Vergelijk 2.394.436 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vergelijking: Sony Xperia XZ3 of Sony Xperia 1?

Achtergrond Vergelijking: Sony Xperia XZ3 of Sony Xperia 1?
Door ,

Op zoek naar een nieuwe premium smartphone? Dan is de Sony Xperia 1 misschien wel iets voor je. Om te kijken of hij de moeite waard is, vergelijken we hem met zijn directe voorganger, de Sony Xperia XZ3. Daarmee krijgen we een antwoord op de vraag of de nieuwkomer het overwegen waard is, of dat je misschien net zo goed af bent met het topmodel van afgelopen jaar.

Het Mobile World Congress (MWC) ligt achter ons. Van Samsung tot Huawei, van HMD Global tot OnePlus: alle grote spelers in de smartphone-industrie waren aanwezig op de Spaanse beursvloer. Dat geldt ook voor Sony. Het Japanse elektronicaconcern lanceerde maar liefst drie nieuwe toestellen: de Sony Xperia 10, Sony Xperia 10 Plus en Sony Xperia 1. De eerste twee behoren tot het middensegment, de laatste is het vlaggenschip van het trio.

In dit artikel kijken we in hoeverre de Sony Xperia 1 een waardige opvolger is van zijn voorganger, de Sony Xperia XZ3. Allereerst werpen we een blik op de buitenkant en kijken we naar de overeenkomsten en verschillen in het design en het beeldscherm. Hetzelfde doen we met de hardware onder de motorkap. Ook de camera’s en de software nemen we onder de loep om de verschillen in kaart te brengen. Tot slot vergelijken we de adviesprijzen van beide toestellen en maken we de balans op in de conclusie.

Design

Als we de Sony Xperia XZ3 en Sony Xperia 1 naast elkaar leggen, zien we direct een aantal uiterlijke verschillen. De nieuwste telg van de Japanners is groter dan zijn voorloper, en dan bedoelen we fors groter. In de lengte is hij bijna één centimeter langer dan het paradepaardje van afgelopen jaar. Dat klinkt misschien niet indrukwekkend, maar één centimeter bij smartphones is echt ontzettend veel. Als een nieuwe telefoon een groter scherm heeft, is hij in de regel één tot maximaal twee millimeter langer dan zijn voorganger. Niet één centimeter. Met dat in het achterhoofd begrijp je vast en zeker waarom wij vinden dat de Xperia 1 een kolossus is in vergelijking met de Xperia XZ3.

Eén ding is zonneklaar: het toestel met één hand bedienen is er niet bij. Daarvoor is het scherm simpelweg te groot. In de breedte verandert er niet zo gek veel en komt er slechts één millimeter bij. Daarentegen is Sony erin geslaagd om haar nieuwste vlaggenschip 1,7 millimeter slanker te maken. Van de buitenkant oogt de Xperia 1 als een reus, het imponerende uiterlijk gaat niet gepaard met een forse gewichtstoename. Integendeel zelfs: de nieuwste aanwinst is een stuk lichter dan de Xperia XZ3. Door het gewichtsverlies is het fijner om de Xperia 1 langere tijd te gebruiken. Besef echter goed dat hij door zijn reusachtige formaat niet even makkelijk is mee te nemen als de Xperia XZ3.

Sony Xperia 1

Een ander evident verschil tussen beide vlaggenschepen vinden we aan de achterkant. De Xperia XZ3 heeft slechts één camera. We zeggen ‘slechts’ omdat de meeste toestellen -zelfs in het mid-range segment- er tegenwoordig twee of meer hebben. Dan is één behoorlijk karig. Sony herstelt deze fout bij diens opvolger. De Xperia 1 heeft maar liefst drie camera’s aan de achterkant. Dat is een serieuze upgrade ten opzichte van het topmodel van vorig jaar. In de paragraaf ‘Camera’ staan we uiteraard uitgebreid stil bij de mogelijkheden die de driedubbele camera biedt. De toegewijde sluiterknop vinden we nog steeds aan de zijkant van de behuizing.

De behuizing van zowel de Xperia XZ3 als Xperia 1 is gemaakt van aluminium en glas. Afgelopen jaar rustte Sony haar vlaggenschepen nog uit met Corning Gorilla Glass 5. Inmiddels is het Japanse elektronicaconcern overgestapt op Gorilla Glass 6. Volgens de fabrikant is de nieuwste generatie Gorilla Glass twee keer zo goed bestand tegen valschade. Uit laboratoriumtests blijkt dat Gorilla Glass 6 gemiddeld 15 valpartijen zonder kleerscheuren overleeft.

Wat niet is veranderd, is de mate van stof- en waterbestendigheid. Dankzij het naadloze design zijn beide toestellen IP65/IP68 gecertificeerd. Als een van beide vlaggenschepen per ongeluk uit je handen glipt en in je voetenbad belandt, is er niets aan de hand. Als ze echt smerig zijn kun je ze zelfs onder de kraan schoonmaken. Ook al zijn ze waterbestendig, Sony adviseert om de telefoons niet onder water te gebruiken. Zo lezen we in de kleine lettertjes:

“De Xperia 1 is waterbestendig en beschermd tegen stof. Maak je dus geen zorgen als je wordt overvallen door een regenbui of als je het apparaat wilt afspoelen onder een kraan. Houd er wel rekening mee dat alle poorten en aanwezige klepjes stevig gesloten moeten zijn. Dompel het apparaat niet volledig onder in water en stel het niet bloot aan zeewater, zout water, chloorwater en vloeistoffen zoals dranken. Bij misbruik of oneigenlijk gebruik van het apparaat vervalt de garantie.”

Om haar smartphones bestand te maken tegen (regen)water, heeft Sony de koptelefoonaansluiting weggelaten. Dat geldt zowel voor de oude als de nieuwe garde. Beide toestellen ondersteunen LDAC. Hiermee stream je audio in hoge kwaliteit naar je headset. Een vingerafdruksensor achter het beeldscherm vindt Sony nu nog een stap te ver gaan. In plaats daarvan heeft de fabrikant voor de vertrouwde fysieke scanner gekozen. Bij de Xperia XZ3 vinden we deze aan de achterkant, bij zijn  opvolger vinden we deze aan de zijkant van het toestel.

Sony Xperia XZ3

Beeldscherm

Het beeldscherm van de Sony Xperia 1 heeft een flinke upgrade gekregen. We zeiden zojuist al dat hij een stuk groter is in vergelijking met zijn voorganger. Dat zie je direct aan de vormgeving: in plaats van 6,0 inch in doorsnee is de Xperia 1 maar liefst 6,5 inch. Deze extra schermoppervlak zie je direct in het design terugkomen. De Xperia 1 is Sony’s eerste smartphone met CinemaWide display. De Xperia XZ3 heeft een scherm met een 18:9 beeldverhouding, diens opvolger een 21:9 display. De laatste is de norm in de filmindustrie. Met de nieuwste telg kijk je je favoriete films en series in dezelfde hoogte- en breedteverhouding als in de bioscoop.

Het CinemaWide display is niet alleen goed om te bingen. Het grote scherm biedt tevens voordelen voor multitasking. Als je twee apps naast elkaar draait, heb je nog meer ruimte per applicatie. Ook gamers profiteren van het nog verder verlengde scherm. En door het extra grote scherm hoef je niet de hele tijd op en neer te scrollen als je aan het surfen bent op internet.

Dat Sony vooral rekening heeft proberen te houden met de filmliefhebber, blijkt wel uit de vele features van het scherm. Om te beginnen heeft hij een extra hoge 4K-schermresolutie van 1644 bij 3840 pixels. Foto’s en video’s zien er hierdoor haarscherp uit (643 ppi). Ook ondersteunt hij professionele weergavestandaarden zoals DCI-P3 (100 procent), BT.2020 en D65 White Point. Het aantal codecs en afbeeldingsindelingen waar de Xperia 1 mee overweg kan is eveneens bovengemiddeld. Combineer dat met Dolby Atmos speakers, audiostreaming met hoge resolutie, Digital Vibration System (DVS) en Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) om de originele audiokwaliteit te verbeteren, en je weet dat Sony geen compromissen sluit om je de beste audio- en video-ervaring te bieden.

De Xperia XZ3 kan simpelweg niet tippen aan de audio- en videokwaliteit die de Xperia 1 biedt. Hij heeft niet alleen een kleiner scherm met lagere resolutie (1440 bij 2880 pixels), maar is tevens minder scherp (537 ppi), heeft een kleiner kleurbereik en mist Dolby Atmos en DVS. Wel heeft hij net als zijn opvolger een OLED-scherm, dat moeten we hem nageven. Het zijn echter de vele kleine dingen waardoor de Xperia 1 moeiteloos de Xperia XZ3 overtreft als het om kijk-, audio- en gamegenot gaat.

Qualcomm Snapdragon 855

Hardware

De Sony Xperia XZ3 heeft met zijn Qualcomm Snapdragon 845 een retesneller processor. Deze bestaat uit vier 2,7 GHz krachtige Kryo 385 cores en vier efficiënte 1,7 GHz Kryo 385 cores. Meer dan genoeg power voor de doorsnee smartphonegebruiker. De Sony Xperia 1 heeft dankzij de Snapdragon 855 nog meer in zijn mars. Het is de kleinste en meest energiezuinige chipset tot op heden van de Amerikaanse chipfabrikant doordat hij gebakken is op het 7nm-procedé. Hierdoor verbruikt hij 25 procent minder energie dan de Snapdragon 845. De opbouw van de CPU is net even anders, waardoor hij nog meer bergen met werk verzet. Hij bestaat uit één prime core die kloksnelheden tot 2,84 GHz weet te halen, drie 2,42 GHz krachtige Kryo 485 cores  die de zware taken afhandelen, en drie 1,8 GHz krachtige Kryo 485 cores die de minst zware taken op zich nemen.

Kortom, de Snapdragon 855 is kleiner, energiezuiniger en krachtiger dan zijn voorganger. Het is een riedeltje dat we ieder jaar opdreunen. Hardware is meer dan alleen de processor: ook het geheugen speelt een belangrijke rol. Te beginnen met het werkgeheugen of RAM. Hier slaat de processor belangrijke processen op die op de achtergrond draaien. Een applicatie die je even niet gebruikt, start hierdoor sneller op als je hem later weer nodig hebt. Een processor kan dus nog zo snel zijn, zonder voldoende werkgeheugen heb je niets aan al die rekenkracht.

De Xperia XZ3 beschikt over 4GB werkgeheugen. Voor de doorsnee consument is dat meer dan voldoende om mee uit de voeten te kunnen. Draai je naast je webbrowser, Facebook, Spotify en games nog -tig andere applicaties op de achtergrond? Dan komt het extra werkgeheugen van de Xperia 1 goed van pas. In plaats van 4GB RAM heeft hij 6GB aan werkgeheugen. Geheugenproblemen zouden dus geen enkele rol mogen spelen, tenzij je het wel extreem gortig maakt.

Hoe zit het met de opslagcapaciteit? Zowel de Xperia XZ3 als de Xperia 1 zijn voorzien van Universal Flash Storage (UFS). Dat is de snelle variant van flash-geheugenopslag dat we in alle moderne vlaggenschepen aantreffen. Data schrijven en oproepen gaat dankzij UFS sneller dan ooit tevoren. De hoeveelheid UFS-geheugen verschilt sterk per model. De Xperia XZ3 heeft 64GB intern geheugen, de Xperia 1 twee keer zoveel (128GB). Houd er rekening mee dat je hiervan een deel moet afstaan aan het besturingssysteem en de apps die Sony vooraf heeft geïnstalleerd. In praktijk betekent dit dat je gemiddeld zo’n 10GB moet inleveren. Het nieuwste vlaggenschip heeft duidelijk dus een streepje voor op zijn voorganger.

Gelukkig kun je op ieder moment de opslagcapaciteit uitbreiden. Hiervoor hoef je alleen een microSD-kaart aan te schaffen. Beide toestellen ondersteunen geheugenkaarten tot 512GB. Let wel: als je het geheugen uitbreidt is er niet langer ruimte voor een tweede simkaart. Of je benut de dual-simfunctionaliteit, of gaat voor extra opslagruimte. Als je een microSD-kaart zoekt, moet je niet alleen op de opslagcapaciteit letten. In het onderstaande artikel gaan we hier dieper op in.

Alles wat je moet weten over microSD-kaarten

Alles wat je moet weten over microSD-kaarten

11 feb 2017 - Een microSD-kaart kopen voor je smartphone is lastiger dan je denkt. Waar moet je zoal op letten? GSMinfo leidt je door het woud van microSD-kaart en geeft je tips hoe jij de goede geheugenkaart koopt die bij jouw smartphone past.

Op andere vlakken is er geen verschil tussen de Xperia XZ3 en Xperia 1. Beide vlaggenschepen zijn uitgerust met Near Field Communication (NFC) zodat je met je smartphone kunt betalen bij de bakker of in de supermarkt. Tevens komen beide met dual-band WiFi, Bluetooth 5.0 en USB-C connector. Het Dynamic Vibration System (DVS) zagen we voor het eerst in de Sony Xperia XZ2 Premium en is sindsdien steevast aanwezig in het high-end segment. Als je deze feature aanzet, trilt de vibratiemotor op onverwachte momenten tijdens de film, meestal als er iets spannends staat te gebeuren. Het brengt een nieuwe dimensie als je aan het banken en buizen bent.

Accu

Je zou verwachten dat de accu van de Sony Xperia 1 voorzien is van alle toeters en bellen die je je maar kunt wensen. Verrassend genoeg heeft de Sony Xperia XZ3 een troef achter de hand: hem kun je draadloos opladen. Opvallend genoeg heeft Sony deze feature weggelaten bij haar nieuwste toptoestel. Aangezien hij slanker is dan de Xperia XZ3 verbaast ons dat niet (een spoel heeft immers ruimte nodig), de vraag is echter waarom deze eigenschap ontbreekt bij het nieuwe vlaggenschip. Of je draadloos opladen gebruikt of niet, het lijkt alsof Sony een stap terug doet. Dankzij USB Power Delivery is hij met de bijgeleverde lader in een mum van tijd weer opgeladen.

Wat ons eveneens tegenvalt is dat Sony de Xperia 1 geen grotere batterij heeft gegeven. Net als de Xperia XZ3 heeft deze een accucapaciteit van 3300 mAh. Voor een 6 inch groot display klinkt dat al krap aan, laat staan voor een telefoon met een 6,5 inch groot scherm. In onze review over de Xperia XZ3 waren we aangenaam verrast over de batterijduur van het toestel. Het is nog te vroeg om te oordelen over diens opvolger, maar op papier ziet het er niet goed uit.

Om de ‘gezondheid’ van de batterij te optimaliseren, rust Sony haar toestellen uit met allerlei technologische hoogstandjes. We hebben het dan over Qnovo Adaptive Charging en Battery Care. De eerste houdt de software de staat van de batterij continu in de gaten en past hij, indien nodig, de laadstroom aan om de kans op schade te minimaliseren. De tweede laadt de batterij op totdat hij de 90% bereikt. Dan wordt het oplaadproces gepauzeerd. De resterende 10% wordt pas geladen vlak voordat je opstaat. Als je wekker daadwerkelijk afgaat is hij volledig opgeladen.

het onderste uit de kan te halen, is er STAMINA. Deze vermindert het stroomverbruik door zaken als GPS en beeldverbetering (X-Reality) te beperken. Ook achtergrondprocessen als automatische synchronisatie worden tot een minimum teruggebracht om energie te besparen. Als je helemaal all out wilt gaan, is er Ultra STAMINA. Hiermee schakel je alle draadloze verbindingen uit, waaronder WiFi, roaming en Bluetooth. Alleen toepassingen als Contacten, Berichten, Camera en de Calculator kun je dan nog gebruiken.

Sony Xperia 1

Dat klinkt allemaal mooi, maar zijn STAMINA en Ultra STAMINA het geen kunstmatige ingrepen van Sony om de lage accucapaciteit te verdoezelen? Wijzelf zien liever een batterij met meer power dan allerlei mogelijkheden voor energiebesparing. Eerlijk is eerlijk: de kans dat de gemiddelde smartphonegebruiker hier naar omkijkt (laat staan gebruik van maakt), is behoorlijk klein. Zij willen gewoon doen wat ze normaal gesproken doen op een smartphone, niet hun tijd verdoen met energiemanagement.

Camera

Sony staat over het algemeen niet bekend om haar beste smartphonecamera’s. Onlangs legde topman Adam Marsh in een interview uit hoe dat komt. In feite komt het er op neer dat de camera-afdeling niet de technologie en know how wil delen met de smartphonedivisie. Een schoolvoorbeeld van bureaucratie en bureaupolitiek. En de consument is daar de dupe van.

Lange tijd hadden de telefoons van Sony slechts één cameralens. Afgelopen jaar kwam daar verandering in met de Xperia XZ2 Premium. Tot voor kort was het de enige smartphone van de Japanners met een dubbele camera. De Xperia XZ3, die nog geen half jaar na de introductie van de Xperia XZ2 Premium verscheen, kreeg slechts één camera. Deze moet roeien met de riemen die ze heeft, namelijk een enkele 19-megapixelcamera met f/2.0 diafragma en elektronische beeldstabilisatie. Video’s opnemen in 4K en super slow-motion (960 fps) behoort eveneens tot het standaardarsenaal van de Xperia XZ3.

Dit jaar lijkt Sony het over een andere boeg te gooien. Alle toestellen die we tot nu toe hebben gezien -inclusief de mid-rangers Sony Xperia 10 en Sony Xperia 10 Plus- hebben ieder meerdere lenzen. De Xperia 1 overtreft ze allemaal met haar driedubbele camerasysteem. Ze hebben ieder een resolutie van 12 megapixels, maar hebben ieder hun specialisme. De primaire lens heeft een brandpuntafstand van 26 millimeter, een f/1.6 grote lensopening en zowel optische als elektronische beeldstabilisatie. De ultragroothoeklens schiet plaatjes in een hoek van maar liefst 135 graden. Ter vergelijking: dat zijn nog bredere panoramafoto’s dan de Samsung Galaxy S10, die niet verder komt dan een hoek van 123 graden. Tot slot heeft de Xperia 1 nog een telefotolens met 2x optische zoom, f/2.4 diafragma en optische en elektronische beeldstabilisatie.  

De camera’s van de Xperia 1 hebben een lagere resolutie dan de single-lens camera van de Xperia XZ3, maar het aantal megapixels zijn niet leidend voor de beeldkwaliteit van de foto’s. De camera’s van de Xperia 1 bieden legio aan mogelijkheden om prachtige plaatjes te schieten. Een goed voorbeeld daarvan is de telefotolens. Hiermee zoom je in op personen of voorwerpen zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. De Xperia XZ3 heeft enkel digitale zoom en die kun je beter maar niet gebruiken vanwege de korreligheid. Wat betreft fotografie heeft de Xperia 1 overduidelijk een streepje voor op zijn voorganger.

Sony Xperia 1

Software

Zowel de Sony Xperia XZ3 als de Sony Xperia 1 draaien out-of-the-box op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android 9.0 Pie. Dat betekent dat je direct aan de slag kunt met de nieuwste features van Android, waaronder Adaptive Battery, Adaptive Brightness, Digital Wellbeing en nieuwe navigatiestructuur. Bovendien scheelt het dat je niet op de volgende updateronde hoeft te wachten en je extra schijfruimte overhoudt voor eigen gebruik. Altijd mooi meegenomen.

Over Google’s platform heeft Sony haar eigen skin gegoten: Xperia UI. Waar sommige fabrikanten flink aan de haal gaan met de user experience, probeert Sony hier niet al te veel aan te tornen. De indeling van het instellingenmenu heeft veel weg van stock Android. Toch zie je in een oogopslag dat je een telefoon van Sony vasthebt.

Eén van de toevoegingen van Sony is de zijsensor. Als je twee keer op de zijkant tikt, verschijnt er een minimenu in beeld: het side sense menu. Hier verschijnen een aantal apps in beeld waarvan de kunstmatige intelligentie (AI) denkt dat je opnieuw gaat gebruiken. Daarvoor kijkt de telefoon naar de apps die je onlangs hebt gebruikt, maar ook je locatie en de manier waarop je het toestel hebt gebruikt.

Helaas, en dat is kenmerkend voor Sony-telefoons, is er de nodige overtallige software te vinden op de toestellen. Zo krijg je onder meer een muziek- en galerijapplicatie. Aangezien Google deze ook levert, heb je deze feitelijk dubbel. Tevens installeert ongevraagd apps voor je, waaronder Facebook en Netflix. Als je ze kon verwijderen was er niets aan de hand, maar helaas kun je ze alleen uitschakelen. En dat is in onze ogen onvergeeflijk.

Sony Xperia XZ3

Prijs

De Sony Xperia XZ3 ligt al een tijdje in ons land in de schappen. Het vlaggenschip had een introductieprijs van 799 euro. Als je goed zoekt op internet -of onze prijsvergelijker gebruikt- zie je dat hij inmiddels een stuk voordeliger is. Als je hem vandaag bestelt, heb je hem morgen in huis voor 675 euro. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit/zilver, groen en bordeauxrood,

De Sony Xperia 1 ligt nog niet in de winkels. Bij de aankondiging van het toestel vertelde Sony dat hij aankomende lente verschijnt. Een precieze lanceerdatum hebben we dus nog niet, de adviesprijs kennen we daarentegen wel. Deze bedraagt 949 euro. Daarmee is hij een stuk duurder dan zijn voorganger. Naast zwart en wit heeft Sony de behuizing ook in de kleuren grijs en paars gespoten, waarvan de laatste een echte blikvanger is.

Conclusie

Wie op zoek is naar een nieuwe smartphone, heeft tegenwoordig meer dan genoeg te kiezen. Ook als je je in je zoektocht beperkt tot Sony. De meest recente telefoons in het high-end segment van de Japanners, zijn de Sony Xperia XZ3 en Sony Xperia 1. Het allernieuwste model, de Xperia 1, heeft een aantal duidelijke voor- en nadelen ten opzichte van zijn voorganger. Laten we beginnen bij de minpunten. Met zijn 6,5 inch grote scherm is het een kloek apparaat. Ideaal om films mee te kijken, surfen op internet of gamen, maar minder praktisch als je hem de hele dag met je mee moet zeulen. En je kleding afstemmen op je telefoon gaat ons een stap te ver.

Sony Xperia XZ3 prijzen vergelijken

Sony Xperia XZ3
Met abonnement: Vanaf € 26,50 p/m
Los toestel: € 491,00

Vergelijk prijzen

Een ander minpunt is zonder twijfel het prijskaartje. Voor hetzelfde bedrag en minder haal je een premium vlaggenschip in huis van een andere fabrikant, zoals Samsung, Huawei of Apple. Vaak zijn deze toestellen beter toegerust dan Sony’s telefoons, wat we met name merken als we het over de camera of het updatebeleid hebben. De oplossing hiervoor is eenvoudig: een toestel in combinatie met een abonnement. Als je daarvoor in de mark bent, is dit de overweging waard. We vinden het jammer dat Sony niet de kans heeft aangegrepen om een batterij met grotere accucapaciteit in haar vlaggenschip te stoppen. 3300 mAh voor een toestel met een 6,5 inch paneel klinkt aan de krappe kant, OLED-scherm of niet.

Natuurlijk heeft de Xperia 1 ook een aantal pluspunten om hem te verkiezen boven de Xperia XZ3. De laatste is het toptoestel van vorig jaar, wat inhoudt dat je ook de hardware van vorig jaar krijgt. Voor wie nu een nieuwe telefoon zoekt en daar enige tijd mee wil rondlopen, is beter af met de nieuwste hardware. Sony heeft de reputatie niet de beste smartphonecamera’s te hebben, de Xperia 1 zou dit beeld best wel eens kunnen veranderen met zijn drievoudige 12-megapixelcamera setup. De voordelen van een (verlengd) 21:9 display in combinatie met Dolby Atmos stereospeakers hoeven we vast niet uit te leggen.

Sony Xperia 1 prijzen vergelijken

Sony Xperia 1
Met abonnement: Vanaf € 35,00 p/m
Los toestel: € 639,00

Vergelijk prijzen

Al met al zien we genoeg aanknopingspunten om de Xperia 1 boven de Xperia XZ3 te verkiezen. Andersom overigens ook. Het is maar net aan welke aspecten je de meeste waarde hecht. Om flink wat geld te besparen en toch een goed toestel in handen te krijgen, ben je beter af met de Xperia XZ3. Loop je liever met het nieuwste van het nieuwste rond en vind je het niet erg om hiervoor te betalen, ga dan voor de Xperia 1. Vooral als je de paarsgekleurde variant van deze kolossus neemt, zul je gegarandeerd veel bekijks hebben.

Sony Xperia 1 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 45,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 26,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 31,00 Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 41,00 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia 1 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden