Vergelijk 2.691.991 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: LG G8s ThinQ

Achtergrond Hands-on: LG G8s ThinQ
Door ,

De LG G8s ThinQ is aangekondigd voorafgaand aan het MWC te Barcelona. Het bedrijf achter tal van smartphones, beeldschermen en huishoudelijke elektronica. is weer klaar om met nieuwe energie het veld te betreden en dat doen ze met een half gestrekt been. Hier lees je onze eerste indrukken van de nieuwste topper van LG.

Voordat de presentatie begon gingen er al tijden geruchten over de LG G8s ThinQ. Inmiddels weten we bijna alles over het toestel en we kunnen opmaken welke geruchten klopten. Met de LG G8s ThinQ richt het Zuid-Koreaanse zich op de consument die een goede smartphone zoekt die helemaal compleet is, met een beetje extra innovatie. Hoewel het tijdens de presentatie over de LG G8 ThinQ ging, komt dat toestel niet naar Nederland. In de Benelux krijgen we een iets andere versie.

LG G8 ThinQ

ToF cameraatje

Op het eerste gezicht lijkt het haast alsof we terug in de tijd zijn gegaan. De nieuwe G8s lijkt namelijk tamelijk veel op de 'oude' G7. Toch zit de innovatie en vernieuwing bij LG dit keer voornamelijk aan de binnenkant. Om te beginnen voelt het toestel goed aan. Het ligt fijn in de hand en het ziet er ook nog eens goed uit. Wat innovatie betreft is LG zichzelf gebleven en dat wil zeggen dat ze een stapje verder zijn gegaan. Aan de voorkant zit er geen luidspreker meer om het gespreksgeluid te maken. In plaats daarvan trilt het scherm om geluid te maken. Dat betekent niet dat het toestel alle kanten op stuitert, maar het werkt wel.

Verder kun je het toestel ook besturen zonder het aan te raken. Dit keer doelen we dan niet op spraakbesturing via de Google Assistent, al is dat ook nog steeds mogelijk. De LG G8s ThinQ is te besturen met je handen zonder het scherm aan te raken dankzij de zogeheten Time-of-Flight-camera, ook wel ToF. Hoe vaak dit daadwerkelijk nuttig zal zijn weten we nog niet, tot nu toe komen we niet veel verder dan: tijdens het koken, tijdens het kleien... Het werkt zeker, maar wel met wisselend succes. Dat kan ook aan ons liggen, we zijn nog niet echt gewend om naar een telefoon te zwaaien.

LG G8 ThinQ

Meer van hetzelfde

LG is verder vooral heel erg zichzelf gebleven. Het ontwerp heeft vrijwel alle elementen overgenomen van de LG G7 ThinQ, maar dat toestel zag er ook niet bepaald verkeerd uit. Zoals gezegd heeft LG zich vooral ingezet om de binnenkant te verbeteren en dat is ze ook zeker gelukt. Er spint een Snapdragon 855 in de behuizing en tijdens de relatief korte test die we hebben gedaan is gebleken dat het toestel erg vlot is. Wanneer we de G8s ThinQ in de toekomst reviewen gaan we het toestel nog wel eens flink op de staart trappen.

Meer van hetzelfde is bij LG niet per se negatief. Wat productie en ontwerp betreft weet de Zuid-Koreaanse tech-grootmacht goed waar ze mee bezig zijn. Door de toevoeging van de ToF-camera aan de voorkant is het lastig geweest om de notch weg te halen. Wat we op het moment van schrijven nog niet weten, is welke prijs LG voor het toestel gaat vragen. Het is daardoor lastig om een voorlopig waarde oordeel te geven over het toestel. Het is een mooi en modern toestel, maar tegen welke prijs? Weet jij nog andere momenten waarij je je telefoon zou willen besturen zonder het toestel aan te raken? Laat het ons weten!

LG G8 ThinQ

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden