Vergelijk 2.726.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

De 5 beste features van de OnePlus 7 Pro

Achtergrond De 5 beste features van de OnePlus 7 Pro
Door ,

Dinsdag presenteerde OnePlus haar nieuwste vlaggenschip: de OnePlus 7 Pro. Zoals we van de Chinese smartphoneproducent gewend zijn ziet hij er strak en degelijk uit. Het design en de bouwkwaliteit zijn uiteraard niet de enige eigenschappen waarin het toestel uitblinkt. In dit artikel staan wij uitgebreid stil bij de 5 beste features van de OnePlus 7 Pro. and

De OnePlus 7 Pro is het nieuwste wapen van OnePlus waarmee ze de strijd aangaat met de giganten der aarde. Hoewel het bedrijf in vergelijking met de concurrentie eigenlijk nog maar piepjong is, heeft het zich in korte tijd opgewerkt tot een niet te onderschatten kracht. OnePlus is een blijvertje en Samsung, Huawei, Apple en alle andere smartphonemakers mogen het Chinese techbedrijf niet onderschatten.

Voor het eerst sinds haar bestaan presenteerde OnePlus dinsdag een smartphoneserie, bestaande uit de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro. Het is de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat we een Pro-uitvoering van de Chinezen kunnen verwachten, zo vertelt topman Pete Lau desgevraagd tegenover Android Planet. Ten opzichte van de reguliere modellen krijgen de toppers ‘experimentele features’, zoals een beeldscherm met extra hoge verversingsratio. Dat belooft wat voor de toekomst.

Vandaag staan we stil bij de beste eigenschappen van de OnePlus 7 Pro. De reden waarom de OnePlus 7 in dit verhaal buiten beschouwing blijft, komt omdat het toestel eigenlijk niet meer is dan een incrementele upgrade ten opzichte van de OnePlus 6T. Zijn grote broer heeft daarentegen een aantal opvallende eigenschappen waarmee hij zich duidelijk onderscheidt van de OnePlus 7, en de concurrentie. Reden genoeg waarom hij in onze ogen zijn 15 minutes of fame verdient.

#1 Beeldscherm

Een van de belangrijkste eigenschappen van een smartphone is het beeldscherm. Niet zo gek uiteraard, want dat is waar je de hele tijd naar staart als je je smartphone uit je zak trekt. Door de jaren heen heeft OnePlus de schermgrootte beetje bij beetje opgerekt. De OnePlus One, de allereerste flagship killer van het bedrijf, was 5,5 inch in doorsnee, wat voor die tijd al behoorlijk fors was. In een paar jaar tijd heeft de beelddiagonaal een groeispurt doorstaan. De OnePlus 7 Pro heeft een scherm dat maar liefst 6,67 inch groot is. Hierdoor behoort hij tot de grootste niet-opvouwbare telefoons die je op dit moment voor je geld kunt krijgen.

OnePlus 7 Pro

Een groot scherm is de ultieme wens voor bingers en gamers. Ook als je voortdurend over het web surft heeft een display van dit omvang voordelen. Zo hoef je niet voortdurend te scrollen als je het laatste nieuws leest en is het een stuk prettiger als je lange berichten of e-mails schrijft. Dat hij niet in iedere zak past moet je maar voor lief nemen. Wat het scherm nog bijzonderder maakt, is dat hij geen enkele afleiding heeft. Er is geen zwarte balk, waterdruppel of lasergesneden punch-hole die ons in de ogen staart als we naar video’s kijken of een spelletje spelen.

De telefoons van OnePlus hebben altijd een Full HD of Full HD+ scherm gehad. Bij de OnePlus 7 Pro heeft de fabrikant de schermresolutie opgeschroefd naar QHD+. Dat betekent dat het scherm 1440 bij 3120 pixels telt. Foto’s en video’s zien er hierdoor scherper uit dan ooit tevoren. Sinds de introductie van de OnePlus 3 in 2016 rust OnePlus haar vlaggenschepen standaard uit met een AMOLED-display. Dat is bij de OnePlus 7 Pro uiteraard niet anders.

Een gigantisch scherm met hoge resolutie is voor OnePlus een flinke stap voorwaarts, maar niet bepaald baanbrekend in de smartphone-industrie. Bij bedrijven als Samsung en Huawei zijn dat de normaalste zaken van de wereld bij hun high-end vlaggenschepen. Wat zij daarentegen niet hebben en OnePlus wel heeft geïmplementeerd, is een extra hoge verversingssnelheid. Waar de doorsnee smartphone 60 keer per seconde het beeld ververst, doet de OnePlus 7 Pro dit 90 keer per seconde. OnePlus omschrijft het scherm van haar vlaggenschip niet voor niets als een Fluid AMOLED-display. 60 hertz, 90 hertz: het klinkt misschien als een triviaal verschil, maar in praktijk is het een verschil tussen dag en nacht. Games die deze hoge verversingsfrequentie ondersteunen draaien nog gelikter. Ook als je door de instellingen bladert, door webpagina’s heen scrolt of overgangsanimaties bekijkt, ziet alles er ongekend smooth uit. Dat ondervonden we aan den lijve toen we de Asus ROG Phone en Razer Phone 2 reviewden. Dat merkte ook onze Tom, die de gelegenheid kreeg om vroegtijdig met de OnePlus 7 Pro te spelen.

Hands-on: OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro

Hands-on: OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro

15 mei 2019 - De Chinese fabrikant OnePlus heeft vandaag twee nieuwe toestellen aangekondigd. Niet iets wat we van OnePlus kennen; doorgaans presenteert OnePlus twee keer per jaar een nieuwe topper. We zijn kort met de twee toestellen aan de slag gegaan en hebben onze eerste mening gevormd.

Net als de OnePlus 6T heeft de OnePlus 7 Pro een leesmodus. Kleuren transformeren dan in grijstinten, wat een stuk aangenamer voor de ogen is. Om je ogen nog beter te beschermen, heeft OnePlus haar vlaggenschip Night Mode 2.0 gegeven. Deze filtert automatisch blauwlicht en optimaliseert de schermhelderheid, al naar gelang de omstandigheden zijn. Hiervoor heeft OnePlus van het VDE Institute een displaycertificering gekregen, wat inhoudt dat het scherm veilig voor onze ogen is.

#2 Prestaties

‘Power is our middle name’. Het is weliswaar geen slogan die OnePlus hanteert, maar wel alle recht toe heeft. De OnePlus 7 Pro is het eerste toestel van de Chinezen die met een Snapdragon 855 is uitgerust. Het is de snelste en krachtigste octa-core processor die Qualcomm momenteel in haar assortiment heeft. De chipset is gebakken volgens het 7nm procedé en uit drie clusters bestaat. Als je de processor op zijn staart trapt kunnen de kloksnelheden oplopen tot 2,84 GHz. De Amerikaanse chipfabrikant claimt dat hij niet alleen 45 procent sneller is dan zijn voorloper, maar ook tot 25 procent zuiniger omspringt met energie.

Zoals we gewend zijn van OnePlus is de OnePlus 7 verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het basismodel is uitgerust met 6GB werkgeheugen en 128GB intern geheugen. Er is tevens een variant met 8GB RAM en 256GB ROM. Het topmodel heeft eveneens 256GB aan opslagruimte, maar is tevens voorzien van maar liefst 12GB werkgeheugen. Of je ooit zoveel RAM nodig zult hebben durven we te betwijfelen. Wat in ieder geval als een paal boven water staat is dat je nooit verlegen zult zitten om werkgeheugen.

De opslagcapaciteit uitbreiden met microSD-kaart, daarover kunnen we alleen maar dromen. Ongeacht of je de variant met 128GB of 256GB neemt, je zult het er mee moeten doen. Toch heeft OnePlus nog een aangename verrassing voor ons. De OnePlus 7 Pro is ’s werelds eerste smartphone die uitgerust is met de nieuwste geheugenstandaard: UFS 3.0. UFS staat voor Universal Flash Storage. UFS is de opvolger van UFS 2.1 en kenmerkt zich met hogere lees- en schrijfsnelheden van data. Data opslaan, bestanden openen van of overzetten naar het geheugen gaat hierdoor nog sneller.

Werkgeheugen OnePlus 7 Pro

Over snelheid gesproken: OnePlus heeft een manier bedacht om het beschikbare werkgeheugen nog beter toe te kennen aan geheugenintensieve apps. Hiervoor vertrouwt OnePlus op RAM Boost. Deze brengt in kaart welke apps je het vaakst gebruikt om ze zo vooraf te laden. Hoe vaker je naar de OnePlus 7 Pro grijpt, des te nauwkeuriger RAM Boost te werk gaat. Om je favoriete apps nog sneller te openen is er Quick Launch. Door de vingerafdruksensor lang ingedrukt te houden, verschijnt er een venster in beeld met daarop maximaal zes app-icoontjes. Deze hoef je dus niet langer op het startscherm te plaatsen, waardoor deze nog nog netter is opgeruimd en overzichtelijker is.

Als we het over snelheid hebben, mogen we de vingerafdrukscanner niet vergeten. Het is de tweede keer dat OnePlus haar vlaggenschip een optische vingerafdrukscanner geeft. Eerst maak je een profiel van je duim. Zodra je de OnePlus 7 Pro wil ontgrendelen, schijnt er licht door het scherm die je duim scant. Als de software een match met het opgeslagen profiel vindt, schiet hij van het slot. Dat gaat zonder enige horten of stoten. OnePlus claimt dat de nieuwe in-display scanner 64 procent sneller is ten opzichte van de OnePlus 6T.

Wie het uiterste vergt van zijn smartphone, weet dat de interne temperatuur hierdoor oploopt. In het ergste geval produceert de processor dusdanig veel warmte dat hij een stapje terugdoet om niet door te branden. We spreken dan van thermal throttling. OnePlus probeert dit zo lang mogelijk tegen te gaan met haar 10-layer Liquid Cooling System. Zoals de naam al verklapt bestaat deze uit tien lagen die strategisch in de telefoon zijn geplaatst om het apparaat zo lang mogelijk koel te houden.

Een andere nieuwe feature is Fnatic Mode (geen schrijffout, dat is de wijze waarop OnePlus het schrijft). Het is een niet-storen modus die speciaal is ontwikkeld voor gamers. Als je een spel opstart en in de rechterbovenhoek van de notificatiebalk tikt, activeer je de modus. Alle inkomende telefoontjes en meldingen worden dan geblokkeerd zodat je ongestoord kunt gamen. De batterijbesparing, klok en timer blijven wel gewoon hun werk doen.

OnePlus 7 Pro

#3 Camera

Het is de eerste keer dat OnePlus een van haar vlaggenschepen uitrust met drie camera’s. De hoofdcamera van het trio heeft een resolutie van 48 megapixels met f/1.6 diafragma en optische beeldstabilisatie (OIS). Om panoramafoto’s en adembenemende landschapsfoto’s te maken, heeft de OnePlus 7 Pro een 16-megapixelcamera met een bereik van 117 graden. De lensopening is met een f/2.2 een stuk kleiner dan de primaire camera. De derde en laatste camera is uitgerust met een 8-megapixeltelefotolens met 3x optische zoom. Volgens OnePlus vergroot je hiermee het gezichtsveld van je foto’s met 48 procent. Net als de hoofdcamera beschikt hij over optische beeldstabilisatie om bewegingsonscherpte terug te brengen.

Toen OnePlus afgelopen jaar de OnePlus 6T introduceerde, was deze uitgerust met een nachtmodus genaamd Nightscape. De Chinese telefoonmaker heeft niet stil gezeten en hieraan gesleuteld. Het resultaat is Nightscape 2.0. OnePlus belooft nog meer scherpte en details, een groter dynamisch bereik en snellere verwerkingssnelheden op plaatjes die je ’s avonds schiet. Dat moeten wij uiteraard nog zelf uittesten en zullen we zeker in onze review vermelden. Naast de nachtmodus heeft OnePlus haar vlaggenschip wederom uitgerust met Intelligent Scene Recognition en Studio Lighting.

Video’s opnemen kan in 4K-kwaliteit met een snelheid van 60 beelden per seconde (fps). In de hoogste stand schakelt de software de optische beeldstabilisatie uit. Op dat moment ben je aangewezen op de elektronische beeldstabilisatie, die zichtbaar minder effectief is dan de optische variant. Als je in HD of Full HD filmt werkt OIS wel. Net als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S10 heeft de OnePlus 7 Pro een super slow-motion functie. Grote verschil is dat je bij de OnePlus 7 Pro beperkt bent tot 480 fps (bij de Galaxy S10 ligt het aantal frames per seconde twee keer zo hoog). Het resultaat blijft desalniettemin verbluffend.

Eén van de sterkste punten van het beeldscherm is dat hij geen notch of hele dikke schermranden heeft die voor afleiding zorgen. ‘Waar is dan de selfiecamera?’ vraag je je misschien af. Daarvoor heeft OnePlus een pop-up mechanisme bedacht. Zodra je een selfie wil maken, schiet de front-facing camera aan de bovenkant van de behuizing uit zijn schulp. Om het hele mechanisme aan de praat te krijgen heeft OnePlus haar vlaggenschip een motortje gegeven. In het lab is deze 300.000 keer open en dicht gedaan om te kijken of hij dat volhield. Volgens OnePlus slaagde de motor met vlag en wimpel voor deze test. Om je een indicatie te geven hoe vaak 300.000 keer openen en dichten is: als je 150 keer per dag de selfiecamera gebruikt, gaat de motor zonder problemen 5,5 jaar mee. De zijkant van de selfiecamera is net als de behuizing gemaakt van metaal, saffierglas beschermt de lens tegen stof, vuiligheid en krassen.

OnePlus 7 Pro

Natuurlijk gaan wij de camera’s zelf uitgebreid testen zodra wij een reviewexemplaar in handen hebben. DxO Mark heeft er al mee kunnen spelen. De conclusie liegt er niet om: de OnePlus 7 Pro is uitgerust met een van de beste camera’s die het testpanel ooit gezien heeft. Met een gemiddelde score van 111 punten staat hij net onder de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 (beide 112 punten). Als je benieuwd bent naar alle plus- en minpunten van de camera’s, lees dan het rapport van DxO Mark.

#4 Warp Charge 30

Eind 2018 lanceerde OnePlus haar eerste vlaggenschip met Warp Charge 30: de OnePlus 6T McLaren Edition. Ook de OnePlus 7 Pro is met deze technologie uitgerust. De opvolger van Dash Charge laat de energie met 30 watt naar de telefoon stromen. Volgens OnePlus is hij hierdoor na twintig minuten al voor de helft opgeladen, 34 procent sneller in vergelijking met de concurrentie. Mocht je, om wat voor reden dan ook, ineens om wat extra power staan te springen, dan is de 4000 mAh batterij snel weer op kracht.

Een 4000 mAh accu klinkt indrukwekkend, maar is voor de meeste vlaggenschepen anno 2019 de normaalste zaak van de wereld. Net als bij deze premium telefoons verwachten we dat de batterij probleemloos de hele dag meegaat zonder dat je hem tussentijds aan de oplader moet hangen.

De hogere verversingssnelheid van 90 hertz doet misschien wonderen voor het scherm en de gebruikerservaring, maar heeft een keerzijde: hij doet een behoorlijke aanslag op de batterijduur. Daar is OnePlus zich daar terdege van bewust. Tegenover Marques Brownlee, ook wel bekend als MKBHD, laat een woordvoerder weten dat het bedrijf aan een software-update werkt die het toestel van een dynamische refresh rate voorziet. De enige oplossing die OnePlus momenteel hiervoor biedt is het handmatig bijstellen van de verversingsratio naar 60 hertz.

Een andere manier om nog meer uit de batterij te halen is door de schermresolutie naar beneden te schroeven. In de hoogste stand bedraagt deze zoals gezegd 1440 bij 3120 pixels. Je kunt hem tevens instellen op Full HD+ (1080 bij 2336 pixels). OnePlus heeft ook een dynamische resolutie. Als je deze aanzet schakelt de software automatisch naar de op dat moment ideale schermresolutie. Als je video’s of andere content in Full HD kijkt, springt hij naar FHD+. Games die QHD+ ondersteunen kun je uiteraard in deze resolutie spelen.

OnePlus 7 Pro

#5 Prijs

De vijfde en laatste positieve eigenschap van de OnePlus 7 Pro die we hier behandelen is de adviesprijs. Het is een smartphone met bijzonder veel goede eigenschappen. Daar hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan. Deze ligt echter een stuk lager in vergelijking met concurrenten als Samsung en Huawei.

De OnePlus 7 Pro met 6GB werkgeheugen en 128GB interne opslag kost 709 euro. De uitvoering met 8GB RAM en 256GB aan opslagruimte is enkele tientjes duurder: 759 euro. Voor het topmodel met 12GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 256GB moet je een bedrag van 829 euro op tafel leggen.

Dat zijn bedragen waar je ‘u’ tegen zegt, dat zul je ons niet horen ontkennen. Voor dergelijke specificaties betaal je bij andere fabrikanten echter een stuk meer. Neem de Huawei P30 Pro. Voor het instapmodel met 8GB RAM en 128GB geheugen betaal je momenteel 849 euro. De uitvoering met twee keer zo veel geheugen kost maar liefst 1.098 euro. Dat is een prijsverschil van 350 euro met de OnePlus 7 Pro met dezelfde samenstelling. Dan is de keuze wat ons betreft snel gemaakt.

Wat is volgens jullie de beste eigenschap van de OnePlus 7 Pro? Of hebben we er een over het hoofd gezien die we eigenlijk hadden moeten noemen? Schroom je niet om een reactie achter te laten.

OnePlus 7

OnePlus 7 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 45,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 70,00 € 54,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 7 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden