van de term smartphones. Toch heeft het bedrijf al enkele jaren telefoons op de markt gezet. Met de Asus ZenFone 6 wil het aantonen klaar te zijn om de strijd aan te gaan met de Samsungs en Huawei's van deze wereld.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden