Vergelijk 2.694.165 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro

Achtergrond Hands-on: OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro
Door ,

De Chinese fabrikant OnePlus heeft vandaag twee nieuwe toestellen aangekondigd. Niet iets wat we van OnePlus kennen; doorgaans presenteert OnePlus twee keer per jaar een nieuwe topper. We zijn kort met de twee toestellen aan de slag gegaan en hebben onze eerste mening gevormd.

OnePlus doet het eigenlijk altijd goed wat betreft prijs-kwaliteit verhouding. Dat komt doordat ze top specificaties bieden voor de prijs van een toestel uit de hoge middenklasse. Dit keer doen ze het dus iets anders. Aan de ene kant presenteerden ze een toestel met die ideologie; de OnePlus 7, en aan de andere kant kwamen ze met een toestel waarbij OnePlus wil laten zien wat ze kunnen; de OnePlus 7 Pro. Beide toestellen worden in ieder geval vol trots getoond, al lijkt het bedrijf wel een favoriet te hebben.

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7

De OnePlus 7 is eigenlijk de directe opvolger van de OnePlus 6T. De lijn wordt doorgezet zoals OnePlus dat al jaren doet. De camera van de OnePlus 7 is een slag beter dan die van de 6T, hoewel die al niet verkeerd was, en verder is vooral de accu vergroot. Daarnaast is de vingerafdrukscanner versterkt met een extra camera en de overige camera's worden vergroot zodat je sneller je toestel kan ontgrendelen.

Ook is de Snapdragon 845 vervangen door de nieuwere, nog snellere Snapdragon 855. Daar zul je als gebruiker echter niet heel veel van merken. Dat wil niet zeggen dat het verschil zo klein is, maar meer dat de Snapdragon 845 al een loeisnelle processor was. Er zijn nog wel meer verschillen met de OnePlus 6T, maar dit is zo een beetje het belangrijkste. De OnePlus 7 wordt vooral gepresenteerd met het oog op gebruikers van bijvoorbeeld de OnePlus 3 of 3T.

OnePlus 7 Pro

Dan zijn we aangekomen bij het hoofdgerecht, het lievelingetje van OnePlus; de nieuwe OnePlus 7 Pro. De 7 Pro heeft een nieuw ontwerp en een paar kekke trucjes. Eén van die trucjes zit verstopt totdat je de gezichtsherkenning wil gebruiken of een selfie wil maken. Zodra je daarmee begint komt er een camera uit de bovenkant van het toestel geschoven. Dat klinkt zoals het eruit ziet; zzzooommm. Het grote voordeel hiervan is dat het beeldscherm geen uitsparing hoeft te laten voor een selfiecamera. De gehele voorkant van het toestel is beeldscherm.

OnePlus 7 Pro

Dat beeldscherm is het volgende pronkstuk van de 7 Pro. Met 90 Hz ververst het scherm 50% sneller dan dat van het gros van de smartphones. Dat zorgt er niet voor dat filmpjes sneller worden afgespeeld, maar wel voor een soepele kijkervaring bij een aantal toepassingen. Hoewel de verversingssnelheid vooral bij het spelen van games als voordeel wordt gezien, zorgt het er ook voor dat bijvoorbeeld het scrollen door een webpagina er bijzonder strak uitziet. Het scherm is trouwens ook nog eens gebogen aan de zijkanten. Bij sommige toestellen heb je daardoor het probleem dat je het scherm ook met je handpalm aanraakt, maar daar heeft OnePlus softwarematig een oplossing voor bedacht.

Al met al ziet het toestel er goed uit. Door het gewicht voelt de 7 Pro degelijk aan zonder tegelijkertijd te zwaar te zijn. De 7 Pro is strak vormgegeven zoals we dat van OnePlus gewend zijn en ook de stereo speakers zijn mooi weggewerkt. Wat beeldvorming betreft moeten we het natuurlijk ook even over de camera's hebben.

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro heeft 3 camera's op de achterkant waarmee het bedrijf aan lijkt te geven dat ze alles in het toestel willen stoppen. Op het eerste gezicht zijn die camera's goed uitgevoerd; ze leggen scherpe beelden vast met mooie kleurweergave, maar dat zullen we nog beter moeten toesten in de uitgebreide review.

Prijs en beschikbaarheid

Er komen van beide telefoons net te veel verschillende edities dat we het hebben opgegeven om het met tekst duidelijk te maken. In plaats daarvan hebben we het onderstaande tabelletje in elkaar gezet.

Toestel Configuratie Kleur Prijs
OnePlus 7 6GB RAM/128GB ROM Mirror Gray 559

OnePlus 7

8GB RAM/256GB ROM Mirror Gray 609

OnePlus 7 Pro

6GB RAM/128GB ROM Mirror Gray 709
OnePlus 7 Pro 8GB RAM/256GB ROM Mirror Gray 759
OnePlus 7 Pro 8GB RAM/256GB ROM Almond 759
OnePlus 7 Pro 8GB RAM/256GB ROM Nebula Blue 759
OnePlus 7 Pro 12GB RAM/256GB ROM Nebula Blue 829

De reguliere OnePlus 7 en de Almond-variant van de OnePlus 7 Pro komen in juni naar de Nederlandse markt. Alle andere configuraties zijn vanaf volgende week dinsdag, 21 mei, beschikbaar via OnePlus zelf.

OnePlus 7 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd onbeperkt 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 7 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden