Vergelijk 2.436.434 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

10 redenen waarom iPhones beter zijn dan Android-telefoons

Achtergrond 10 redenen waarom iPhones beter zijn dan Android-telefoons
Door , - 7 reacties

iPhone versus Android. Sinds de opkomst van de eerste iPhones en Android-telefoons woedt er een verwoede strijd tussen beide doelgroepen over welk besturingssysteem het beste is. In dit artikel zetten wij een aantal argumenten op een rij waarom iPhones in onze ogen beter zijn dan Android-telefoons.

‘Mijn iPhone is veel beter dan jouw Android-smartphone’. ‘Niet waar, mijn Android-telefoon veegt de vloer aan met jouw iPhone’. Trash talk tussen Apple fanboys/fangirls en fandroids is niets nieuws onder de zon. Ieder hanteert zijn eigen argumenten waarom zijn toestel beter is dan die van zijn vriend of collega die met een iPhone of Android-telefoon rondloopt. Zo hameren iPhone-gebruikers veelal op de innovatieve eigenschappen van iPhones en hoe Android-fabrikanten deze schaamteloos kopiëren. Android-gebruikers benadrukken op hun beurt dat iedere iPhone vrijwel exact hetzelfde is en er dus eigenlijk nauwelijks keuze is.

Voor wie op het punt staat om zijn of haar eerste smartphone te kopen, staat voor een lastige keuze. Beide besturingssystemen hebben bepaalde eigenschappen met elkaar gemeen, maar verschillen op sommige punten enorm van elkaar. Als je vroeger eenmaal de keuze tussen iOS en Android had gemaakt, zat je hier aan vast. Gelukkig is het tegenwoordig met apps als Move to iOS of de gebruikershandleiding van Google een stuk eenvoudiger om tussen beide besturingssystemen te switchen, mocht je in de toekomst ooit willen overstappen.

Toch wil je dit het liefst voorkomen. Om een goede en geïnformeerde keuze te maken tussen een iPhone of Android-telefoon, helpen wij je graag een handje. In dit artikel noemen wij 10 argumenten waarom een iPhone in onze ogen de betere keuze is dan een Android-telefoon. Uiteraard schrijven we ook een stuk waarin we de rollen omdraaien en een aantal redenen noemen waarom je beter af bent met een Android-smartphone.

Het is niet onze intentie om deze discussie te beslechten tussen iPhones en Android-telefoons. Met deze tweeluik proberen we enkel om jullie een zo goed mogelijk beeld te voor te schotelen over de plus- en minpunten van beide ecosystemen. Welke het beste bij jou past is afhankelijk van jouw voorkeur en prioriteiten.

iPhone wachtwoord

#1 iPhones hebben betere beveiliging

De belangrijkste reden om eerder voor een iPhone te kiezen dan een Android-telefoon, heeft met de beveiliging te maken. Deze is bij iPhones beter geregeld dan bij Android-toestellen. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de manier waarop je applicaties downloadt en installeert. Bij iPhones kan dat maar op één manier: via de App Store. Medewerkers van Apple controleren zowel handmatig als automatisch of apps aan alle strenge voorwaarden voldoen die het bedrijf stelt. Zo mogen ze niet ongevraagd data doorsturen naar de ontwikkelaars en mogen ze geen vreemde code bevatten, die bijvoorbeeld een achterdeur bevat om alsnog toegang te krijgen tot jouw data.

Android-gebruikers kunnen daarentegen ook apps buiten de Google Play Store om op hun toestel installeren. Het enige dat ze daarvoor hoeven te doen is de optie ‘Downloaden uit externe bronnen’ in te schakelen. Deze mogelijkheid biedt Apple niet. Misschien vind je dit betutteling, maar zo weet je zeker dat de kans vrijwel nul is dat je malafide apps met virussen of andere malware binnenhaalt die meer kwaad dan goed doen.

De App Store is een voorbeeld van software-beveiliging, waar we het straks nog uitgebreider over gaan hebben als we het over het updatebeleid hebben. Ook op het gebied van hardware heeft Apple haar zaakjes goed voor elkaar. Als we het over biometrische beveiliging hebben, hebben iPhones een streepje voor boven Android-telefoons. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat Apple’s Face ID een stuk beter is dan de gezichtsherkenningssoftware op Android-toestellen. Afgelopen december ging de Amerikaanse techjournalist Thomas Brewster aan de slag om de gezichtsherkenning te testen van diverse iPhones en Android-telefoons. Daarbij liet hij door een Brits bedrijf een peperdure driedimensionale mal van gezicht maken om te kijken of hij hiermee de gezichtsherkenning voor de gek kon houden. Wat bleek? Hij was in staat om alle geteste Android-telefoons -de Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8, LG G7 ThinQ en OnePlus 6- met zijn borstbeeld te ontgrendelen. Alleen de iPhones met Face ID lieten zich niet voor de gek houden en bleven op slot.

De Consumentenbond kwam tot een vergelijkbare conclusie. De belangenorganisatie testte de gezichtsherkenningssoftware van 110 smartphones door een foto voor de selfiecamera te houden en te kijken welke toestellen wel en niet ontgrendelden. iPhones en Galaxy-telefoons van Samsung kwamen volgens de Bond als veiligst uit de test. Ook de Huawei Mate 20 Pro scoorde goed, hoewel we vlak na de lancering verhalen hoorden dat het vlaggenschip kinderlijk eenvoudig te omzeilen was.

Apple Face ID

Een ander voorbeeld waarop Apple onze veiligheid (en privacy) serieus neemt, is USB Restricted Mode. De officiële benaming die Apple gebruikt is overigens USB-accessoires. Hiermee kan de data op jouw iPhone slechts een uur lang uitgelezen worden. Daarna moet je opnieuw bewijzen dat het jouw iPhone is door hem opnieuw te ontgrendelen. Deze maatregel heeft Apple ingevoerd om te verhinderen dat hackers (maar ook veiligheidsdiensten) niet ongebreideld de data op jouw toestel kunnen buitmaken. Hiervoor gebruiken ze veelal externe apparaten die ze aansluiten op de Lightning Connector om data uit te lezen. Deze feature is standaard uitgeschakeld, waardoor je beschermd bent. Via het instellingenmenu (bij het tabblad Face ID of Touch ID) kun je hem inschakelen waardoor je niet ieder uur opnieuw je iPhone hoeft te ontgrendelen, maar dat raden wij niet aan.

Hoe zit het bij Android-telefoons en hardwarebeveiliging? Deze verschilt sterk per fabrikant, waardoor er dus geen eenduidige lijn is om onze veiligheid (en privacy) te garanderen. Sterker nog, Huawei wordt er zelfs openlijk van beschuldigd haar hardware uit te rusten met spionagesoftware. De Amerikaanse president Trump riep fabrikanten op om daarom geen zaken te doen met het Chinese techbedrijf. Om te voorkomen dat de uitspraken van Trump het bedrijf de kop kosten, probeert Huawei sindsdien de gemoederen te sussen.

#2 Privacy is beter geregeld op iPhones

Als je privacy je lief is, ben je beter af met een iPhone. Het is simpel: Google verdient zijn geld door advertenties te verkopen. Om een op jouw afgestemde reclameboodschap voor te schotelen, verzamelt de zoekmachinegigant zeer veel persoonlijke data van je, bijvoorbeeld je geslacht, hoe je oud je bent, waar je woont en werkt, welke restaurants of cafés je regelmatig bezoekt, wat jouw hobby’s zijn, welke zoekopdrachten je gebruikt, en ga zo maar door. Google komt aan deze info doordat je Android gebruikt met alle bijbehorende Google diensten (Maps, YouTube, Search).

Deze berg aan informatie die Google verzamelt wordt ook wel big data genoemd en big data is big business. Door al deze componenten te koppelen aan relevante doelstellingen en wensen van adverteerders, schotelt Google je een gepersonaliseerde advertentie voor. Het mes snijdt aan twee kanten: de adverteerder bereikt zijn doelgroep en jij krijgt (doorgaans) alleen relevante advertenties voorgeschoteld. En Google wordt er financieel uiteraard beter op. Jaarlijks levert deze advertentiebusiness de internetgigant vele miljarden dollars aan omzet op.

iphone 6s

Apple verdient haar geld door hardware met door haar zelf ontwikkelde software te verkopen. Als je een iPhone aanschaft, hoef je niet je privacy op te offeren, wat bij een Android-telefoon wel het geval is. ‘Maar Apple verzamelt toch ook data van haar gebruikers voor kunstmatige intelligentie?’. Klopt, maar op een heel andere manier dan Google. Apple doet dat lokaal, dus zonder dat daarbij deze data jouw toestel verlaat (tenzij jij daar toestemming voor geeft). Google verzamelt alle informatie in haar cloud, wat per definitie betekent dat alles op de servers van de techreus wordt opgeslagen.

#3 iPhones krijgen langer en vaker updates

Wie een nieuwe smartphone zoekt, kijkt vanzelfsprekend naar wat zich onder de motorkap bevindt. Denk daarbij aan zaken als de processor, werkgeheugen, opslag- en accucapaciteit, mate van stof- en waterbestendigheid (IP-certificering) en de kunsten van de camera’s. Immers, als je een aardige duit neerlegt voor een telefoon, verwacht je dat deze zaken helemaal in orde zijn.

Minstens net zo belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van een smartphone, is de software. Apple steekt met kop en schouders boven Android-fabrikanten uit als het gaat om het uitrollen van software- en beveiligingsupdates. iOS-gebruikers ontvangen langer en vaker updates dan Android-gebruikers. Ieder jaar in september lanceert Apple een nieuwe versie van haar besturingssysteem. Afgelopen jaar was dat iOS 12. De nieuwste iOS-versie is vanzelfsprekend te installeren op de nieuwste iDevices, zoals de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Zelfs als je een vijf jaar oude iPhone 5s gebruikt kun je iOS 12 installeren.

iOS ondersteuning

Android heeft daarentegen een beruchte reputatie als het gaat om het uitrollen van updates. Het ecosysteem is behoorlijk gefragmenteerd, en dan drukken wij ons nog zacht uit. Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat Google Android 9.0 Pie introduceerde. Vlak na lancering konden alleen bezitters van een Pixel-telefoon en Essential PH-1 de nieuwste Android-versie installeren. Inmiddels is de software voor steeds meer apparaten beschikbaar en draaien de allernieuwste Android-telefoons standaard op Android Pie, maar het marktaandeel blijft onverminderd klein. Volgens de laatste peiling van het Android Developer Dashboard is op minder dan 0,1 procent van alle Android-apparaten het nieuwe besturingssysteem te vinden. En dat een half jaar na de officiële lancering. Om het allemaal nog erger te maken: het ruim twee-en-een-half jaar oude Android Nougat is de meestgebruikte Android-versie van allemaal. Ter vergelijking: iOS 12 is volgens de laatste telling al op driekwart van alle iDevices te vinden. Een kleine groep van slechts 8 procent gebruikt een versie van het besturingssysteem die twee jaar en ouder is.

De reden waarom Android-telefoons zo hopeloos achterlopen, komt door de smartphoneproducenten zelf. Wereldwijd zijn er meer dan 400 fabrikanten die Android-telefoons maken. Zij hebben de zorgplicht dat hun producten up-to-date zijn en blijven. Het punt is dat zij allemaal hun eigen schil of skin over het besturingssysteem leggen. Deze aanpassen en voorzien van de nieuwste Android-features is een tijdrovende en complexe klus. Je begrijpt vast wel dat zij deze tijd en energie liever steken in het ontwikkelen en verkopen van nieuwe smartphones. Google probeert een inhaalslag te maken met initiatieven als Project Treble, Android One en het Android Enterprise Recommended programma, maar vooralsnog zonder zichtbare resultaten.

Een ander aspect om rekening mee te houden, is dat Android open source is. Dat betekent dat iedereen de broncode van het besturingssysteem kan inzien -via het Android Open Source Platform (AOSP)- en aanpassingen kan aanbrengen om zo zijn eigen custom ROM te ontwikkelen. iOS daarentegen is besloten en alleen toegankelijk voor Apple. In theorie heeft Google met haar open source initiatief een voordeel ten opzichte van haar concurrent: iedereen kan immers de code inzien en de zoekmachinegigant wijzen op potentieel gevaarlijke beveiligingsrisico’s. In praktijk brengen smartphoneproducenten tal van aanpassingen aan en deze zijn niet open source, waardoor eventuele beveiligingslekken over het hoofd gezien worden.

#4 iPhones zijn beter geoptimaliseerd

Over het algemeen draaien iPhones soepeler dan Android-smartphones. Dat komt omdat Apple zelf de hand heeft in de ontwikkeling van de hard- en software. Beide aspecten zijn zo nauw met elkaar verweven en op elkaar afgestemd dat je de best mogelijke gebruikservaring krijgt in termen van snelheid en stabiliteit. De zogeheten crash rate -hoe vaak een smartphone vastloopt- ligt volgens Apteligent niet voor niets een stuk lager bij iOS. Volgens het onderzoeksbureau crashen Android-telefoons gemiddeld twee keer zo vaak als iPhones. Wat betreft snelheid zien we dat de nieuwste chips van Apple meer werk verzetten dan de nieuwste generatie CPU’s van Qualcomm, Samsung en Huawei. Ook dat heeft alles te maken met de afstemming van de hardware op de software.

Apple iPhone

Heb je je wel eens afgevraagd waarom iPhones een kleinere batterij hebben dan de meeste Android-telefoons? Of waarom Apple geen 6GB, 8GB of meer werkgeheugen in haar telefoons stopt? Om de simpele reden dat iPhones zuiniger omspringen met energie en niet zoveel werkgeheugen nodig hebben om hun werk te doen. Het is niet zo -wat veel Android-gebruikers claimen- dat Apple bezuinigt op de hardware. De integratie van de hard- en software is gewoon beter. Apple investeert jaarlijks ongekende geldbedragen om haar hard- en software te optimaliseren. Zij halen dan ook het onderste uit de kan als het gaat om prestaties. Het is niet vreemd dat Apple meer uit 3GB of 4GB RAM weet te halen dan sommige Android-telefoons met 6GB aan werkgeheugen of meer.

#5 iPhones gaan langer mee

Door de goede afstemming tussen hard- en software en het updatebeleid dat Apple hanteert, gaan iPhones een stuk langer mee dan hun Android-tegenhangers. Als je meer dan twee grote software-updates ontvangt op een Android-telefoon, ben je de uitzondering op de regel. Normaliter mag je in je handen klappen als je, naast de Android-versie die op smartphone geïnstalleerd is, nog twee updates krijgt. Bij Apple is sinds jaar en dag vijf grote updates de standaard. Zoveel waar krijgt het Android-publiek niet voor hun geld.

De prestaties van iPhones liggen out-of-the-box vaak al hoger in vergelijking met Android-telefoons. Dit geldt ook na het installeren van updates. Het is een van de redenen waarom smartphones zo traag worden. Deze brengen nieuwe features met zich mee die een groter beroep doen op de rekenkracht van de processor. Vooral bij oudere telefoons is dit duidelijk zichtbaar, omdat de chipset van deze toestellen minder resources tot zijn beschikking heeft. In het onderstaande artikel leggen we in meer detail uit waarom smartphones door de jaren heen trager worden.

Waarom is mijn smartphone zo traag?

Waarom is mijn smartphone zo traag?

20 sep 2020 - ‘Ligt het aan mij of is mijn telefoon niet meer zo rap als toen ik hem kocht?’ Misschien heb je het jezelf wel eens afgevraagd of het daadwerkelijk zo is, of dat je het je maar verbeeldt. We kunnen nu al verklappen: het is echt zo. De oorzaken waarom je smartphone na verloop van tijd trager wordt, bespreken we in dit artikel.

iPhones hebben beduidend minder last van tegenvallende prestaties na het installeren van updates. Dit heeft wederom met de afstemming tussen de hard- en software te maken. Nadat Apple een nieuwe iOS-versie op de markt brengt, lezen we vaak op fora dat een iPhone nog net zo goed of zelfs beter draait dan voorheen. Bij Android-telefoons geldt vaak het tegenovergestelde.

We moeten hierbij een kanttekening plaatsen. Een grote uitzondering op de regel is toen Apple eind 2017 de kloksnelheid van de iPhone 6s bewust naar beneden schroefde toen het een software-update uitrolde voor het toestel. Dit gebeurde echter alleen als bleek dat de batterij niet langer in de beste conditie verkeerde. Door de kloksnelheid iets terug te brengen wilde Apple de batterijduur van dit specifieke model verlengen. Dit tegen het zere been van gebruikers, die helemaal van niets wisten. Voor hen voelde het nieuws dan ook als een koude douche. De oplossing was gelukkig eenvoudig: een nieuwe accu en het toestel draaide weer als vanouds. Als erkenning voor de ontstane commotie konden gebruikers heel 2018 voor een zacht prijsje de batterij van hun toestel door Apple laten vervangen.

#6 iPhones zijn langer waardevast

Als je op een nieuwe smartphone hebt gekocht, kun je van alles met je oude telefoon doen. Je kunt hem ergens in een la laten slingeren, voor het geval je hem ooit nodig mocht hebben. Misschien maak je er iemand in je omgeving blij mee. Of je geeft hem een tweede leven geven, bijvoorbeeld als babyfoon, muziekspeler of beveiligingscamera.

Apple iPhone XR

Verkopen is ook een optie. Een tweedehands iPhone levert best nog wel een aardig zakcentje op. Struin Marktplaats, eBay of Speurders.nl maar eens af. Een iPhone 6s, die in september 2015 werd gepresenteerd en vlak daarna in ons land verscheen, levert vaak nog meer dan 300 euro op. Voor een Samsung Galaxy S6, die in hetzelfde jaar werd gelanceerd, mag je een gat in de lucht springen als je daar nog 200 euro voor vangt.

Voor een iPhone moet je een fors bedrag ophoesten om deze in huis te halen. Deze investering haal je er moeiteloos uit, alleen al om het feit dat hij een stuk langer meegaat dan de gemiddelde Android-telefoon. Mocht je na twee of drie jaar besluiten om een nieuwe iPhone te kopen, dan weet je dat je oude toestel nog wat oplevert. Dat is een leuke aanbetaling voor je volgende iPhone.

#7 Nieuwe apps verschijnen eerst op iOS

Ben je iemand die de nieuwste apps als eerste wil uitproberen? Dan ben je beter af met een iPhone dan een Android-telefoon. Het gros van de nieuwe apps verschijnt namelijk eerst in de App Store. Android-gebruikers moeten vaak nog enkele maanden wachten voordat zij met deze applicaties aan de slag kunnen. Fortnite is het schoolvoorbeeld bij uitstek: de populaire shooter verscheen in april 2018 in de App Store en was pas vier maanden later beschikbaar voor Android.

‘Waarom brengen ontwikkelaars deze apps eerst uit voor iOS en pas later voor Android?’ vraag je je misschien af. Daar zijn een aantal eenvoudige verklaringen voor. Android heeft weliswaar een groter marktaandeel in zowel de VS als Europa, maar Apple slaagt erin om ieder jaar een beetje meer af te snoepen van haar concurrent. In september 2018 had ruim één op de drie smartphonegebruikers in de VS een iPhone. Een jaar later liep vier op de tien gebruikers rond met een iPhone, wat ten koste ging van het aandeel van Android. In Europa zijn de verschuivingen minder groot, maar wel degelijk zichtbaar. Geen wonder dus dat ontwikkelaars er eerder voor kiezen om hun apps naar de App Store te brengen en niet de Google Play Store.

Een veel belangrijker argument om een applicatie eerst voor iOS uit te brengen, heeft met opbrengsten te maken. Uit studies blijkt dat Apple-gebruikers meer geld uitgeven van Android-bezitters. De meeste apps wereldwijd worden weliswaar gedownload vanuit de Google Play Store. Niet zo vreemd aangezien de penetratie van Android een stuk groter is dan iOS. Tegelijkertijd houden Android-gebruikers hun hand op de knip: de laatste cijfers laten duidelijk zien dat slechts een derde van hen bereid is om te betalen voor zijn apps. Bij Apple-gebruikers liggen de verhoudingen precies andersom. Drie op de tien apps is afkomstig uit de App Store, maar twee op de drie gebruikers vindt het niet erg om voor zijn apps te betalen. De conclusie is simpel: op iOS valt meer geld te verdienen dan bij Android. Logisch dus dat nieuwe (betaalde) apps eerst in de App Store verschijnen en pas later in de Google Play Store.

Bereidheid om te betalen voor apps

Soms is de keuze om eerst de iOS-app te lanceren in plaats van de Android-variant een kwestie van voorkeur van de ontwikkelaar. De een vindt het prettiger om met Swift te werken, de codeertaal van iOS-applicaties, de ander werkt liever met Java of C++ (de populairste codeertalen voor Android). Dat is voor een belangrijk deel afhankelijk van de hardware die de ontwikkelaar thuis heeft staan. Als hij thuis een iMac, MacBook Air, iPad en iPhone heeft liggen, ligt het voor de hand dat hij met Swift aan de slag gaat. Windows-gebruikers geven vaak de voorkeur aan Android Studio.

#8 iPhones hebben een sluimerknop

Als je even niet gestoord wil worden, dan biedt de sluimerknop de uitkomst. Het enige dat je hoeft te doen is de knop van boven naar beneden schuiven en voilà, rust in de tent. Nou ja, niet helemaal: je iPhone trilt immers nog als iemand je een bericht stuurt. Ook dat kun je aanpassen bij Instellingen > Horen en voelen (geluiden). Waar je geen invloed op hebt is het scherm dat oplicht als je een melding of oproep ontvangt. In dat geval leg je het toestel met het scherm omlaag op tafel en klaar is Kees.

Het klinkt zo vanzelfsprekend dat een smartphone een sluimerknop heeft. Het is een eenvoudige functionaliteit die je regelmatig gebruikt. Bij een iPhone is het de normaalste zaak van de wereld: de allereerste iPhone die Apple op de markt bracht (de iPhone 2G) had een sluimerknop. Alle modellen die Apple sindsdien heeft gelanceerd hebben bovenin deze knop zitten. Bij Android-telefoons is deze nergens te bekennen. Vreemd toch eigenlijk? Daar moet je de telefoon ontgrendelen en de Niet-storen modus inschakelen om rust in de tent te creëren. Omslachtig.

Er is één uitzondering op de regel in het Android landschap: OnePlus. Met uitzondering van de OnePlus One hebben alle telefoons van de fabrikant uit China een zogeheten Alert Slider. In tegenstelling tot Apple’s sluimerknop bestaat deze uit drie standen: hij laat alle notificaties door, waarschuwt je alleen bij meldingen met hoge prioriteit, of je ontvangt geen enkele melding. Via de instellingen geef je bovendien per stand aan op welke manier je wordt gewaarschuwd (wel of geen geluid bij nieuwe berichten, alarmbellen, oproepen, herinneringen of evenementen).

Smartphones

Het is eigenlijk frappant dat OnePlus de enige Android-fabrikant is die een sluimerknop aan haar toestellen geeft. Het is niet zo dat er geen ruimte is voor een extra knop aan de zijkant. Samsung en LG hebben wel degelijk een extra knop in het frame verwerkt, maar gebruiken deze om Bixby of Google Assistant te openen. De knop herprogrammeren voor een andere functie -bijvoorbeeld het openen van de camera of andere applicatie- is uit den boze bij de Koreaanse smartphonemakers. Eigenlijk zou iedere partij die Android-telefoons ontwikkelt en verkoopt haar toestellen een sluimerknop moeten geven, puur vanwege het gebruiksgenot dat het met zich meebrengt.

#9 Google diensten werken ook op iPhones

Als je een Gmail account hebt, met Maps je een weg door het verkeert baant of van tijd tot tijd YouTube-video’s bekijkt, dan ben je een echte fandroid. De meest voor de hand liggende keuze is dat je dan een Android-telefoon koopt. Alle diensten van Google zijn immers vooraf voor je geïnstalleerd en hoef je dus niet één-voor-één te downloaden vanuit de Google Play Store. Gemak dient de mens.

Daar is misschien geen speld tussen te krijgen, maar betekent nog niet dat je iPhones zomaar links moet laten liggen. De hierboven genoemde diensten werken immers ook prima op een iPhone. Door voor een iPhone te kiezen combineer je het beste van twee werelden: de hardware van Apple en de software van Google.

Overigens heeft Apple van de meeste diensten van Google een eigen variant. Voor een routeplanning ben je echt niet aangewezen op Maps: je kunt natuurlijk ook Apple Maps gebruiken. Google heeft haar eigen webbrowser Chrome, Apple heeft Safari als tegenhanger. Bestanden en data opslaan in de cloud doe je op Android-telefoons met Google Drive, Apple heeft iCloud. Het is dus niet zo dat Google exclusieve diensten aanbiedt die Apple niet heeft.

Android Go apps van Google

#10 Apple heeft meer accessoires

iPhones hebben meer accessoires tot hun beschikking dan Android-smartphones. Dan bedoelen we niet hoesjes, flip covers of andere cases, die zijn er immers meer dan genoeg voor alle mobiele telefoons, ongeacht je smaak. Kijk maar eens op de website van Apple wat voor accessoires het bedrijf wel niet heeft voor de iPhone. Of je nou iets zoekt om mee te gamen, van je favoriete muziek te genieten, nog mooiere foto’s en video’s te maken, je huis of kantoor gereed te maken voor domotica of aan je gezondheid te werken, voor ieder doel heeft Apple tientallen hulpstukken in haar (web)winkel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over derden die accessoires ontwikkelen voor iPhones. Al met al heb je met een iPhone veel meer keuze als het gaat om accessoires.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden