Vergelijk 2.721.856 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vergelijking: Huawei P30 Pro of Samsung Galaxy S10 Plus?

Achtergrond Vergelijking: Huawei P30 Pro of Samsung Galaxy S10 Plus?
Door ,

Vandaag zetten we de high-end aanvoerders van Huawei en Samsung tegenover elkaar: de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus. Wat hebben de vlaggenschepen met elkaar gemeen? En op welke punten verschillen ze van elkaar? Met andere woorden: welk toestel past het beste bij jou? Het antwoord vind je in dit vergelijkingsartikel.

Huawei en Samsung zijn momenteel de grootste spelers in het smartphonelandschap. De Koreanen verkopen net iets meer telefoons van de Chinezen, maar de onderlinge afstand wordt met de dag kleiner. Dat blijkt wel als we de laatste kwartaalcijfers erbij pakken. In de maanden januari, februari en maart behaalde Huawei een omzet van Huawei van een slordige 24 miljard euro en viel de winst 8 procent hoger uit in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het resultaat is te danken aan de verkoop van netwerkapparatuur, maar ook smartphones doen het goed. De afgelopen drie maanden verkocht Huawei maar liefst 59 miljoen mobiele telefoons.

Bij Samsung zien we een ander beeld. De Koreanen verzilverden in het eerste kwartaal een omzet van ongeveer 46,7 miljard euro en een winst van 4,6 miljard euro. Klinkt als een fantastisch resultaat. Vergelijken we echter de cijfers met vorig jaar, dan zien we een winstdaling van bijna 60 procent. Volgens Samsung is dit te wijten aan de afgenomen vraag naar geheugenchips en heeft het niets te maken met de smartphonedivisie. Sterker nog, de verkoop van de Samsung Galaxy S10-serie is sterk. Weliswaar kennen we geen exacte verkoopcijfers van Samsungs Galaxy-telefoons, toch denken we dat het aantal verscheepte telefoons lager is uitgevallen dan verwacht. De omzet- en winstcijfers liggen maar een fractie hoger dan het niveau in Q3 2016, toen het debacle met de Samsung Galaxy Note 7 plaatsvond.

Samsung voelt de hete adem van Huawei, dat staat als een paal boven water. Huawei denkt de Koreanen in 2020 te overtreffen als het gaat om smartphoneverkoop, zo vertelde topman Richard Yu onlangs in een interview met Business Insider. Als Samsung dit wil voorkomen, zal er een tandje bij moeten. Als Huawei dit wil verwezenlijken, moet ze haar inspanningen opvoeren.

Huawei P30 Pro

Voor beide partijen staat er dus iets op het spel. Ieder hebben ze hun beste en meest innovatieve ideeën verwerkt in hun topmodellen. Bij Huawei is dat de Huawei P30 Pro, bij Samsung de Samsung Galaxy S10 Plus. In dit vergelijkingsartikel staan we uitgebreid stil bij de overeenkomsten en verschillen van beide paradepaardjes. Zoals altijd kijken we zowel naar de binnen- als de buitenkant, namelijk het design, het beeldscherm, de hard- en software en camera’s. Tot slot kijken we naar de adviesprijzen en maken we de balans op in de conclusie.

Design

Huawei en Samsung hebben ieder hun eigen wijze om het design van hun vlaggenschepen te omschrijven. Huawei noemt de Huawei P30 Pro “iconisch en visionair”, Samsung omschrijft de Samsung Galaxy S10 Plus als “opvallend en onderscheidend”. Beide toestellen hebben ieder hun eigen unieke vormgeving, al zijn er wel duidelijk overeenkomsten. Zo zijn beide telefoons gemaakt van een combinatie van aluminium en glas om ze een premium look and feel te geven. Deze materiaalkeuze komt met een keerzijde: hierdoor voelen ze behoorlijk glad aan, zie je vuiligheid direct en riskeer je een peperdure reparatie als het toestel per ongeluk uit je handen glipt.

Om de Huawei P30 Pro en Galaxy S10 Plus van elkaar te onderscheiden, hoef je maar een blik te werpen op het beeldscherm. Huawei heeft haar vlaggenschip een ‘notch’ in de vorm van een waterdruppel gegeven om haar selfiecamera kwijt te kunnen. Samsung heeft met een laser een ovaalvormig gat in het scherm gesneden om de dubbele selfiecamera een plek te geven. Wat de mooiste of elegantste oplossing is, laten we in het midden omdat ieder zijn of haar eigen voorkeur zal hebben.

Samsung Galaxy S10 Plus

Een duidelijk verschil tussen beide topmodellen is het aantal fysieke knoppen. De Huawei P30 Pro heeft er slechts twee: de volumeknoppen en aan/uitknop. Samsung heeft haar vlaggenschip nog een derde button gegeven: de Bixby-knop. Sinds de lancering van de Samsung Galaxy S8 in 2017 is Bixby van de partij in het high-end segment. Vanaf dag één klagen gebruikers dat ze het vervelend vinden dat ze de digitale assistent van de Koreanen niet kunnen uitschakelen. Op den duur verschenen er diverse apps in de Google Play Store waarmee dat wel mogelijk was, maar snel genoeg blokkeerden Samsung deze applicaties. Om haters tegemoet te komen, kun je tegenwoordig zelf bepalen welke applicatie je opent of systeemactie je activeert als één of twee keer op de Bixby-knop drukt. Bixby definitief uitschakelen is (vooralsnog) onmogelijk.

Qua afmetingen lijken de Huawei P30 Pro en Galaxy S10 Plus als twee druppels water op elkaar. Het grootste verschil zit hem in de dikte en het gewicht. Huawei’s paradepaardje is 8,4 millimeter dik en weegt 192 gram. De Galaxy S10 Plus is met zijn dikte van 7,8 millimeter en gewicht van 175 gram net iets slanker. Laatstgenoemde is hierdoor in het dagelijkse leven net iets prettiger in gebruik dan Huawei’s high-end telefoon. We mogen hier niet in overdrijven, want de verschillen zijn zoals jullie zijn minimaal.

Zowel de Huawei P30 Pro als de Galaxy S10 Plus hebben achterop meerdere camera’s met LED-flitser. Huawei heeft ze verticaal in de linkerbovenhoek geplaatst, Samsung horizontaal in het midden. Bij de overige overeenkomsten en verschillen van de cameralenzen staan we verderop nog uitgebreid stil. Beide telefoons zijn niet vies van water. Zowel de Huawei P30 Pro als Galaxy S10 Plus zijn IP68 gecertificeerd. Geef ze van tijd tot tijd dus gerust een goede schrobbeurt onder de kraan. IP68 betekent dat je ze een half uur onder water kunt dompelen bij een diepte van maximaal anderhalve meter.

Hoewel beide vlaggenschepen dus stof- en waterbestendig zijn, is de Galaxy S10 Plus de enige van de twee met een koptelefoonaansluiting. De Huawei P30 Pro heeft daarentegen een infraroodpoort, een eigenschap die standaard ontbreekt bij de Koreanen. Samsungs toptoestel heeft daarentegen stereo speakers met Dolby Atmos, de Huawei P30 Pro moet genoegen nemen met één speaker. Beide telefoons hebben een USB-C aansluiting, waarmee je data razendsnel overzet en de accu oplaadt.

Huawei P30 Pro

Beeldscherm

Het beeldscherm is van de sterkste punten van zowel de Huawei P30 Pro als de Samsung Galaxy S10 Plus. Beide toestellen hebben een OLED-display, wat inhoudt dat kleuren vol en verzadigd zijn. Doordat pixels individueel in- en uitgeschakeld kunnen worden en er achter de pixels geen lichtgevend paneel verborgen zit, heb je nooit last van backlight. Zwart oogt hierdoor pikzwart. Een ander voordeel van een OLED-scherm is dat ze energiezuiniger zijn dan traditionele LCD-schermen.

Het ene OLED-paneel is het andere niet. Op microniveau zien we kleine verschillen tussen de Huawei P30 Pro en Galaxy S10 Plus. Om te beginnen heeft Huawei’s vlaggenschip een 6,47 inch groot display, de Galaxy S10 Plus is van hoek tot hoek 6,4 inch. Een minimaal verschil, maar volledigheidshalve noemen we hem wel. Het aantal beeldpunten verschilt daarentegen wel behoorlijk. Het scherm van de Huawei P30 Pro telt 1080 bij 2340 pixels, Samsungs paradepaardje 1440 bij 3040 pixels. Door het kleinere schermformaat en groter aantal pixels heeft de Galaxy S10 Plus de hoogste pixeldichtheid: 522 ppi tegenover 398 ppi. De beeldverhouding is nagenoeg gelijk: bij de Galaxy S10 Plus bedraagt deze 19:9, bij de Huawei P30 Pro 19,5:9.

Zowel de Huawei P30 Pro als Galaxy S10 Plus ondersteunen HDR-content. Samsungs telefoon is de enige die overweg kan met de allernieuwste standaard, HDR10+. Om het contrast tussen de voor- en achtergrond te vergroten, heeft Samsung een techniek genaamd Dynamic Tone Mapping in haar vlaggenschip verwerkt. Vanzelfsprekend hebben beide toestellen een blauwlichtfilter. Die van Samsung is net wat geavanceerder. Deze straalt naar eigen zeggen 42 procent minder blauw licht uit dan zijn voorganger, de Samsung Galaxy S9. Hiervoor heeft Samsung van het Duitse keuringsinstituut TUV Rheinland de Eye Comfort certificering gekregen. Het kleurbereik van beide vlaggenschepen is gelijk, namelijk 100 procent van het DCI-P3kleurengamma.

Een andere eigenschap die de Huawei P30 Pro en Galaxy S10 Plus met elkaar delen, is dat ze ieder een vingerafdruksensor achter het beeldscherm hebben. De werking ervan is een verschil tussen dag en nacht. De Huawei P30 Pro heeft een optische vingerafdrukscanner. Met behulp van een piepkleine camera met beeldsensor en licht kijkt deze of de vingerafdruk overeenkomt met het profiel dat eerder is opgeslagen. Bij een match ontgrendelt de software het vlaggenschip. Zo niet, dan blijft hij op slot. Samsung heeft haar toestel een ultrasone vingerafdrukscanner gegeven. Met nauwelijks voelbare frequentiepulsen analyseert de hardware de richels en andere oneffenheden van je duim. Deze worden vergeleken met het duimprofiel dat je eerder hebt geregistreerd. Als beide overeenkomen schiet hij van het slot af. In praktijk is Samsungs oplossing geavanceerder en veiliger dan Huawei’s optische vingerafdrukscanner, maar wel trager.

Samsung Galaxy S10 Plus

Hardware

Of we nou naar de Huawei P30 Pro of Samsung Galaxy S10 Plus kijken, beide toestellen zijn heuse krachtpatsers. De doorsnee smartphonegebruiker krijgt meer rekenkracht en werkgeheugen dan hij waarschijnlijk ooit nodig zal hebben. Fijn voor het hier en nu, maar ook in de nabije toekomst. Laten we eens een blik werpen op de chipset.

De Huawei P30 Pro is uitgerust met de HiSilicon Kirin 980, een octa-core processor met 7nm chiparchitectuur. Hij is superklein en superkrachtig. In tegenstelling tot zijn voorloper, de Kirin 970, heeft de nieuwste processor uit de stal van Huawei niet één, maar twee Neural Processing Units (NPU’s). Eén NPU richt zich op alle taken waarbij kunstmatige intelligentie om de hoek komt kijken, de ander assisteert de acht kernen waaruit de processor is opgebouwd. Volgens Huawei is de Kirin 980 hierdoor 35 procent krachtiger en verbruikt hij de helft van de hoeveelheid energie. De octa-core processor bestaat uit drie clusters waarvan de pieksnelheid van de high-performance cluster kan oplopen tot 2,6 GHz.

Afhankelijk van de regio waar je de Galaxy S10 Plus koopt, krijg je een Qualcomm Snapdragon 855 of Exynos 9820. In ons land krijgen we de laatstgenoemde variant. Deze octa-core processor is eveneens voorzien van een NPU en handelt alle taken af waar kunstmatige intelligentie (AI) aan te pas komt. Doordat deze taak niet langer op het bord van de acht kernen ligt, is de CPU volgens Samsung zeven keer zo snel als zijn voorganger, de Exynos 9810. Net als de Kirin 980 zijn de acht cores van de Exynos 9820 verdeeld over drie clusters. In de hoogste stand weet hij kloksnelheden van 2,7 GHz te halen.

HiSilicon Kirin 980

Om het onderste uit de kan te halen, moet je niet alleen vertrouwen op de rekenkracht van de processor. Het werkgeheugen levert eveneens een belangrijke bijdrage. Zowel de Huawei P30 Pro als de Galaxy S10 Plus zijn standaard uitgerust met 8GB RAM. Samsungs paradepaardje is tevens verkrijgbaar in een variant met 12GB werkgeheugen. Dat klinkt als overkill: uit ons hoofd kunnen we geen toepassingen bedenken die je met wel 12GB RAM kunt en niet met 8GB.

Dan belanden we bij een andere eigenschap van moderne smartphones: de opslagcapaciteit. Zowel bij Huawei als Samsung krijg je 128GB aan intern geheugen om al jouw media op te slaan, apps te downloaden of software- en beveiligingsupdates te installeren. Beide fabrikanten hebben uitvoeringen van hun vlaggenschepen met extra opslagruimte. Naast 128GB geheugen is de Huawei P30 Pro tevens verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 256GB. De Galaxy S10 Plus heeft in totaal drie varianten: 128GB (standaard), 512GB en 1TB. De laatstgenoemde heeft als enige 12GB werkgeheugen. Zowel Huawei als Samsung bieden de optie om het geheugen uit te breiden. Alleen bij Samsung kun je hiervoor een microSD-kaart gebruiken. Bij de Huawei P30 Pro is het geheugen enkel uit te breiden met Huawei’s NanoMemory- of NM-kaart. Deze oplossing is een stuk prijziger dan microSD-kaart, wat anno 2019 de standaard is voor geheugenuitbreiding in de smartphonebranche. Het is een belangrijk aspect om rekening mee te houden als je een van beide toestellen overweegt.

Als we het over de hardware hebben, mogen we natuurlijk de batterij niet vergeten. Het verschil in accucapaciteit tussen de Huawei P30 en Galaxy S10 Plus is minimaal: 4200 mAh tegenover 4100 mAh. Beide toestellen hebben meer dan genoeg power om de dag mee door te komen, zelfs bij intensief gebruik. Ook hebben ze ieder hun eigen snellaadtechniek. Bij Huawei is dat SuperCharge, bij Samsung Fast Charging. Grote verschil op dit vlak is dat je van Huawei een 40 watt Fast Charger bij het toestel krijgt. Bij Samsung moet je genoegen nemen met een 15 watt oplader. Met deze oplader is de Galaxy S10 Plus na een half uur voor 40 procent opgeladen. De Huawei P30 Pro tikt na dertig minuten de 70 procent aan. Met andere woorden, Huawei’s vlaggenschip is een stuk sneller opgeladen dan Samsungs paradepaardje.

Exynos 9820

Beide telefoons kun je draadloos opladen met een snelheid van 15 watt. Een andere unieke eigenschap van de batterij is dat je hem kunt gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden. Huawei noemt deze eigenschap Reverse Wireless Charging, Samsung Wireless PowerShare. In beide gevallen geldt dat, zodra je deze feature inschakelt, je producten kunt opladen die de Qi-standaard ondersteunen. Niet alleen mobiele telefoons, maar ook bijvoorbeeld draadloze oordopjes of smartwatches.

Software

Zowel Huawei als Samsung hebben de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem op hun smartphone staan: Android 9.0 Pie. Gezien hun prijskaartje kun je er op rekenen dat ze te zijner tijd de nieuwste Android-versie krijgen. Zowel Huawei als Samsung hebben de reputatie hier geen haast mee te maken. Goed werk heeft tijd nodig, dat begrijpen we. Op het moment dat je een half jaar of langer op een software-update moet wachten, wat we in het verleden meer dan eens hebben gezien bij deze fabrikanten, neem je wel heel erg de tijd. Samsung is het enige van het duo dat maandelijks beveiligingsupdates uitrolt voor haar vlaggenschepen belooft. Huawei rolt deze uit wanneer ze het nodig acht.

Beide fabrikanten leggen hun eigen schil over het besturingssysteem. Bij Huawei is dat Emotion UI of EMUI, Samsung noemt haar interface One UI. Beide toestellen hebben vanzelfsprekend de nieuwste versie van hun Android-skin. Hoe je het ook wendt of keert, zowel EMUI als One UI lijken in geen velden of wegen op stock Android. Voor beide interfaces geldt dat ze veel mogelijkheden bieden om de vormgeving en gebruikservaring naar je eigen smaak aan te passen. Ook komen ze in onze ogen wat onoverzichtelijk en rommelig over. In het begin is dat even wennen, maar al snel genoeg weet je niet beter. We hebben dan ook geen sterke voorkeur voor EMUI of One UI.

Huawei P30 Pro

Camera

In de paragraaf ‘Design’ stipten we de camera’s van de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus al even kort aan. Beide vlaggenschepen hebben een camerasysteem die plaatjes van hoge kwaliteit aflevert. De manier waarop ze dat doen verschilt per model. Laten we beginnen met de Huawei P30 Pro. Deze heeft vier camera’s aan de achterkant. De primaire camera is een 40-megapixelcamera met optische en kunstmatige beeldstabilisatie (OIS en AIS) en f/1.6 diafragma. Dankzij deze lensopening, nieuwe SuperSpectrum beeldsensor en Huawei’s zelfontwikkelde algoritme vangt deze naar eigen zeggen 40 procent meer licht op. Foto’s die je bij weinig daglicht schiet zien er hierdoor scherper uit dan ooit. De tweede camera heeft een resolutie van 20 megapixels, een f/2.2 diafragma en is uitgerust met een groothoeklens. De derde lens is een bijzondere: dat is namelijk een periscopische lens. Deze telefotolens beschikt hierdoor over 5x optische zoom en 10x hybride zoom, waardoor je maximaal tot 50x digitaal kunt inzoomen op voorwerpen die veraf staan. Om bewegingsonscherpte te reduceren heeft tevens, net als de hoofdcamera, optische beeldstabilisatie. De vierde en laatste lens is een Time of Flight of TOF-sensor. Hiermee tilt Huawei scherptediepte-effecten tot een hoger niveau. Deze sensor is tevens te gebruiken voor 3D gaming en augmented reality, maar het aantal toepassingen hiervoor is nog beperkt.

Samsung is wat traditioneler in haar aanpak. Het camerasysteem van de Galaxy S10 Plus bestaat uit een reguliere lens, telefotolens en een ultragroothoeklens. De eerste twee hebben een resolutie van 12 megapixels, de laatste telt 16 megapixels. Vanzelfsprekend heeft Samsung haar camera’s een aantal bijzondere eigenschappen gegeven. Net als de Samsung Galaxy Note 9 heeft het huidige topmodel een lens met meerdere f-stops. Dit is de verwisselbare lensopening, ook wel Dual Aperture genoemd. Bij voldoende omgevingslicht schiet de camera plaatjes bij een diafragma van f/2.4. Zodra het donkerder wordt, schakelt de software automatisch over op f/1.5. Om de hoeveelheid bewegingsonscherpte terug te brengen, is hij uitgerust met optische beeldstabilisatie. Ook de telefotolens beschikt over deze eigenschap. De ultragroothoeklens legt alles vast in een hoek van 123 graden. De meeste groothoeklenzen bestrijken een hoek van maximaal 108 graden. De ‘ultra’ in ultragroothoeklens is dus niet overdreven.

De Huawei P30 Pro heeft voorop één selfiecamera. Hiermee schiet je plaatjes met een resolutie van 32 megapixels. Op dit vlak overtreft Samsung haar concurrent: de Galaxy S10 Plus heeft naast een 10-megapixelcamera ook een 8-megapixellens aan de voorzijde. Deze versterkt het bokeh-effect dat je wellicht kent van zelfportretten. Daarbij is een waas aangebracht aan de achtergrond en sta jij haarscherp op de voorgrond. Onze ervaring is dat de een niet aantoonbaar mooiere selfies aflevert dan de ander. Zowel met de Huawei P30 Pro als de Galaxy S10 Plus schiet je prachtige selfies.

Samsung Galaxy S10 Plus

Prijs

We hebben net uitvoerig naar de binnen- en buitenkant van beide vlaggenschepen gekeken. Hoe zit het met het prijskaartje? Is het prijsverschil tussen de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus groot, of valt het mee? De Galaxy S10 Plus was als eerste van de twee verkrijgbaar in ons land. Bij introductie kostte het toestel 999 euro. Dan hebben we het over het instapmodel met 8GB RAM en 128GB intern geheugen. De andere uitvoeringen waren vanzelfsprekend enkele honderden euro’s duurder. Na slechts vier weken besloot Samsung om de adviesprijs omlaag te gooien. De goedkoopste variant die we met onze prijsvergelijker kunnen vinden, kost momenteel 849 euro. Dat is een prijsverschil van 15 procent ten opzichte van de introductieprijs.

De Huawei P30 Pro ligt niet zo lang bij ons in de winkels als Samsungs vlaggenschip. Van een prijsdaling is dan ook nog geen sprake. De basisuitvoering kostte, net als de Galaxy S10 Plus, bij de lancering 999 euro. Op dit moment wordt hij in onze prijsvergelijker vermeld voor 995 euro. Als je de Huawei P30 Pro met keiharde korting wil aanschaffen, zul je wat meer geduld moeten opbrengen. Vroeg of laat gaat de verkoopprijs omlaag, al was het alleen maar omdat Huawei een nieuwe sterspeler aan haar selectie heeft toegevoegd. Hoelang we op deze prijsdaling moeten wachten, is pure speculatie.

Conclusie

We hebben de overeenkomsten en verschillen tussen de Huawei P30 Pro en Samsung Galaxy S10 Plus uitvoerig in kaart gebracht. Als iets hopelijk duidelijk hebben kunnen maken in dit vergelijkingsartikel, is dat beide vlaggenschepen echte toppers zijn in het high-end segment. Het is niet zo dat de een ‘veel sneller en krachtiger’ is dan de ander, of dat de een overtuigend ‘de mooiste plaatjes’ aflevert. Op hoofdlijnen hebben ze veel met elkaar gemeen. Beide toestellen hebben onder meer een waterbestendig design, fors OLED-display, supersnelle octa-core processor, meer dan genoeg opslagcapaciteit en werkgeheugen, geavanceerd camerasysteem en een uitmuntende batterijduur.

Huawei P30 Pro prijzen vergelijken

Huawei P30 Pro
Met abonnement: Vanaf € 28,00 p/m
Los toestel: € 538,00

Vergelijk prijzen

Het venijn zit hem in de details, zo luidt een oud Nederlands gezegde. Als we ver genoeg inzoomen, dan zien we inderdaad kleine verschillen tussen beide smartphones. Een van de belangrijkste punten om serieus rekening mee te houden, is de manier waarop je de opslagcapaciteit kunt uitbreiden. Bij Samsung volstaat een microSD-kaart, Huawei’s vlaggenschip accepteert alleen een NanoMemory card. Deze zijn een stuk prijziger dan gangbare geheugenkaarten, waardoor de Huawei P30 Pro op termijn een prijziger alternatief is dan de Galaxy S10 Plus.

Een ander pluspunt van Samsungs paradepaardje ten opzichte van de Huawei P30 Pro, is dat hij een koptelefoonaansluiting heeft. Je bent dus niet per definitie aangewezen op een bluetooth headset, maar kunt je oude vertrouwde oordopjes blijven gebruiken. Het beeldscherm heeft eveneens een aantal technieken waardoor hij net een streepje voor heeft. Huawei heeft daarentegen meer tijd en energie gestoken in haar camerasysteem. Waar Samsung nog werkt met traditionele lenzen, zit de innovatie bij Huawei hem in de periscopische lens en TOF-sensor. Beide telefoons hebben een uitstekende batterijduur, de Huawei P30 Pro is daarentegen sneller op adem dan de Galaxy S10 Plus.

Samsung Galaxy S10 Plus prijzen vergelijken

Samsung Galaxy S10 Plus
Met abonnement: Vanaf € 35,00 p/m
Los toestel: € 638,00

Vergelijk prijzen

Zoals gezegd is het prijsverschil tussen de vlaggenschepen klein, maar 150 euro is toch weer 150 euro. Je geeft het bedrag sneller uit dan dat je het verdient. Is dit gat gerechtvaardigd? Wij denken van wel als je de verschillen in het achterhoofd houdt. Moet je nou de Huawei P30 Pro of Samsung Galaxy S10 Plus nemen? Dat hangt af van de eisen die je aan een nieuwe smartphone stelt. Voorop staat dat je niet teleurgesteld wordt, ongeacht welk toestel je ook neemt. Voor wie niet uitgelezen raakt over deze vlaggenschepen, bekijk dan eens onze reviews.

Huawei P30 Pro review

Huawei P30 Pro review

15 apr 2019 - Met de zomer op komst wil Huawei er voor zorgen dat je mooie plaatjes kan schieten op vakantie. Daarvoor is de Huawei P30 Pro ontworpen. Met meer camera's dan ooit op een Huawei toestel staat de verbeelding voorop, maar wat kan het toestel nog meer?

Samsung Galaxy S10 Plus review

Samsung Galaxy S10 Plus review

24 apr 2019 - De nieuwste vlaggenschepen van Samsung zijn een feit. Half februari introduceerde het Koreaanse techbedrijf haar nieuwste trio: de Samsung Galaxy S10, Galaxy S10e en Galaxy S10 Plus. Wij mochten spelen met het topmodel, de Galaxy S10 Plus. Onze ervaringen, positief en negatief, lees je in deze review.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 33,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 41,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 68,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden