Vergelijk 2.564.427 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy A80 hands-on

Achtergrond Samsung Galaxy A80 hands-on
Door ,

De Samsung Galaxy A80 is officieel aangekondigd en wij konden het toestel alvast kort proberen. Hoe werkt dit toestel, dat voorzien is van een tamelijk opvallende camera die het toestel uitschuift als je selfies wil maken?

In een kleine bijeenkomst gaf Samsung alvast een klein inkijkje in haar nieuwe A-serie. Met de Galaxy A10, die 150 euro kost, tot en met de Galaxy A80, die 650 euro kost. In deze hands-on bespreken we vooral het hoogst ingeschaalde en veruit meest innovatieve model, de Samsung Galaxy A80. Overigens waren een aantal toestellen uit de A-serie reeds te koop, zoals de Galaxy A40 en A50. De grootste verrassing, de A80, komt echter pas in mei uit.

Nog niet af

Daarmee hebben we gelijk het grootste kritiekpunt van deze hands-on te pakken. Het toestel dat we vandaag in handen kregen was nog niet af. Op het eerste oog is dat niet snel te zien. Het toestel zag er prachtig afgewerkt uit en alle hardware lijkt redelijk op orde. Het is echter pas als je het toestel wat uitgebreider probeert, dat je merkt dat er nog een paar dingen niet helemaal goed werken. Het meest opvallende was daarbij de camera, toch het kroonjuweel van dit toestel, dat behoorlijk fletse foto’s produceerde.

Samsung Galaxy A80

De multifunctionele camera

Dat is opmerkelijk, want met de hardware op papier is weinig mis. De 48 megapixel sensor zou uitstekende foto’s moeten kunnen produceren. Er zijn nog twee andere camerasensoren aanwezig, die de kwaliteit en featureset nog verder opkrikken. De tweede sensor heeft 8 megapixel en er is ook een Time-of-Flight-sensor aanwezig, vaak afgekort tot ToF. Deze setup heeft volgens Samsung een aantal voordelen. Zo kan je nu live met bokeh-effect filmen, wat vooral de social influencers onder ons zal aanspreken. Het helpt echter ook om met relatieve eenvoud behoorlijk professioneel uitziende video’s te schieten, waarbij de achtergrond heerlijk wegvalt.

De focus op video’s maken trekt Samsung ook door met een behoorlijk agressieve softwarematige beeldstabilisatie. Dat wordt mogelijk gemaakt door de breedhoekcamera, die dus veel marge heeft om het onderwerp dat je filmt om af te snijden, zodat je consequent hetgeen dat je wil filmen in beeld houdt. In de korte periode dat we het toestel mochten beroeren was het echter niet mogelijk dat adequaat te testen, dus dit hou je nog van ons tegoed bij de uiteindelijke review.

ezgif.com-crop (1)

Het mooiste aan de camera is dat je alle functies die je kan gebruiken voor de achterkant, ook kan gebruiken voor je selfies. Wissel van camera’s en de hele bovenkant van de A80 komt met een heel licht zoemend geluid omhoog. Net voordat het volledig is uitgeschoven, klapt de camera om. Dat ziet er uiteraard mega-futuristisch uit, en we kunnen je garanderen dat iedereen zeer verbaasd om zal kijken als je dit voor de eerste keer gebruikt.

Fullscreen leven

Naast dat het er uitziet alsof je leeft in het jaar 3035, heeft het nog een ander voordeel. De gehele voorkant kan nu door een scherm worden beslagen, en dat ziet er werkelijk prachtig uit. Geen lelijke notches, geen druppels, geen gaten in je scherm, niets van dat alles. Van boven tot onder, van links tot rechts, alles is scherm. Dat is dan ook gelijk voorzien van AMOLED—technologie, dat er prachtig uitziet. Het ontbeert een aantal eigenschappen zoals HDR10, die je bij de Galaxy S-serie wel krijgt, maar dat mag de pret niet drukken.

Samsung Galaxy A80

Wat de pret wel enigszins zou kunnen drukken, is de prijs. De adviesprijs die Samsung voor de Galaxy A80 hanteert, ligt op 650 euro. Dat is een fors bedrag, zeker voor een telefoon die in mei pas uitkomt. Dan zal de prijs van de concurrerende telefoons ook weer verder gezakt zijn. De unieke camera-setup maakt dat de Galaxy A80 wel een unique selling point heeft, maar daar heeft de gemiddelde hollander met een korte blik op zijn portemonnee lak aan. Het is dan ook even afwachten tot het toestel daadwerkelijk op de markt verschijnt, voordat we echt zinnige uitspraken kunnen doen over of het toestel populair gaat worden. Aan de ene kant omdat we dan goed kunnen inschatten wat de A80 allemaal precies in huis heeft, maar ook hoe de concurrentie er dan voor staat.

Samsung Galaxy A80 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 20,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 22,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy A80 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden