Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Tip: zo werkt Wireless PowerShare op de Samsung Galaxy S10

Achtergrond Tip: zo werkt Wireless PowerShare op de Samsung Galaxy S10
Door ,

De Samsung Galaxy S10 heeft een bijzondere accu: je kunt er namelijk andere apparaten draadloos mee opladen. Daarvoor moet je wel eerst Wireless PowerShare aanzetten. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet en wat er komt kijken bij draadloos opladen.

Samsung en batterijen zijn een ietwat ongelukkige combinatie. Toen de Koreanen in 2016 de Samsung Galaxy Note 7 lanceerden, brak de pleuris uit. Vlak nadat de verkoop van start was gegaan, klaagde een handjevol gebruikers dat hun peperdure toestel spontaan vlam vatte. Aanvankelijk deed Samsung dit af als op zichzelf staande incidenten. Al snel volgden nog meer vergelijkbare verhalen. Een terugroepactie volgde, maar de horrorverhalen bleven binnenstromen. Uiteindelijk koos Samsung eieren voor haar geld en besloot alle verkochte exemplaren terug te roepen plus de productie en verkoop stop te zetten. Volgens experts leverde dit Samsung een financiële strop op van een slordige 16 miljard euro.

Dat is het verleden. Sindsdien heeft Samsung stad en land afgelopen om herhaling te voorkomen, onder meer door de test- en keuringsprocedure te verbeteren en een onafhankelijke klankbordgroep in het leven te roepen die het bedrijf adviseert over accugebruik. Om haar herwonnen zelfvertrouwen te etaleren kreeg de Samsung Galaxy Note 9 een 4000 mAh batterij, de grootste accu die Samsung tot dan toe ooit in een telefoon had gestopt. De Samsung Galaxy S10 Plus overtreft hem met zijn 4100 mAh batterij. En wie weet wat de toekomst gaat brengen.

Wireless PowerShare

De Samsung Galaxy S10 moet genoegen nemen met een 3400 mAh batterij. De accucapaciteit is misschien niet zo indrukwekkend. Dat je het vlaggenschip Fast Charging en draadloos opladen ondersteunt, daar staan we uiteraard ook niet van te kijken. Wat hem echter zo bijzonder maakt is wat je er me kunt. Inderdaad, uren video’s bekijken, muziek streamen en bellen. Dat is echter niet waar we hier op doelen.

We hebben het over Wireless PowerShare. Zoals de naam eigenlijk al verklapt ‘deel’ je de stroom van de Galaxy S10 met andere apparaten. Dat kan een andere telefoon zijn, maar ook bijvoorbeeld een smartwatch of smartphone-accessoires als draadloze oordopjes. Zolang ze het Qi-protocol ondersteunen, kun je ze draadloos opladen met Samsungs nieuwste vlaggenschip. Met de kracht van Fast Wireless Charging 2.0 gaat dit ongekend snel. Ook de Galaxy S10 Plus heeft deze feature, bij de Galaxy S10e ontbreekt deze.

Samsung Galaxy S10 Wireless PowerShare

Zo activeer je Wireless PowerShare

Om de smartphone van je kameraad of collega op te laden met jouw Samsung Galaxy S10 (Plus), moet je Wireless PowerShare uiteraard eerst aanzetten. Heb je het instellingenmenu afgestruind naar deze functie, maar kun je hem niet vinden? Dat komt omdat je hem daar ook niet vindt. Maar waar dan wel? Daarvoor doe je het volgende:

  1. Om Wireless PowerShare in te schakelen veeg je vanaf het startscherm twee keer van boven naar beneden.
  2. Tussen de icoontjes zie je als het goed is Wireless PowerShare staan. Dit is een batterijtje met een pijltje dat naar rechts wijst. Als je daar op tikt schakel je hem in.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is het apparaat dat je draadloos wil opladen tegen de rug van de Galaxy S10 (Plus) te leggen. Lukt het niet direct? Geef niet op: het uitlijnen van de spoelen van beide apparaten luistert erg nauw. Als ze niet precies over elkaar heen liggen, wisselen ze ook geen stroom uit. Als er een bliksemschicht verschijnt in het batterijlogootje van de telefoon die je wil opladen, weet je dat beide apparaten goed uitgelijnd zijn. Raadpleeg desnoods de gebruiksaanwijzing van de fabrikant om te kijken waar de spoel zich precies bevindt.

Samsung Galaxy S10 Plus Wireless PowerShare Samsung Galaxy S10 Plus Wireless PowerShare

Meer over draadloos opladen

De accu van een smartphone werkt hetzelfde als een traditionele batterij. Je hebt een plus- en minpool, ook wel de anode en kathode genoemd. Deze staan niet direct met elkaar in verbinding, maar weten elkaar te vinden doordat beide polen zich in een gesloten circuit bevinden. Daarbij wordt elektriciteit opgewekt, die de smartphone leven inblaast. Totdat hij aan het einde van zijn Latijn is en weer op kracht moet komen.

Benieuwd hoe een smartphone draadloos wordt opgeladen? In het onderstaande artikel leggen we alles uit over elektronische inductie en de Qi-standaard en staan we stil bij de voor- en nadelen van wireless charging.

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

27 aug 2018 - Steeds vaker verschijnen er smartphones die je draadloos kunt opladen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Welke techniek ligt hier aan ten grondslag? Wat zijn de voor- en nadelen van wireless charging? En welke accessoires vind je momenteel op de markt? Al deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 37,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden