Vergelijk 2.736.196 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S10 cameragat verbergen: zo werkt het

Achtergrond Samsung Galaxy S10 cameragat verbergen: zo werkt het
Door ,

De nieuwe Samsung Galaxy S10-lijn beschikt over een speciale camera-uitsnede in het scherm. Doordat de frontcamera('s) in het display zijn verwerkt, heeft de fabrikant de randen nog dunner weten te maken. Ben je hier geen fan van? Dan is er een makkelijke manier om de pijn te verzachten.

Met de Samsung Galaxy S8 zette de Zuid-Koreaanse fabrikant een rigoureuze stap om de smartphone meer schermoppervlak te geven. De jaren daarvoor ging dat slechts mondjesmaat: de randen van de Galaxy S7 vergeleken met de eerste Galaxy S weliswaar minder grof, maar de bouw met de traditionele knoppen buiten het display waren nog altijd aanwezig. Met de S8 werd hier van afgestapt. Bovendien trok Samsung de beeldverhouding uit van 16:9 naar 18,5:9. Vandaag de dag zijn vrijwel alle telefoons langer, met als gevolg dat je meer content kwijt kunt op het scherm, zonder dat het toestel al snel te breed wordt.

Samsung Galaxy S10 cameragat verbergen

Na een ietwat conservatieve Galaxy S9 uitgebracht te hebben, is er achter de schermen bij Samsung hard gewerkt aan het verder minimaliseren van de schermranden. Met de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus én Galaxy S10e lijkt dit eindelijk gelukt te zijn. De beeldverhouding is verder opgeschroefd naar 19:9 en van flinke bezels is geen sprake meer. In de ogen van veel consumenten heeft het echter wel een concessie moeten doen: de frontcamera, en in het geval van de S10 Plus frontcamera's, vind je terug in het display zelf. Samsung wilde koste wat kost geen inkeping maken bij haar vlaggenschepen, en dit bleek het betere alternatief te zijn.

Samsung Galaxy S10

Stoor jij je aan het cameragat? Dan hebben wij de oplossing voor je. Zowel de reguliere Galaxy S10 als de Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e draaien op Android Pie met daaroverheen One UI, de softwareschil van Samsung. In het instellingenscherm van deze telefoons is er de optie om het cameragat te verbergen. Ga hiervoor allereerst naar het instellingenscherm. Druk vervolgens op 'Display' en tik op het kopje 'Apps op volledig scherm'. In dit menu vind je bovenaan de optie om de camera('s) aan de voorzijde te verbergen.

Vervolgens past de telefoon het interface aan en zal het scherm niet meer gebruikmaken van de ruimte aan de bovenkant. Het cameragat zit hierdoor niet meer in je beeldscherm. Hoewel je een stuk van het display moet inleveren en een groter zwart balkje hebt, kunnen we het ons voorstellen dat menig gebruiker liever een dikkere rand heeft dan constant zicht te hebben op de camera-uitsnede. Bijkomend voordeel is dat de statusbalk meer informatie van apps en dergelijken kan weergeven. 

Creatieve alternatieven

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de camera-uitsnede te omarmen. Hoe? Door een passende achtergrondafbeelding te gebruiken! Het internet staat inmiddels al redelijk vol met grappige plaatjes waarbij het cameragat gebruikt wordt als verrekijker of de ogen vervangt van een persoon of robot. Hieronder hebben we enkele mooie voorbeelden voor je geselecteerd. 

Galaxy S10, Infinity O Galaxy S10, Infinity O Galaxy S10, Infinity O Galaxy S10, Infinity O

Meer over de Galaxy S10, S10 Plus en S10e

De Galaxy S10 is samen met de S10 Plus en S10e medio februari 2019 uit de doeken gedaan. De S10-serie is een van de eerste wereldwijd met een Infinity O-display. Dat is echter niet het enige interessante aan deze telefoons. De reguliere S10 beschikt over een prachtig oledscherm, een rappe Exynos 9820-chipset, én een reguliere lens, telelens en groothoeklens aan de achterkant. De S10 Plus is iets duurder vanwege het grotere scherm, meer opslaggeheugen en RAM, én een extra RGB-lens aan de voorzijde. De Galaxy S10e is de budgetoptie; hij is kleiner, het display is iets minder scherp en er is geen telelens te vinden aan de achterzijde. In onze hands-on lees je meer over de drie telefoons.

Hands-on: Galaxy S10e, S10 en S10 Plus

Hands-on: Galaxy S10e, S10 en S10 Plus

20 feb 2019 - Het hoge woord van de Android-marktleider is er weer uit; De nieuwe reeks Galaxy-handsets is gepresenteerd. Tijdens Galaxy Unpacked in San Francisco werd het trio groots aangekondigd als het toppunt van 10 jaar Samsung Galaxy-smartphones. GSMinfo.nl mocht er al eventjes mee aan de slag.

Samsung Galaxy S10 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 2000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd onbeperkt 2147483647 € 66,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S10 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden