Vergelijk 2.006.653 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

7 apps om Koningsdag 2019 goed te laten verlopen

Achtergrond 7 apps om Koningsdag 2019 goed te laten verlopen
Door ,

Het hele land kleurt binnenkort helemaal oranje, want onze enige echte koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag. 'Prins Pils' houdt wel van een feestje en vanwege deze gelegenheid is er door heel Nederland van alles te doen. Dankzij ons lijstje aan nuttige apps ga jij met Koningsdag in ieder geval goed voorbereid op weg!

Koning Willem-Alexander staat alweer enkele jaartjes centraal op Koningsdag, voorheen bekend als Koninginnedag, de tijd dat Beatrix op de troon zat. Hoewel de datum aan verandering onderhevig is geweest, blijft het concept van de oranje verjaardag hetzelfde: feesten, veel plezier maken, rommel verkopen op de markt en bij goed weer geheid een zonnesteek oplopen. Dat laatste zal op Koningsdag 2019 waarschijnlijk niet snel gebeuren, maar dat mag de pret niet drukken.

Grote kans dat ook jouw dagindeling het aankomende weekend anders dan normaal is. Is dit inderdaad het geval? Dan loont het zich om onderstaand app-lijstje eens goed door te nemen. Of je nu naar een festival (wil) gaan, aan de gracht feest wil vieren, op de markt wil staan en ga zo maar door; dankzij de geselecteerde applicaties van GSMinfo.nl ga je goed voorbereid Koningsdag 2019 in. Een ander voordeel: alle genoemde applicaties zijn gratis te downloaden voor zowel iOS als Android!

Koningsdag 2019

De enige echte Koningsdag 2019-applicatie kan niet ontbreken in dit rijtje. De Koningsdag-app viert al enkele jaartjes het feestje mee en presenteert de gebruiker met gerelateerde info over het feest, het programma van de koninklijke familie, de looproute van de koninklijke familie, gerelateerde evenementen in Nederland en nog veel meer. Zo voorziet de app je ook van diverse faciliteiten in de stad waar Koningsdag gevierd wordt. 

Koningsdag 2019

App name
Nieuws

Mis niets van Koningsdag met deze handige applicatie. Ook krijg je informatie over het programma van de koninklijke familie.

Play Store

Op het moment van schrijven is de applicatie nog niet geüpdatet naar de nieuwe locatie van Koningsdag 2019, namelijk Amersfoort. Check dus ook goed van tevoren of de applicatie up-to-date is. Een gemiste Koningsdag is namelijk voor niemand leuk.

Woov

Met Koningsdag is er buitengewoon veel animo voor de koninklijke familie. Trotse Hollanders die allen een glimp willen opvangen van Willem, Maxima, de kinderen en/of de overige Oranje-familie. Heb jij echter niet zoveel met het koningshuis, of prefereer je simpelweg een festivalletje? Dan zit je goed bij de app Woov. Deze applicatie is helemaal gereed voor het festivalseizoen van 2019, en daar hoort Koningsdag 2019 natuurlijk ook bij!

Woov

App name
 
Communicatie

Mis geen enkel feestje meer dankzij deze handige party-applicatie. Tevens heb je de optie om medefestivalgangers een berichtje te sturen via de app.

Play Store App Store

Via de applicatie Woov zie je gemakkelijk en snel welke festivals er te bezoeken zijn op Koningsdag. Tik je op een van de events, dan zie je een overzicht van artiesten die optreden, eventueel met tijdtabel. Heb je nog geen kaartjes in huis? Deze zijn via de Woov-app bij de meeste genoemde festivals te bestellen. Via de event-chat kun je andere Woov-gebruikers op het festival aanspreken. Handig wanneer je iets nodig hebt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zelf topics aan te maken, mocht je op zoek zijn naar specifieke vragen over het evenement.

Crossy Road

Voordat je bij jouw gewenste feestlocatie arriveert, bestaat de kans dat je eerst een flink stuk moet reizen. Gelukkig zijn er tal van spelletjes die jouw tergend saaie ritje opfleuren. Een goed voorbeeld hiervan is Crossy Road. Deze übersimpele smartphonegame heeft als motto: ren voor je leven!  Het is de bedoeling dat je het kippetje zo ver mogelijk door het level weet te lopen, rennen en vliegen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot: onderweg komen er onder meer wegen, rivieren en andere obstakels op jouw pad die je dient te omzeilen, zonder aangereden te worden of te verdrinken.

Crossy Road

App name
 
Games

Steek zoveel mogelijk wegen over met een kip in Crossy Road. Het grappige spel is zelfs met meerdere spelers lokaal te spelen.

Play Store App Store

Ga je met meerdere mensen op pad? Dan is het handig om te weten dat er zelfs een multiplayermodus speelbaar is. Je kunt met maximaal vier spelers een lokale multiplayergame spelen. Je moet hiervoor aangesloten zijn op hetzelfde Wi-Fi-netwerk. In de trein kun je dit probleempje oplossen door iemand een hotspot aan te laten maken. 

Buienalarm

We hoeven je vast niet meer uit te leggen waarom het handig is om van tevoren te kijken wat de weersverwachting is voor Koningsdag. In tegenstelling tot de afgelopen dagen ziet het ernaar uit dat hier en daar een buitje kan vallen. Dat wisselvallige weer is natuurlijk een kleine smet op de feestvreugde, maar dankzij de applicatie Buienalarm weet je zo goed als zeker op welke tijdstippen hoeveel neerslag er op jouw locatie valt.

Buienalarm

App name
 
Weer

De Buienalarm app vertelt je op basis van je locatie of, wanneer en hoeveel het gaat regenen en voor hoe lang. Schuilen als het kan dus. 

Play Store App Store

Heb je de gratis applicatie geïnstalleerd? Dan dien je de app toegang te geven tot jouw locatie, waarna Buienalarm voor jou bijhoudt of het gaat regenen of niet. Je kunt er zelf voor kiezen of de applicatie een bepaalde interval moet aanhouden wat betreft het controleren. Gaat het noodlot binnenkort toeslaan? Dankzij Buienalarm kun je meldingen inschakelen, waarna jij al enkele minuten voor de regen een droog plekje kunt bemachtigen.

Snapchat

Eenmaal aanbeland op de gewenste locatie is het tegenwoordig niet alleen belangrijk om zelf te genieten van het feestje, maar ook de rest van je vrienden te trakteren op ladingen aan filmpjes en foto's van het evenement. Hoewel wetenschappers vandaag de dag nog steeds vallen over de vraag of je anderen hier nu een plezier mee doet, blijft Snapchat onverminderd populair bij de millenials. En wie zijn wij om de razend populaire app uit dit lijstje te houden?

Snapchat

App name
 
Communicatie

Snapchat is een revolutionaire chat-app waarmee je foto -en videoberichten, die voor beperkte tijd zichtbaar zijn, naar je vrienden kunt sturen. Nadat een bericht is bekeken, verdwijnt het automatisch en kan het niet meer worden bekeken.

Play Store App Store

Het concept van Snapchat is vrij simpel. Film of fotografeer iets leuks en verzend het vervolgens naar jevrienden die ook gebruikmaken van Snapchat. Terwijl je de spannende en/of enigszins interessante 'snaps' privé verstuurt, heb je de optie om de saaie kiekjes te plaatsen onder het kopje 'Mijn Verhaal'. Alle Snapchat-contacten zijn in staat om deze content te bekijken.

Tikkie

Al dat gefeest is natuurlijk niet gratis. Er wordt dan ook bijna letterlijk gesmeten met geld op Koningsdag. Van dat springen en gek doen krijg je dorst en honger, wat weer goed is voor de horeca. Hoewel de meeste Oranje fans nog nét een biertje durven af te staan aan hun vrienden, wordt een hele hamburger vaak iets te veel van het goede. Gelukkig is daarvoor Tikkie in het leven geroepen.

Tikkie

App name
 
Financiën

Met Tikkie kan je gemakkelijk alle openstaande schulden van jouw vrienden terugvragen. Nooit meer gedoe met losgeld en IBAN-nummers.

Play Store App Store

Veel Hollandser dan Tikkie gaat het niet worden. Je downloadt en installeert de app, om vervolgens je bankrekening eraan te koppelen. Heb je iets betaald voor een ander, dan heb je de keuze om via een mediaplatform naar keuze (doorgaans WhatsApp) een 'Tikkie' te sturen. De ontvanger krijgt dan een chatbericht met een link binnen waar hij of zij op kan klikken om de gemaakte kosten te vergoeden. 

GSMinfo.nl wenst iedereen een bijzonder prettige Koningsdag 2019 toe!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden