Vergelijk 2.957.669 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Huawei P30 Pro

Achtergrond Hands-on: Huawei P30 Pro
Door ,

Het jaar is weer rond, het is weer maart. Wederom presenteert Huawei een toestel in de P-serie. De P-toestellen van Huawei hebben tot op heden veel indruk gemaakt. Gaat de P30 Pro deze lijn doortrekken? We nemen een snelle blik.

In het aloude centrum van kunst, mode en romantiek toonde Huawei haar nieuwe line-up. De Huawei P30 en dus ook de P30 Pro. De P30 Pro is het iets modieuzere broertje van de Mate 20 Pro die eind vorig jaar werd gepresenteerd. We zien ook wel het één en ander terug van de Mate 20 Pro. We hebben het toestel in onze handen gekregen en we zullen hier onze eerste meningen spuien. 

Huawei is de laatste tijd niet geheel positief in het nieuws geweest, al ging dat voornamelijk over de netwerkkant van het bedrijf waar ze groot mee zijn geworden. Inmiddels is het bedrijf erg bedreven in het produceren van smartphones en smart-accessoires. Grote kans dus dat Huawei vandaag weer heel positief de spotlight krijgt. De geruchten deden het in ieder geval lijken alsof er genoeg in het toestel zit om de loftrompet voor af te steken.

Uiterlijk

Toen Huawei net begon met het produceren, bevatten de toestellen meer plastic dan de gemiddelde oceaan. Inmiddels is het zo ver dat het glas is zo ver het oog reikt. De gladheid van het toestel draagt bij aan het uiterlijke appeal van het toestel, al is het jammer dat je vingerafdrukken zo goed op glas blijven staan. Vergeleken met de voorganger, de P20 Pro, zijn de randen rondom het scherm weer een stukje kleiner en ook de 'notch' is geminimaliseerd. Om het toestel gemakkelijker waterdicht te krijgen is er helaas afgezien van een koptelefoonaansluiting, maar we zijn het roerend met Huawei eens dat een smartphone beter kan beschikken over een IR-blaster.

De manier waarop de vier camera's op de achterkant verwerkt zitten doet sterk denken aan de P20 Pro. Logisch, vinden wij. Dat zag er immers hartstikke goed uit. De knoppen aan de zijkant zitten waar je ze zou verwachten, geen innovatie omwille van innovatie dus, gelukkig maar. Het toestel is groot, met een 6,47 inch display kan dat ook haast niet anders. Toch voelt het niet drastisch groter aan dan het leeuwendeel van de concurrentie. Dat de P30 Pro in veel verschillende en bijzondere kleuren beschikbaar wordt gesteld zetten we met een dikke stift in het lijstje positieve dingen.

Camera Combo

De camera, of cameracombinatie, is absoluut het belangrijkste aspect van het toestel. Voor Huawei zelf, maar zeker ook voor eventuele afnemers. De P30 Pro heeft maar liefst 4 lenzen. Er zijn toestellen met meer camera's, maar niet veel. De P30 Pro heeft de volgende camera's om plaatjes mee te schieten: een 40-megapixel hoofdcamera, een 20-megapixelgroothoeklens, een 8 megapixel tellende periscopische zoomlens en tot slot een ToF-camera. Die laatste zorgt ervoor dat de telefoon nog beter weet waar een onderwerp is. Dat helpt met het scherpstellen en zorgt ervoor de Augmented Reailty-toepassingen retegoed werken.

Al die camera's klinken leuk en indrukwekkend, maar het gaat uiteindelijk om de kwaliteit van de plaatjes. In de korte tijd die we tot nu toe met het toestel hebben gehad lijkt het met die kwaliteit wel goed te zitten. Het toestel zoomt met gemak in en uit en na een korte aanpassingsperiode na het zoomen is het beeld ook stabiel en scherp. Filmen lijkt ook goed te gaan, al moeten we in de praktijk wat meer testen om een definitief oordeel te kunnen vellen.

Huawei P30 Pro

Conclusie

Vooralsnog ziet het er goed uit voor de P30 Pro. Het toestel ziet er goed uit, ligt fijn in de hand en ook de camera's zijn tot mooie dingen in staat. De software blijft van Huawei afkomstig, maar na een tijdje went dat vast vanzelf. We gaan in onze uitgebreide review binnenkort dieper in op deze en alle andere aspecten van de P30 Pro zoals ook hardware en de prijs-kwaliteitverhouding. Voorlopig is het nieuws positief voor Huawei.

Huawei P30 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 31,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 32,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 42,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei P30 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden