Vergelijk 2.492.166 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Hands-on: Honor View 20

Achtergrond Hands-on: Honor View 20
Door ,

Er komt een nieuwe trend aan in smartphoneland. De plaatsing van de selfiecamera is niet meer zo vanzelfsprekend en de eerste smartphone in Europa waarbij de camera een letterlijk gat in het scherm is, is de Honor View 20. In deze hands-on nemen we een snelle blik naar wat het toestel allemaal kan.

Fabrikant Honor is steeds sterk geweest met toptoestellen tegen een budgetprijs. Voor zover we nu zien volgt de Honor View 20 die lijn. Op papier is het een indrukwekkend toestel en de eerste blikken leidde gauw tot tweede blikken. We mochten alvast aan de slag met de Honor View 20. Het toestel is inmiddels zelfs al te koop bij de webshops. Hier lees je onze eerste indrukken.

Honor View 20

Design

Wat in eerste instantie opvalt is niet het cameragat linksboven in het scherm. Het is de achterkant die de show steelt. Het patroon op de glimmende glazen achterkant is in de vorm van een 'V'. Hier is ongetwijfeld voor gekozen vanwege de 'V' in View. Op die achterkant vinden we overigens ook de vingerafdrukscanner. De View 20 is in verschillende varianten verkrijgbaar en iedere variant heeft een eigen kleur. In Nederland komt het toestel in het blauw en in het zwart uit met 6GB werkgeheugen en 128GB opslaggeheugen. Ook komt er een mooie rode variant uit in samenwerking met Italiaans kledingmerk Moschino. Die variant krijgt 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen. Deze versie is overigens ook in het blauw verkrijgbaar maar we kunnen niet bedenken waarom je niet voor de rode zou gaan.

Honor View 20

Het toestel is zo volledig uitgerust als maar kan. Naar een usb-c-aansluiting heeft het toestel ook een hoofdtelefoonaansluiting en, misschien nog wel veel belangrijker, een IR-blaster. De achterkant van de Honor View 20 is zoals gezegd van glas terwijl de zijkanten en boven- en onderkant van het toestel een metalen afwerking hebben. Het gat in het scherm om ruimte te maken voor de camera ziet er apart uit. Het scherm lijkt te zijn geperforeerd zodat er een ringband doorheen kan. De selfiecamera neemt ongeveer net zoveel ruimte in als de gemiddelde regendrupnotch, behalve dan dat het gat niet in het midden zit en dat er nog scherm om het gat heen zit.

Prestaties en software

In deze hands-on kunnen we nog niet heel diep ingaan op de prestaties en de software van het toestel, maar vooralsnog lijkt dat dik in orde. In het toestel zit dezelfde Kirin 980 die te vinden is in de Huawei Mate 20 Pro en daardoor zal het toestel weinig moeite hebben met het draaien van zware apps. Daarnaast heeft het toestel maar liefst 6GB werkgeheugen en dat is meer dan genoeg om ook nog eens meerdere zware apps tegelijk draaiende te houden.

Honor View 20

Om al die paardenkracht in gang te houden heeft de View 20 een accu met een capaciteit van 4000 mAh. Dat is een flinke portie power en past wel in de specificaties van de huidige toptoestellen. De software van Honor is overigens ook goed in staat om de lampen aan te houden. Alle programma's en omstandigheden die te veel stroom verbruiken worden uitgeschakeld wanneer ze niet actief gebruikt worden. Daarmee kun je het een flinke tijd volhouden op een enkele lading.

De rest van de software is, helaas, zoals we die van Honor gewend zijn. Er zitten een aantal slimme trucjes in maar ook een heel stel niet zulke slimme trucjes. De extra software die Honor op het toestel installeert kan zeer waarschijnlijk makkelijk worden verwijderd, maar er zijn op het eerste oog te veel aspecten die je niet kunt aanpassen.

Camera

De camera's op de Honor View 20 zijn gemaakt om de mooiste kiekjes te schieten. Laten we bij de aparte selfiecamera te beginnen. De lens is kleiner dan het gat, maar dat is zo gedaan om meer licht binnen te laten, anders kun je alleen in de beste omstandigheden foto's maken. Daarnaast laten de pixels om het gat heen nog wat extra licht binnen zodat er mooie selfies kunnen worden gemaakt. In de praktijk zijn ze vergelijkbaar met wat we bij eerdere toestellen hebben gezien, al hebben we de camera niet onder verschillende lichtomstandigheden kunnen testen.

Honor View 20

Op de achterkant zitten twee lenzen, een TOF-camera, of Time-Of-Flight-camera en een 'gewone' camera. Wat die eerste camera zo TOF maakt is dat deze specifiek is gemaakt om de afstand tot objecten te meten. Dat is vooral handig wanneer je aan de slag gaat met Augemented Reality, of AR. De andere camera is in principe een 12-megapixelcamera. Toch doet deze zich voor als een 48-megapixelcamera. De lens maakt gebruik van zogeheten quad-bayer technologie. Na een ingewikkeld verhaal komt het er op neer dat het een 12-megapixelcamera is die heel hard zijn best doet om een 48-megapixelcamera te zijn. Daar is de camera best goed in. In de praktijk maakt het toestel scherpe foto's met veel details. Maar we zullen tijdens onze review een grondigere test uit moeten voeren.

Conclusie

Voor zover we nu zien is de Honor View 20 een top toestel voor een vriendelijke prijs. De processor en camera zullen je nergens in tegenhouden maar het gat aan de voorkant moet je misschien even aan wennen. Dat lijkt echter wel de trend voor 2019 te worden. De achterkant van het toestel ziet er in ieder geval goed uit, welke kleur je ook zou kiezen. Zodra we onze review af hebben weten we meer, maar voorlopig kunnen we de View 20 aanraden.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden