Vergelijk 1.985.658 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

7 tips om je smartphone voor te bereiden op 2019

Achtergrond 7 tips om je smartphone voor te bereiden op 2019
Door ,

Vanzelfsprekend ben je het afgelopen jaar druk bezig geweest met je smartphone. Maar is hij klaar voor volgend jaar? Nu het jaar zijn einde nadert is dat het uitgelezen moment om eens kritisch naar je telefoon en telefoongebruik te kijken. In dit artikel geven we je 7 tips om je toestel klaar te stomen voor 2019.

Het nieuwe jaar lonkt om de hoek en je smartphone is weer een jaartje ouder. Moderne telefoons zijn tegenwoordig zo goed uitgerust dat ze zonder problemen een aantal jaren meekunnen. Ieder jaar opnieuw naar de beurs grijpen om het nieuwste model te kopen is dus niet nodig. Een hele geruststelling, zeker als je nagaat wat sommige nieuwe smartphones tegenwoordig wel niet kosten.

Een smartphone is te vergelijken met een huis: deze heeft van tijd tot tijd onderhoud nodig. Met een beetje Tender Loving Care of TLC kom je tegenwoordig al een heel eind. Maar dan moet je dat uiteraard wel doen. De doorgewinterde smartphoneveteraan heeft waarschijnlijk wel een aardig idee hoe hij of zij dit moet aanpakken. Ben je wat minder ervaren of heb je geen idee waar je moet beginnen? Wij helpen je graag een handje.

In dit artikel geven wij 7 tips om je voor te bereiden op het aankomende jaar. Uiteraard staan we uitgebreid stil hoe je hem het beste kunt onderhouden. Tevens geven we jullie een aantal good practices die in het dagelijkse gebruik goed van pas komen waardoor je nog meer pleziert beleeft aan je smartphone.

Batterij smartphone

#1 Geef je smartphone een APK

Kleine beurt, grote beurt, APK-keuring: autorijders weten als geen ander dat je regelmatig je auto voor een beurt naar de garage moet brengen. Regelmatig het oliepeil, de koel- en ruitenwisservloeistof, de bandenspanning en het profiel van de banden controleren is eveneens van groot belang. Je wilt immers niet met panne langs de weg komen te staan. Een algemene periode keuring of APK voor smartphones is eveneens geen slecht idee. Grote verschil is dat je daarvoor niet naar de garage hoeft en dat het je geen bakken met geld kost.

Een onderhoudsbeurt heeft een aantal grote voordelen voor je smartphone: je krijgt extra geheugen, je telefoon is weer net zo snel als vanouds en hij is weer up-to-date. Reden genoeg dus om je telefoon zo nu en dan eens flink onder handen te nemen. Dat klinkt misschien als een tijdrovende inspanning, maar valt reuze mee. Als je hier een half uurtje voor gaat zitten ben je waarschijnlijk al klaar. Heb je een keer een slome zondag of helemaal niets om handen? Dan is dit een goed excuus om je smartphone op te poetsen.

Hoe ga je daarbij te werk? In het verleden hebben wij diverse tips op een rij gezet om je smartphone een grondige schoonmaakbeurt te geven. Denk daarbij aan het verwijderen van overbodige bestanden en apps die je niet of nauwelijks gebruikt, maar ook het maken van back-ups van je data. Het meest rigoureuze middel is een factory reset, maar dan alleen als allerlaatste redmiddel. Over deze en andere tips lees je alles in het onderstaande artikel.

De voorjaarsschoonmaak: 6 tips om je smartphone op te schonen

De voorjaarsschoonmaak: 6 tips om je smartphone op te schonen

18 jun 2019 - De tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak is weer aangebroken. Waarom zou je alleen je huis van top tot teen opknappen? Waarom geef je je smartphone ook niet een grondige poetsbeurt? In dit artikel geven wij je 6 tips (en een bonustip) om je smartphone klaar te stomen voor de zomer.

#2 Creëer extra opslagcapaciteit

Opslagruimte is een schaars goed. De meeste Android-telefoons bieden weliswaar de mogelijkheid om de hoeveelheid intern geheugen uit te breiden met een microSD-kaart, maar dat is niet bepaald een duurzame methode om iets aan je geheugenprobleem te doen. Je bestrijdt de symptomen, maar pakt niet de oorzaak aan. Als je op dezelfde voet doorgaat zit je geheugen in een mum van tijd weer tjokvol.

En wat als je smartphone geen ruimte biedt voor een microSD-kaart? Dan zit je met de gebakken peren. Toch? Niet per se. Er zijn allerlei manieren om geheugen vrij te maken op je telefoon. Het verwijderen van apps die je niet gebruikt, het leegmaken van de downloadfolder of het cachegeheugen legen kunnen al een wereld van verschil maken. Er zo zijn er nog veel meer methoden om extra opslagruimte te creëren zodat je het nieuwe jaar weer vol goede moed kan beginnen. Hieronder hebben we 8 tips op een rij gezet om geheugen vrij te maken voor je Android-smartphone.

8 tips om geheugen vrij te maken op je Android-telefoon

8 tips om geheugen vrij te maken op je Android-telefoon

1 feb 2020 - Niets is zo vervelend als een smartphone waarvan het geheugen tjokvol zit en er bijna niets meer bij kan. Wat kun je hier aan doen? Wij geven je 8 tips waardoor je in een paar stappen weer voldoende geheugen hebt om nieuwe apps te installeren en foto’s te schieten.

Uiteraard denken wij ook aan iPhone-gebruikers. Veel van de bovenstaande tips kunnen zij ook gebruiken om schijfruimte vrij te maken. Echter, op iOS werkt het vaak net even anders dan op Android. Daarom hebben wij speciaal voor jullie een artikel gewijd aan het creëren van extra opslagcapaciteit voor iPhones. Daarnaast heeft Apple een manier om extra geheugen vrij te maken die niet bij veel mensen bekend is. Het onderstaande artikel is aangevuld met de nieuwste tips en trucs. Absoluut een aanrader dus.

Tips: Hoe maak ik geheugen vrij op mijn iPhone?

Tips: Hoe maak ik geheugen vrij op mijn iPhone?

20 jun 2019 - Zit het geheugen van je iPhone propvol? Er is niets zo vervelend als een smartphone die geen ruimte heeft voor nieuwe apps, foto’s, video’s, muziek en andere bestanden. Een geheugenkaartje is in het geval van een iPhone geen oplossing. In dit artikel geven wij een aantal tips waarmee je snel en eenvoudig extra opslagcapaciteit vrijmaakt.

#3 Schaf de juiste accessoires aan

Een smartphone aanschaffen is veelal een dure aangelegenheid. Je moet er dan ook zuinig mee omspringen. Tegelijkertijd beseffen we ons dat een ongeluk in een klein hoekje zit: je telefoon glipt per ongeluk uit je handen, hij glijdt van de bank af of je stoot per ongeluk een glas water over het toestel. Het kan ons allemaal overkomen, maar ze kunnen hele ernstige gevolgen hebben voor je telefoon.

Om het nieuwe jaar goed te beginnen en je smartphone optimaal te beschermen tegen dergelijke ongelukjes, is het verstandig om de juiste accessoires te nemen. Het eerste dat iedere smartphone-eigenaar eigenlijk zou moeten kopen, is een beschermhoes. Voor ieder model is er wel een te koop. Sterker nog, ze komen in allerlei soorten en maten. Sommige hoezen beschermen alleen de achterkant, andere hebben een flip cover die ook de voorzijde beschermt. De ene hoes is gemaakt van verhard kunststof of polycarbonaat, de ander van siliconen. Ook als je een smartphone hebt met een kleurrijk design is er een oplossing: een clear case of transparante hoes. Sunrise Gold, Twilight, Thunder Purple, Sakura Pink, Product RED of welke kleur jouw smartphone ook heeft, met een transparante hoes geniet je altijd van je favoriete kleur.

Mocht je een hoes helemaal niks vinden, dan zijn er ook skins te koop. Deze zijn flinterdun, geven je toestel een unieke look and feel en beschermen hem tegen krassen. Een bekende verkoper van dergelijke skins is dbrand, maar er zijn vanzelfsprekend ook andere aanbieders. Het voordeel van dbrand is de fabrikant legio aan mogelijkheden biedt om je eigen skin te maken en deze voor de meeste (high-end) smartphones beschikbaar zijn. En als je voor meer dan 20 dollar bestelt hoef je momenteel geen verzendkosten te betalen.

iPhone X draadloos opladen

‘De juiste accessoires’ zijn uiteraard niet alleen beschermhoezen en skins. Een screenprotector hoort daar eveneens bij. Een groot aantal Android-telefoons gebruikt Gorilla Glass van Corning om het scherm beter bestand te maken tegen krassen. Het is een eerste beschermingslaag, maar geen garantie dat je vroeg of laat krassen aantreft op je scherm. Sterker nog, Corning heeft in het verleden meer dan eens geadviseerd om naast haar kraswerende laag ook een screenprotector te gebruiken. Is dat een garantie dat je scherm krasvrij door het leven gaat? Dat niet, maar de kans dat hij beschadigingen oploopt door sleutelbossen of losse munten in je tas of zak is hierdoor wel een stuk kleiner.

Sommige smartphones zijn draadloos op te laden. Deze wireless charger of dock krijg je echter niet bij je toestel, maar zul je zelf moeten aanschaffen. Als je het originele product van de fabrikant voor jouw telefoon koopt, kost je dat waarschijnlijk heel wat knaken. Er zijn goedkopere alternatieven die vaak net zo goed werken. Zo heeft Belkin diverse draadloze opladers voor Android-telefoons en iPhones in haar assortiment.

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

Draadloos opladen: hoe werkt dat eigenlijk?

27 aug 2018 - Steeds vaker verschijnen er smartphones die je draadloos kunt opladen. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Welke techniek ligt hier aan ten grondslag? Wat zijn de voor- en nadelen van wireless charging? En welke accessoires vind je momenteel op de markt? Al deze vragen beantwoorden we in dit artikel.

Steeds vaker laten fabrikanten de koptelefoonaansluiting weg bij een smartphone. Hierdoor is het makkelijker om telefoons stof- en waterbestendig te maken. Ook biedt het meer ruimte voor andere componenten of extra grote batterij en kan hij nog een tikkeltje slanker gemaakt worden. Om toch naar je favoriete muziek te kunnen luisteren kun je de bijgeleverde dongel gebruiken. Deze sluit je aan op de USB-C aansluiting en verbind je vervolgens met je oordopjes. Je kunt natuurlijk ook een Bluetooth headset aanschaffen. Beide methodes hebben hun voor- en nadelen. Denk er dus goed over na voordat je naar de winkel rent om Bluetooth oordopjes aan te schaffen.

Een andere categorie accessoires die we hier willen noemen zijn dashmounts: opzetstukken voor in de auto. Hiermee kun je tijdens het autorijden ongestoord bellen. Als je achter het stuur zit en betrapt wordt met een smartphone in je handen, staat hier een forse sanctie tegenover (230 euro, exclusief 9 euro administratiekosten). Daarnaast is het buitengewoon gevaarlijk en moet je het dus ook niet willen.

Over het bedienen van je smartphone tijdens het autorijden is vorig jaar heel wat te doen geweest. Toen kreeg een man een boete voor niet handsfree bellen terwijl zijn toestel wel degelijk in een standaard stond. Echter, omdat de man naar het scherm staarde terwijl hij reed, oordeelde de rechtbank dat hij hierdoor afgeleid was en de verkeersveiligheid in gevaar bracht. Volgens de rechter valt dat wel degelijk onder ‘vasthouden’ van een mobiele telefoon onder het rijden, wat ten strengste verboden is. Het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie kondigde daarop aan naar het gerechtshof te stappen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er niet onder ‘vasthouden’ valt.

Handsfree bellen straks ook verboden?

Handsfree bellen straks ook verboden?

9 aug 2017 - Je smartphone vasthouden tijdens het autorijden mag natuurlijk niet. Wist je dat het bedienen van je mobiele telefoon terwijl deze in de telefoonhouder zit ook strafbaar is? GSMinfo praat je bij over de voorgeschiedenis, de rechtszaak en de gevolgen van deze uitspraak.

Hoewel het geen kwaad kan om een oplader van een andere fabrikant te gebruiken dan die van jouw smartphone, raden we jullie toch aan om hier voorzichtig mee om te springen. Als de wattage voor de output van de gekochte lader niet overeenkomt met het origineel, riskeer je dat de batterij oververhit raakt. Is de maximale output lager, dan ben je onnodig veel tijd kwijt met opladen. Een extra oplader voor jouw smartphone van de fabrikant is hoogstwaarschijnlijk net wat duurder, maar dan speel je het wel op zeker.

#4 Beveilig je smartphone

Het is niet al te best gesteld met de beveiliging van onze smartphone. Uit internationaal onderzoek van Kaspersky blijkt dat slechts de helft van de Nederlanders zijn of haar toestel beschermt. Waar het in ieder geval niet aan ligt is een gebrek aan mogelijkheden. Op alle smartphones kun je een pincode, wachtwoord of tekenpatroon instellen. Vrijwel alle telefoons hebben tegenwoordig een vingerafdrukscanner. Ook zien we steeds vaker gezichtsherkenningssoftware en irisscanner, niet alleen bij de duurste toestellen, maar ook bij steeds meer middenklassers.

Kennelijk ziet de helft van de Nederlanders niet het gevaar in van het onbeschermd rondlopen met een smartphone. En dat is verontrustend. Onze telefoon staat tegenwoordig bomvol met persoonlijke data en gegevens: denk aan privéfoto’s en -video’s, maar ook betaalgegevens, inlogcodes, documenten en misschien zelfs bedrijfsgevoelige informatie. Je wil toch niet dat deze zaken in de verkeerde handen valt? Om die reden is het dan ook hartstikke belangrijk dat je je smartphone beveiligt.

Smartphone vingerafdrukscanner

“We zijn allemaal erg gehecht aan onze mobieltjes omdat ze ons overal en altijd toegang geven tot essentiële informatie”, aldus Harco Enting, General Manager bij Kaspersky Lab Benelux. “Criminelen krijgen die apparaten maar al te graag in handen. Het wordt ze wel heel makkelijk gemaakt als er geen wachtwoorden op staan. Dat terwijl zowel het toestel als de data die erop staat in een paar eenvoudige stappen te beveiligen zijn.”

Behoor jij tot die groep die geen beveiliging heeft ingesteld op zijn of haar telefoon? Dan is het een goede gewoonte om dit alsnog direct te regelen. In het onderstaande artikel vertellen we je precies hoe je dat doet. Naast de traditionele en biometrische beveiligingsopties staan we ook uitgebreid stil bij andere vormen van beveiliging.

Security check. Zo beveilig je je smartphone

Security check. Zo beveilig je je smartphone

4 apr 2020 - Is jouw smartphone goed beveiligd? Een doodeenvoudige vraag, maar een antwoord daarop is wellicht een stuk lastiger omdat er zoveel verschillende aspecten zijn aan smartphonebeveiliging. In dit artikel geven we je een complete security check. Na het lezen van het onderstaande stuk weet je zeker dat jouw toestel op-en-top beveiligd is.

#5 Pas op met water

Fabrikanten benadrukken maar al te graag dat hun smartphones ‘stof- en waterdicht’ zijn, gevolgd door een IP-nummer. Eigenlijk is dit geen eerlijke weergave van de werkelijkheid. Geen enkele telefoon is werkelijk stof- en waterdicht: ze zijn hooguit stof- en waterbestendig. Dat is wezenlijk iets anders. Waterdicht betekent namelijk dat water en andere vloeistoffen met geen mogelijkheid de behuizing kunnen binnendringen om schade aan te richten aan de elektronica. Waterbestendig betekent dat water een beperkte tijd en onder bepaalde omstandigheden buiten de deur gehouden kunnen worden, maar dat vocht uiteindelijk wel een weg naar binnen vindt.

Hier op GSMinfo benadrukken we altijd als een telefoon stof- en waterbestendig is. Dat is het geval als een smartphoneproducent haar toestel een IP-certificering geeft. IP54, IP65, IP67 en IP68 zijn veelvoorkomende termen die je in dit verband hoort. Allemaal zeggen ze iets over de mate van waterbestendigheid. IP67 en IP68 zijn het interessants. Een smartphone met deze stempel kun je namelijk volledig onder water dompelen. In beide gevallen een half uur lang, bij IP67 bij een diepte van één meter, bij IP68 op anderhalve meter diepte.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Iets om rekening mee te houden is dat bovenstaande cijfers geen absolute waarheden zijn. Smartphones met een IP-certificering zijn onder streng gecontroleerde en geconditioneerde laboratoriumomstandigheden getest en gekeurd. De werkelijkheid is echter een stuk weerbarstiger dan het testlab: daar heb je te maken met waterstromen, waterdruk, temperatuurverschillen en verschil in samenstelling (zoet, zout, brak). Om die reden valt vocht- en waterschade niet onder de garantievoorwaarden. Sinds 2015 waarschuwt Sony klanten hiervoor. Toen Apple in 2016 de iPhone 7 introduceerde, vermeldde het in de kleine lettertjes dat vocht- en waterschade niet vergoed wordt. Ook Motorola, Samsung en andere fabrikanten hanteren hetzelfde beleid.

Ons advies is dan ook simpel: pas op in en rondom water. Je telefoon is misschien waterbestendig, maar dat is zoals gezegd heel iets anders dan waterdicht. Zoek je een smartphone die niet direct de geest geeft als je hem schoonmaakt onder de kraan? Op GSMinfo.nl hebben we de beste waterbestendige smartphones voor je op een rij gezet.

Is je smartphone toch onverhoopt nat geworden? Dan zijn er aantal maatregelen die je kunt nemen om de kans op vocht- en waterschade te verminderen. Deze hebben we voor je op een rij gezet in het onderstaande artikel.

Smartphone nat? Zo bescherm je hem tegen waterschade

Smartphone nat? Zo bescherm je hem tegen waterschade

10 dec 2016 - De meeste moderne smartphones bieden veelal enige bescherming tegen water van buitenaf. Er zijn echter ook genoeg telefoons die je zo ver mogelijk uit de buurt van water en andere vloeistoffen moet houden. Maar wat als je smartphone per ongeluk drijfnat is geworden? Valt hij dan nog te redden, of moet je je geestelijk en mentaal voorbereiden om een nieuwe telefoon te kopen? In dit artikel geven we je een stappenplan om te kijken wat er nog te redden valt. Daarnaast geven we 5 tips om te voorkomen dat je smartphone slachtoffer wordt van vochtschade.

#6 Kies het juiste abonnement

Eens in de zoveel tijd mogen we een nieuw abonnement kiezen. Vroeger zat je één of twee jaar vast aan een abonnement, tegenwoordig zijn deze bij de meeste providers maandelijks opzegbaar. De meeste korting krijg je echter als je een langdurig commitment aangaat, dus voor één of twee jaar. Wil je niet zolang contractueel gebonden zijn aan een aanbieder? Dan moet je iedere maand iets meer ophoesten.

Een ander aspect om rekening mee te houden is dat je abonnement niet in beton is gegoten. Op het moment dat je een abonnement afsluit, ga je akkoord met een X-aantal belminuten, sms’jes en gigabytes. Mocht na verloop van tijd blijken dat dit te weinig is, kun je altijd upgraden. Dat kost je uiteraard wel iets meer, maar is altijd voordeliger dan iedere maand extra minuten en data bijkopen. Je abonnement naar beneden schroeven -dus minder belminuten en data- is echter niet mogelijk. Denk van tevoren dus goed na over hoeveel je nodig denkt te hebben. Vind je het lastig om hier een inschatting van te maken? Vrijwel iedere provider biedt zogeheten unlimited abonnementen, waarbij je een onbeperkt aantal belminuten, sms’jes en data krijgt. Echt ‘unlimited’ zijn deze niet, want ze zijn aan plafonds gebonden. In de algemene voorwaarden van je provider vind je meer informatie hierover.

Een paar jaar geleden moest je nog rekening houden met roamingkosten. Dit zijn kosten die providers maken om jouw smartphone te verbinden met het netwerk van een ander. Sinds juni 2017 behoren deze tot het verleden. De bundel die je bij je provider hebt afgesloten kun je sindsdien ook in andere lidstaten van de EU gebruiken, zonder bijkomende kosten. Bij het uitkiezen van een abonnement hoef je daar dus niet langer rekening mee te houden. Landen buiten de grenzen van de EU hanteren nog wel roamingkosten. Als je veel in het buitenland bent zijn dergelijke abonnementen de moeite waard. Laat je vooraf goed informeren over de kosten en mogelijkheden van deze abonnementen.

Roaming Europa

Afgezien van de samenstelling van je bundel zijn er genoeg andere zaken waar je op kunt letten bij het kiezen van een abonnement. De 4G-dekking van je provider is daar een goed voorbeeld van. Op de site 4gdekking.nl vind je de dekkingspercentages van de vier grote aanbieders die ons land rijk is (door de overname van Tele2 door T-Mobile zijn dat er straks nog maar drie). Ook de dekkingskaarten van virtuele providers -aanbieders die geen eigen netwerk hebben maar tegen betaling gebruik maken van dat van een ander- zijn hier te vinden. Als je snel mobiel internet belangrijk vindt of als je in een buitengebied woont, is het de moeite waard om je hier in te verdiepen.

Het aantal storingen is eveneens een goede indicator van de kwaliteit van een provider. De Consumentenbond houdt jaarlijks bij hoe het hiermee gesteld is, evenals de kwaliteit van bellen, internetverbinding en tevredenheid van klanten. Websites als allestoringen.nl geven een actueel inzicht over het aantal netwerkstoringen en de locatie waar deze zich voordoen. Zoek tot slot naar review van klanten. Hoe tevreden zijn zij over hun huidige aanbieder? Wat gaat er eventueel mis? En is de klantenservice goed bereikbaar?

#7 Leg je smartphone eens opzij

Smartphones hebben de manier waarop we informatie zoeken, nieuws tot ons nemen, ons vermaken, werken en met elkaar communiceren drastisch veranderd. Het zijn dan ook wonderlijke en revolutionaire kastjes die ons dagelijkse leven en onze samenleving op een ingrijpende manier op zijn kop hebben gezet.

Over de positieve effecten praten we maar al te graag, maar smartphones hebben ook negatieve uitwassen. Eén van de belangrijkste daarvan is smartphoneverslaving, ook wel nomofobie genoemd. Uit diverse onderzoeken blijkt dat we tientallen keren per dag naar onze telefoon grijpen. Zodra onze smartphone uit het zicht verdwijnt, raken we in paniek en weten we geen raad met onszelf. Van huis vertrekken zonder onze smartphone is uit den boze: we komen nog liever te laat op ons werk dan dat we een hele dag onze telefoon moeten missen. De hele tijd naar het beeldscherm staren veroorzaakt in sommige gevallen nek- en schouderblessures. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we iedereen in onze omgeving negeren.

smartphoneverslaving,

Een officieel erkende angststoornis is nomofobie vooralsnog niet. Dat komt omdat deze gepaard gaat met symptomen die geassocieerd worden met andere stoornissen, zoals internetverslaving, gameverslaving en socialbesitas (verslaving aan social media). Academici, psychiaters en therapeuten maken zich al jaren hard om smartphoneverslaving op te nemen in de nieuwste editie van de Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), het standaardwerk waar professionals in de geestelijke gezondheidszorg mee werken.

Is jouw smartphone een verlengstuk van je arm geworden en heb jij de grootste moeite om hem weg te leggen? Wij hebben allerlei tips op een rij gezet die je hopelijk kunnen helpen om van je verslaving af te komen, dan wel deze onder controle te houden. Doe er je voordeel mee in het nieuwe jaar.

Smartphoneverslaving? 6 tips om af te kicken

Smartphoneverslaving? 6 tips om af te kicken

24 mei 2020 - Heb je de grootste moeite om je smartphone opzij te leggen? Voel je voortdurend de neiging om te kijken of je nieuwe appjes hebt gekregen of iemand iets op Facebook heeft geschreven? Of begint het te jeuken als je het een tijdje zonder mobiele telefoon moet stellen? In dit artikel geven we je 6 tips die je helpen om van je smartphoneverslaving af te komen.

Met welke van de bovenstaande tips ga jij aan de slag om je smartphone voor te bereiden op 2019? En wie van jullie is van plan om zijn of haar smartphonegebruik volgend jaar aan te passen? Of zijn we nog één of meerdere tips vergeten? Laat het ons en onze lezers weten door een reactie achter te laten.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden